TEKNOFEST 2024’de Kocaeli öne çıktı
Gündem, 27 Eylul 2024 15:47Büyükşehir’in destekleriyle kurulan Kılavuz Teknoloji Takımları, İHA’dan elektrikli araçlara, biyoteknolojiden çip tasarımına kadar pek çok alanda öne çıktı.
Havacılık, uzay ve teknoloji alanında Türkiye Yüzyılı’nın en başarılı gençlerini yetiştirmek için örnek projeler üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan öğrencilerin milli teknoloji hamlesine katkı sağlayacak yüksek bütçeli projelerini hayata geçirmelerine imkan sağlıyor. Akademik kimliğiyle lise ve üniversite gençliğini çok iyi anlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kılavuz Gençlik çatısı altında Vinsan Yerleşkesi’nde oluşturulan Kılavuz Teknoloji Merkezi ile öğrencilere önemli ayrıcalıklar yaşatıyor.
86 TAKIMA 4,5 MİLYON TL DESTEK
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilişim, elektronik, havacılık ve uzay teknolojileri alanlarında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine büyük katkıda bulunan Kılavuz Teknoloji Atölyeleri’nde üniversitelerin teknoloji takımlarını oluşturan genç mühendis adaylarına projelerini geliştirmek için teknik donanım altyapısı, malzeme desteği, fiziki mekân, 3D yazıcı ve lojistik imkânlar sunuluyor. Kılavuz Teknoloji Merkezi’nde 2023-2024 sezonunda 86 teknoloji takımı ve 1500 öğrenciye yaklaşık 4,5 milyon TL’lik malzeme desteği verildi. Ayrıca Vinsan Yerleşkesi’nde bulunan 3 binadaki 17 atölyede 23 teknoloji takımına çalışma imkanı sağlanıyor.
TEKNOFEST’E ‘KOCAELİ’ DAMGA VURDU
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve yüz binlerce teknoloji tutkununu buluşturan TEKNOFEST 2024’te 50 yarışma ve 10 yeni kategori bulunurken 790 bin takım ve 1 milyon 650 binin üzerinde yarışmacı başvurdu. Türkiye'nin milli teknolojisini geliştirmeye yönelik önemli bir platform olan TEKNOFEST’te bu yıl Kılavuz Teknoloji Merkezi takımları adeta tarih yazdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük destekler verdiği teknoloji takımlarından 6’sı Türkiye birinciliği getirirken 9 takım da farklı kategorilerde dereceye girmeyi başardı. Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesinin hedeflendiği festivalde toplam 15 ödül alan Kılavuz Teknoloji Takımları büyük bir başarıya imza atarak TEKNOFEST tarihine geçti.
.gif)
BAŞKAN BÜYÜKAKIN TEBRİK ETTİ
Gençlerin teknoloji projelerine verilen desteklerle gurur duyduklarını belirten Başkan Büyükakın, “TEKNOFEST’e 6 birincilikle damga vuran takımlarımız, İHA’dan elektrikli araçlara, biyoteknolojiden çip tasarımına kadar pek çok alanda öne çıktı. Belediye olarak gençlerimizin projelerine her türlü desteği vermeye ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmaya kararlıyız. Tüm takımlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. Kılavuz Teknoloji Takımları ödül alan ve dereceye giren projelerini 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda R12 standında sergileyecek.
