İSU’dan kuraklık ve su kesintilerine karşı önlem: 34 yeni depo inşa ediliyor
Gündem, 09 Ağustos 2024 15:14Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve kuraklıkla mücadele kapsamında, Kocaeli genelinde 50 metreküpten 5.000 metreküpe kadar çeşitli kapasitelerde 34 adet yeni içme suyu deposu inşa ediyor. Bu projeler, aşırı tüketim kaynaklı su kesintilerinin önlenmesinde kritik bir rol oynarken su kaynaklarının korunmasına da büyük katkı sağlıyor.
YENİ BARAJLAR İLE SU HACMİ, YILLIK 381 MİLYONA ÇIKIYOR
İSU Genel Müdürlüğü, kentin su ihtiyacını güvence altına almak ve kenti su stresinden korumak amacıyla, su kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmeye büyük bir titizlikle devam ediyor. Yuvacık ve Namazgâh Barajları, Sapanca Gölü, yerel kaynaklar ve su kuyuları ile yıllık 260 milyon metreküp su kapasitesine sahip olan Kocaeli’de bu kapasitenin arttırılması hedefleniyor. DSİ tarafından yapımı planlanan Avcıdere ve Akmeşe Barajları ile yapımı bitme aşamasında olan Ballıkaya Barajı’nın yanı sıra inşası tamamlanan ancak iletim hatlarının tamamlanması beklenen İhsaniye Barajı ve İSU tarafından yürütülen Çınarlıdere projesiyle birlikte, kentin su kapasitesini yıllık 381 milyon metreküpe çıkarmayı hedefleyen İSU Genel Müdürlüğü, vatandaşların kesintisiz içme suyu ihtiyacının depolanması için de 2024 yılı yatırım programı kapsamında, sekiz ilçede çeşitli kapasitelerde toplam 34 adet yeni içme suyu depo inşaatı gerçekleştiriyor.
KURAKLIKLA MÜCADELE KAPSAMINDA 34 ADET YENİ SU DEPOSU
Son 5 yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla 102 adet yeni su deposu inşa ederek depolama kapasitesini %18 arttıran İSU, hâlihazırda 678 adet içme suyu deposuyla 461 bin metreküp suyu depolayabiliyor. Kuraklıkla mücadele kapsamında bu kapasitesini attırmak için çalışmalarına devam eden İSU, 2024 yılı yatırım programıyla önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Vatandaşlara kesintisiz su temini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, toplamda 34 adet yeni depo ve 47,30 kilometrelik iletim hattının inşaatları aralıksız sürüyor.
.gif)
BÖLGE BÖLGE DEVAM EDEN PROJELER
Başiskele'den Derince'ye, İzmit'ten Körfez'e, Gölcük'ten Kandıra'ya kadar geniş bir yelpazede yatırımlar hayata geçiriliyor. Başiskele'de 1, Derince'de 5, İzmit'te 7, Körfez'de 4, Gölcük'te 1, Karamürsel'de 2, Kandıra'da 7 ve Kartepe'de 2 adet olmak üzere yeni su depolarının inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında 5.000 m³, 3.000 m³, 2.000 m³, 1.000 m³, 500 m³ ve 300 m³lük kapasitelerde toplam 11 adet betonarme depo ile 25 m³, 50 m³, 100 m³, 200 m³ ve 300 m³lük kapasitelerde toplam 23 adet prekast depo inşa çalışmaları gerçekleştiriliyor.
ÇÖZÜM, SÜRDÜRÜLEBİLİR SU YÖNETİMİ
İSU’nun bu önemli yatırımlarıyla, Kocaeli'de su kesintilerinin önüne geçilerek sürdürülebilir ve kesintisiz su temini sağlanması, aynı zamanda kuraklıkla mücadelenin güçlenmesi hedefleniyor.
Gündem, 09 Ağustos 2024 15:14
Yorumlar (0)
Belediyenin yetiştirdiği aronyalar vatandaşa ücretsiz dağıtıldı
Sigara yasakla değil irade gücüyle bırakılır!
İzmit Belediye Tiyatrosu kursiyer seçmeleri için başvuru süresi uzatıldı
Hüseyin Baş: Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler geliyor
Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı hapse atıldı
Kocaeli’nde afet risklerine karşı ortak mücadele
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı yeni dönemi planlıyor
Başkan Ömeroğlu muhtarları dinledi
Çayırova’da okul kantinlerine denetim
Kocaeli vekili Gergerlioğlu açıkladı: 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı veri
Kandıra’nın büyükleri Saygınlar Kahvaltısı’nda bir araya geliyor
Kaçak hafriyata 9,3 milyon liralık ceza
Emekliye ayrılan Gebzeli eğitimci Tonyalı böyle uğurlandı
Benzine de okkalı zam yolda!
Başiskele’deki o cadde 4 gün trafiğe kapalı
Kocaeli, Türkiye’ye gelen gemi sayısının yüzde 18’ini karşılamaktadır
Derince’de AKP’li eski başkan yardımcısı Özer vefat etti
AKP'li belediyelerde Suriye'ye yardım yarışı
Vatandaşın borcu katlandı
Asrın soygunu fon vurgunu siyaset ayağı olmadan yürütülemez!
UlaşımPark’tan sınırları aşan başarı!
Öğrencilere poğaça ve ayran ikram edildi
O partide başkanları üyeler seçecek
Büyükakın’dan başarılı sporculara: Sizlerle gurur duyuyoruz
Ragbi Erkek Milli Takımı, İzmit Cephanelik Spor Tesisleri’nde ağırlandı
Karamürsel’de polis memuru evinde intihara teşebbüs etti
Kocaeli’nde deprem sırasında iletişim K-Ulak ile sağlanacak!
PALMET ve Kocaeli Üniversitesi’nden stratejik iş birliği
Sağlık Müdürü Pehlevan, Milletvekili Hülagü ile hastaneleri ziyaret etti
Kandıra Sapağı’nda yayaları tehlikeye atan düzenleme
Deprem 5 ili salladı
Vali Aktaş, kızını evlendiren Başkan İbrahimoğlu’nun mutluluğuna ortak oldu!
İşte yıkılıp yeniden yapılan Kuruçeşme Merkez Camii’nde son durum!
Çayırova’daki Doğa Madencilik Meslek Lisesi’nde kaba inşaat tamam
Hangi dağda kurt öldü! AKP ve MHP'li başkanlara gözaltı
Körfez Belediyesi yetkilileri okullardan ellerini çekmiyor!
Gölcük’te bu sefer Balkanlar ve dijital medya konuşuldu
İzmit'te oynanacak dev maç öncesi ulaşım planı tamam
Önce indirim sonra bindirim
