Katiller ve işbirlikçileri, adil olmayan yargı düzeninden güç aldı
Siyaset, 10 Eylul 2024 21:42DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Diyarbakır temaslarında vahşice öldürülen ve Türkiye’nin yüreğini parçalayan Narin’in mezarını da ziyaret etti. Katillerinin, iş birlikçilerinin ve bilerek susanların hak ettikleri cezaları almaları için mücadele edeceklerini belirten Ekmen, “Katiller ve işbirlikçileri çürümüş sosyoloji, işlevsiz yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç almış olabilir ama bu alçak hareket, 7’den 70’e Türkiye’nin bütününü kuşatan büyük bir dayanışma, ortak duygu ve acı paylaşımının duvarına çarptı.” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, beraberindeki heyetle birlikte Diyarbakır’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Diyarbakır Valiliğini, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini, Ticaret Borsasını ve daha sonrasında tüm Türkiye’nin yüreğini dağıtan Narin’in mezarını ziyaret eden Ekmen, burada Narin için dua okuyup, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Ekmen, Vali ve Büyükşehiri ziyaret etti
Ziyaretlerde Ekmen’e, DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ali ihsan Merdanoğlu, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Remzi Kaymak eşlik etti. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’na yeni görevlerinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ekmen, daha sonrasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile bir araya geldi. Ardından Ekmen, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Engin Yeşil’i ziyaret ederek, bölge ticareti hakkında bilgi aldı.
Bu alçak hareket duvara çarptı
Diyarbakır temaslarında Ekmen, küçük yaşta canice katledilen Narin’in mezarını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Ekmen, “Arkadaşlarımız ile Narin’i ziyaret ettik, ruhuna dualarımızı göndererek Fatiha’mızı okuduk. Yaşamasını sağlayamadık ama katillerinin, iş birlikçilerinin ve bilerek susanların hak ettikleri cezaları alması için mücadele edebiliriz. Katiller ve işbirlikçileri çürümüş sosyoloji, işlevsiz yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç almış olabilir ama bu alçak hareket, 7’den 70’e Türkiye’nin bütününü kuşatan büyük bir dayanışma, ortak duygu ve acı paylaşımının duvarına çarptı. Bu çirkin infaz, toplumsal çürümüşlüğü ve arınmamızı, ceza ve infaz sisteminden kaynaklanan sorunları konuşmak için acı bir imkana dönebilir. Soruşturma sürecinde sosyal medya spekülasyonlarına değil, yetkili makamlar ve Diyarbakır Barosu’nun açıklamalarına itibar etmek doğru olur.” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 10 Eylul 2024 21:42
Yorumlar (0)
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
