Tarikat hastanesinde boş yatakları dolu göstererek SGK'yı soydular
Sağlık, 08 Ağustos 2024 16:25Siirt'te Nakşibendi cemaatine bağlılığı ve şeyhliğiyle bilinen Aydın Ailesi’nin özel hastanesinde, yataklar boş olmasına rağmen sistemde dolu gösterilerek kamudan ödenek alındığı ortaya çıktı.
Siirt'in önde gelen tarikat liderlerinden Şeyh Muhammed Kazım’ın çocuklarına ait olan Özel Hayat Hastanesi'nin 2021 yılında başlayan koronavirüs salgınından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirtildi.
AKP’li birçok siyasiyle iletişimi olduğu bilinen Aydın Ailesi'nin, tarikat ilişkisiyle kentte güçlendiği ve müritlerinin isim listesini hastane sistemine 'yatan hasta' olarak işlediği ve böylece SGK’dan para alıp kamuyu zarara uğrattığı öğrenildi.
SÖZCÜ'nün ulaştığı görüntülerde 14 yataklı olan yoğun bakım servisinde sadece bir hasta olduğu görülürken, bilgisayarda tüm yatakların dolu olduğu anlaşılıyor.
"SİSTEM YILLARDIR BÖYLE İŞLİYOR"
Nakşibendi tarikatına bağlı hastanede uzun süredir çalışan A.B., Aydın ailesinin uzun süredir bu taktikle SGK’dan milyonlarca TL para aldığını anlattı.
Hastanenin aylık kestiği faturanın 5 milyon TL olmasına rağmen hastanede yatmayan kişileri, yatıyor gibi göstererek 10 milyon TL’ye kadar yükselttiklerini anlatan A.B., kentteki kimsenin duruma müdahale edemediğini de belirtti.
DENETLEYEN DE TARİKAT MENSUBU
Hastanenin yıllardır benzer yöntemle faturalarını şişirerek SGK üzerinden kazanç sağladığını belirten kaynaklar, koronavirüs salgını sırasında da hastaların sistemde hastanede yatıyor gibi gösterildiğini fakat evde tedavi yapıldığını aktardı.
Tarikata bağlı hastanenin 2022’den bu yana, SGK’dan 100 milyon TL’lik vurgun yaptığını savunan kaynaklar, denetim için gelen il sağlık müdürlüğü çalışanlarının da tarikat mensubu olması nedeniyle usulsüzlüklerin ortaya çıkmadığını söyledi.
ŞİKAYET DİLEKÇELERİ SÜMENALTI
Hastanenin yaptığı usulsüzlükleri şikayet etmek için Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ya da SGK’ya giden çalışanlar, dilekçelerinin kabul edilmediğini, alınan dilekçelerden hastane sahibi Aydın ailesinin haberdar olup, kendilerini tehdit ettiğini aktardı.
'DAHA ÖNCE YAKALANDILAR' İDDİASI
Tarikatın lideri olan Aydın ailesine bağlı hastanede yıllardır benzer yolsuzluklar olduğu iddiası, Siirt’in önde gelenleri tarafından biliniyor.
SÖZCÜ'ye konuşan yerel kaynaklar, daha önce hastanedeki yatak sayısı ve sistemde gözüken yatan hasta sayısının uyuşmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından denetlendiği ve ceza yazıldığını iddia ediyor.
Sağlık, 08 Ağustos 2024 16:25
Yorumlar (0)
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
