Büyükşehir’den 2024-2025 yılında da eğitime tam destek
Eğitim, 14 Eylul 2024 20:08Büyükşehir, sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime destek vermeyi sürdürüyor. Gıda yardımına kayıtlı öğrenci ve başvuru yapan toplam 32 bin 300 öğrenciye destek sağlandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her alanda sosyal belediyecilik anlayışıyla hayatı kolaylaştıracak hizmetler üretiyor. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu yılda yeni başlayan 2024-2025 Eğitim ve Öğretim döneminde ihtiyaç sahibi aile ve öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Verilen kırtasiye desteğine bu yıl okul giyim desteği de eklendi. Sosyal devlet anlayışının gerekliliklerini yerine getiren Büyükşehir, okulların açılmasıyla birlikte 41 kart desteği alan ailelerin eğitim gören çocuklarının kırtasiye ve okul giyim ihtiyaçlarını da karşılıyor. Bu yıl sosyal yardım alan ailelerden toplam da 32 bin 300 öğrenciye destek sağlandı.
KIRTASİYE DESTEĞİ
Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine ayni, nakdi, gıda, süt kartı, giyim, eğitim, sağlık, evde bakım, afet ve diğer başlıklarda destek veriyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların ve öğrencilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, okulların açılmasıyla beraber kırtasiye desteğine bu yılda da devam etti. Destek sağlanan ailelerin 41 Kart Su ve 41 Kart Nakit kartına yatırılırken, toplamda 32 bin 300 öğrenciye yardım yapılmış oldu.
OKUL GİYİM DESTEĞİ
Maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesine, ihtiyaçlarının karşılanmasına ve hayat standartlarının iyileştirilmesini amaçlayan hizmetleri vatandaşa sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla, kırtasiye desteğinin yanında okul giyim desteği de veriyor. Sosyal destek alan ailelerin, eğitime devam eden çocuklarına 41 Kart Giyim tanımlı kartlarına nakit olarak yatırıldı. Gıda ve giyim desteği alan ailelerden 32 bin 300 çocuğa otomatik olarak giyim kartlarına nakit olarak yatırıldı. Yapılan okul yardımı aileler için ve öğrenciler için can suyu oldu.
BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
İhtiyaç sahibi aileler, Büyükşehir Belediyesinin kırtasiye desteği sayesinde yeni başlayan okul döneminde rahat bir nefes aldı. Büyükşehir’in her zaman yanlarında olduğunu ifade eden vatandaşlar, sağlanan yardımlardan dolayı belediye yetkililerine memnuniyetlerini dile getirdi.
Eğitim, 14 Eylul 2024 20:08
Yorumlar (0)
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
Büyükada Kocaelilileri bekliyor!
Kartepe stadyum yolu yapboz tahtasına döndü!
O başkan da gözaltına alındı
Başkan Hürriyet okullarda engellenen beslenme saati projesini böyle hayata geçirecek
Hiç mi rencide olmuyorsunuz bundan?
Çayırova Kent Meydanı projesinde sona gelindi
Türkkan, İzmit Körfez Dip Çamuru TBMM gündemine taşıdı
Emekli öğretmenden Özel'e: Aç geziyorum
Başkan Bulut: Kocaeli iş dünyası başarı grafiğini yükseltiyor
Mamikler Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temeli Tüysüzler’de atılıyor
Yargı sürecine müdahale ihtimali araştırılmalı
Kocaeli’de sahillere ulaşım 20 Haziran’da başlıyor
500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 85 Kocaeli firması var
AKP'de Erdoğan sonrası liderlik hesapları!
Gölcüklüler bu konsere davetli!
Kocaeli vekili Kanko’dan TBMM’de SMA isyanı
Alpaslan Vural’ın kızı Durul mezun oldu
Gölcük’te İYİ Partililerden Tandoğan çağrısı
Buz pistindeki kafeye 300 bin TL teklif
Kandıra’da 40 yıl sonra keten üretimine yeniden başladı
Tartışılan o savcı terfi ettirildi!
Emekli maaşı ile ilgili rakam verildi
Benzinde bir indirim daha
