İzmitli Mustafa Can, Fatih Erbakan’a o sözlerini hatırlattı!
Siyaset, 30 Temmuz 2024 06:40Babası Erbakan Hoca sağlığında AKP’ye oy vermek cehenneme bilet almak demektir, İsrail’e oy vermektir demesine rağmen Fatih Erbakan 14 Mayıs’ta Yeniden Refah tabanına AKP adayına oy verme çağrısında bulunmuştu. Üstelik öncesinde de 20 yıllık günaha ortak olmayız, batmakta olan Titanik’e binmeyiz demesine rağmen. İzmitli Mustafa Can’da, Fatih Erbakan’a o sözlerini hatırlattı.
31 Mart seçimlerinde İzmit’ten Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Can’ın aynı konuyla ilgili yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:
Biliyorum ve eminim ki birçok kişi beni bu paylaşımımdan dolayı infaz edecek! Ancak siyasetçi risk alabilmeli ve gerektiğinde bedel ödeyebilmeli. Biz böyle gördük içinde bulunmaktan şeref duyduğumuz Milli Görüş camiası ve Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan hocamdan.
Siyasi hayatım şekillendiğinden beri hep Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocam ve partilerinde siyaset yaptım. Erbakan Hocam vefat ettiğinde Genel başkanımdı. Bu yüzden hep geçmişten örnekler veriyorum.
Başka sermayem yok. Gerek AKP yarışmasında, gerekse HAS parti ayrışmasında hiç savrulmadım. Erbakan vakfı kuruluş aşaması dahil hiç kopamadım. Milli Görüş çizgisi siyaset ve Saadet partisinden. Ancak Yeniden Refah Partisi kuruluşunda, duygusallığım ağır bastı.
Erbakan Hocamın evladı Sayın Fatih Erbakan’ın yanında yer aldım. Erbakan Hocama olan saygım Fatih beyin yanında olmayı bana diretti. Bir müddet sonra gelişen olaylar neticesinde 19 Ocak 2023 tarihinde istifa ettim. .
Gerekçem Yeniden Refah Partisi, gerek Erbakan vakfı ve gerekse kuruluş felsefesine uymayan olası bir gelecekte AKP ile aynı ittifakta olabilecek bir Siyasetin ipuçlarını veriyordu. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi buna partileri mecbur ediyordu o benim tartışma konum değil.
Benim Donelerim! Beni AKP’nin günahlarına ortak etmeyin. Prof Dr Necmettin Erbakan ve batmakta olan Titanik’e binmeyeceğiz, 20 yılın günahlarına ortak olmayacağız.
Sayın Fatih Erbakan, siyaset omurga ister ve duruş ister. Hülasa son yaşanan gelişmeler ve açıklamalar 14 Mayıs’ta Yeniden Refah Partisi Cumhur ittifakında yer alarak Sayın Erdoğan’ın seçilmesine katkı sağlamıştır.
Bunu Sayın Fatih Erbakan da yazılı olarak teyit etti. Sayın Erdoğan da Yeniden Refahın Milletvekillerini biz seçtirdik dedi, elhak doğru.
Şimdi bu noktadan bakıldığında gelinen sonuç, sözler incitici ve rahatsız edici ancak tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur. Ve gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.
Bu süreçte Saadet partisi ise CHP listelerinden seçimlere girdi ve Erdoğan karşısında tavır aldı her zamanki gibi. O dönemin CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden kısa bir süre sonra CHP listelerinden seçilen vekiller için misafirlerimiz evlerine (partilerine) dönebilir şeklinde çok naif ve kibar ifadeler kullanmıştır.
Demem odur ki siyaset uzun soluklu bir yarışır ve çok engebelidir bu nedenle çok düşünüp az konuşacak ona göre hareket edeceksiniz. Reel politik her zaman iş görmez ve ittifaklar koalisyon gibi değildir.
İttifaka girdiğiniz partilerin dününe ve geleceğine de kefil olursunuz. Ezcümle bugün AKP’nin ve Erdoğan’ın yaptığı icraatlarda menfi ve müspet olarak sorumlusunuz. Aman efendim biz 30 madde verdik uygulanmasını istedik.
Sizde bal gibi biliyordunuz uygulanmayacağını, ama canınız cennet çekiyordu. Pardon iktidar olmak, vekil olmak.. Ne diyelim belki de bir gün İktidarda olursunuz ancak Necmettin Erbakan Hocam gibi efsane Başbakan Mücahit Erbakan olamazsınız.
Siyaset, 30 Temmuz 2024 06:40
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