TEKNOFEST 2024 KILAVUZ TEKNOLOJİ TAKIMLARININ ÖDÜL DURUMU
Kılavuz Koustech (Savaşan İnsansız Hava Aracı Yarışması Birinciliği)
Kılavuz Aura Auv (İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması Birinciliği)
Kılavuz Kou Rover (Sanayide Dijital Teknolojiler İleri Seviye Yarışması Birinciliği)
Kılavuz Egal Deneyap (Teknofest Robolig Lise Yarışması Birinciliği)
Delta Alaz (Teknofest Çip Tasarım Yarışması Birinciliği)
YTG-Bıogas Innovators (Biyoteknoloji Ve İnovasyon Yarışması Birinciliği)
Alfa Eta-H (Hyperloop Geliştirme Yarışması Üçüncülüğü)
GTU-Assos (Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması Dördüncülüğü)
Kılavuz Aura Auv (İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması En Özgün Yazılım Ödülü)
Kılavuz Cicikuş Rc (Savaşan İnsansız Hava Aracı Yarışması En Özgün Yazılım Ödülü)
Alfa Eta-H (Hyperloop Geliştirme Yarışması Haberleşme Sistemi Geliştirme Ödülü)
Kılavuz Kartallar (İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Dördüncülüğü)
YTG-Hazar (Hava Savunma Sistemleri Yarışması Beşinciliği)
Delta-Kırat (Çip Tasarım Yarışması Beşinciliği)
Delta-Yılkı (Çip Tasarım Yarışması Yedinciliği)
Gündem, 27 Eylul 2024 15:47
Yorumlar (0)
Körfez’in küçük kızları lige hazırlanıyor
Derince’nin yeni hizmet binasında son rötuşlar
Her saniye 20 emeklinin ikramiyesi eriyor
Saadet Partisi Gebze ilçe yöneticileri Esnaf Odası’nın kapısını çaldı
Kocaeli’nin yüksek kesimlerde kar alarmı verildi!
Başkan Ömeroğlu’ndan MHP’ye kutlama ziyareti
Gebze Ticaret Odası Meclisi toplandı
Gölcük’te arıcılık kursiyerlerine kovan desteği
AKP'li eski vekil Tayyar: Sandıkta hesabı sorulur
Kocaeli’nin deniz turizmine dönük hamlelerinden mutluluk duyuyoruz
Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz
KOTO’nun geleneksel iftarı iş dünyasını bir araya getirdi
Sınır hattında terör örgütü PKK-YPG'liler olacak
Vatandaş bankaya değil yastık altına güveniyor
Büyükakın, Bulgaristan’da da iftar yaptı
Kocaeli için karla karışık yağmur uyarısı
Kocaeli vekili sağlıkta gelinen son nokta başlığı ile paylaştı
İYİ Parti İl Başkanı Şirin, Büyükşehir’e o ihaleyi sordu
Başkan Sezer her akşam Gölcük’ün ayrı bir köşesinde!
Halk din sömürüsünü affetmiyor
Okul bahçelerinde yavrularımızın ilahi söylemesinden kimse rahatsız olmamalı
Sabahın 6’sında ucuz et kuyruğuna giren emekliler en mutlu kesimmiş
Fikri Işık’ın kuzeni namaz kılarken vefat etti
Babacan bu fotoğrafı yorumladı! Siyasi çürüme
Tayvan’dan İzmit’ e gelen heyet Hoşgörü Yolu’na hayran kaldı
Derince’de yoğun mesai
İzmit Kent Meydanı’ndaki iftar çadırında sazlı sözlü eğlence!
Dilovası’nda Ramazan başkanın iftarına büyük ilgi
Çok seviyorsan Öcalan'ı yanına al!
Zafer Partisi, MHP ve İYİ Parti'yi solladı!
KOTO’dan ihracatta yapay zekâ ile hedef pazar analizi eğitimi
Başkan Söğüt STK yöneticilerini iftarda ağırladı
Bir istinat duvarı nasıl 6 ayda bitmez?
Hürriyet: Kapımız STK’lara her zaman açık
Gebze’de Saadet Partililer tüm emekli derneklerini iftarda topladı!
Büyükakın Yunanistan’da soydaşlarla iftarda buluştu
Makina Mühendisi Genç’ten çöp miktarını azaltma önerisi!
Erdoğan kaybedeceğini anlarsa bunu yapacak!
Bayram ikramiyesi 6 bin TL mi olacak?
