Fiyatını gören kaçıyor
Ekonomi, 05 Ekim 2024 05:18Osmaniye'nin Kadirli ilçesi semt pazarında kilosu 70 liradan satılan turşuluk süs biberinin fiyatına vatandaşlar tepki gösterdi. Turşuluk biber alan bir vatandaş, "Alamıyoruz, turşudan falan vazgeçtik" dedi. Emekli bir vatandaş ise "Süs biberi 70 lira, buna güç yetmez. Turşu yapacaktık, 70 liraya biber olur mu? 20 liralık aldım. Pazara geliyoruz, boş dönüyoruz” diye konuştu.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesi semt pazarında kilosu 70 liradan satılan turşuluk süs biberi fiyatlarına vatandaşlar tepki gösterdi. Pazarda alışveriş yapanlar, fiyatların yüksek olmasından şikayet etti.
"GEÇEN SENE 35-40 LİRAYDI"
Semt pazarında süs biberi satan bir esnaf, biberin fiyatıyla ilgili şunları söyledi:
"70 lira biber olmadığından. Bu sene hava sıcaklığı fazla gitti, biber delirme havasına girdi. Biricik biricik topluyoruz onu. Emeği çok zor. En az 800 lira maliyetimiz var. Akşama kadar bir kişi 15-20 kilo biber toplasa toplasa bu kadar toplayabilir. Pahalı diyorlar ama yapacak bir şey yok."
Başka bir esnaf ise, "Süs biberini 70 liraya satıyoruz. Geçen sene de 35-40 liraya kadar biber satıldı. Pahalı buluyorlar ama alıyorlar" dedi.
"AZ BİR ŞEY ALDIM, 120 GRAM"
Biber alan bir vatandaş, "Hiçbir şey diyemem, benim aldığım bir parça biber. Az bir şey aldım, 120 gram. 15 lira verdim, turşu yaptıracağım domatesle, salatalıkla" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Ben ne yapayım, nasıl alayım ki? 70 liraya da alamam" ifadelerini kullandı.
Başka bir vatandaş, "Alamıyoruz, turşudan falan vazgeçtik. Devletimizin canı sağ olsun. Yemeden duracağız, kuru kuru ekmek yiyeceğiz" diye konuştu. Emekli Muammer Güven ise, "Süs biberi 70 lira, buna güç yetmez. Turşu yapacaktık, 70 liraya biber olur mu? 20 liralık aldım. Pazara geliyoruz, boş dönüyoruz. Turpu da yiyemez oluruz böyle giderse. Yarın turp da 50 lira olur. Emekliler bir şey yemesin, soğan ekmek yesin..." ifadelerini kullandı.
Ekonomi, 05 Ekim 2024 05:18
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
