Özgür Özel'in kardeşinden CHP'li belediyeye sert sözler
Gündem, 30 Haziran 2024 18:18CHP lideri Özgür Özel’in kardeşi Barış Özel’den CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sert sözleri. Seçimlerden önce su fiyatlarında verilen indirim vaadi tutulmadığı gibi su fiyatlarının artmasından sonra Barış Özel “Böyle mi yöneteceksiniz İzmir’i? Yazıktır bu halka” ifadelerini kullandı.
İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin kararı ile suya tek seferde yüzde 45 oranında zam yapıldı. Vatandaşlar su fiyatlarına yapılan zammı tepki gösterirken dikkat çeken çıkış CHP lideri özgür Özel’in kardeşi Barış Özel’den geldi.
CHP’li Cemil Tugay’ın yönettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi geride bıraktığımız Cuma günü suyun metreküp fiyatlarına ve atık su bedellerine yüzde 45 oranına zam yapmış ve bu zammın 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağını kararlaştırmıştı.
BARIŞ ÖZEL İSYAN ETTİ
Alınan zam kararı İzmirlileri isyan ettirdi. Verilen tepkilerden ise en dikkat çeken Barış Özel’den geldi. Özgür Özel’in kardeşi olan Barış Özel, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirirken CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a sert sözler ile yüklendi ve verdiği vaadi tutmadığını söyledi.
BÖYLE Mİ YÖNETECEKSİNİZ?
Özel, Cemi Tugay’ın seçilmeden önce suya indirim vaadini hatırlattı. Barış Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
İzmir'de suya indirim sözü seçim vaadi olarak verilmişken, seçim sonrası elektrik zammından bile yüksek zam yapılıyor. Türkiye'nin en pahallı suyuna katmerli zam resmen. Böyle mi yöneteceksiniz İzmir'i? Yazıktır bu halka!”
NE OLMUŞTU?
CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda yaşanan lider değişiminde Özgür Özel, CHP Genel Başkanlık koltuğunu Kılıçdaroğlu’ndan almıştı.
Yerel seçimlerde aday belirleme süreçlerinde İzmir özelinde de sorunlar çıkmış ve mevcut başkan Tunç Soyer yerine ilçe belediye başkanlarından Cemil Tugay aday gösterilmişti.
Yerel seçimlerden önce seçim vaatlerini açıklayan Tugay, İzmir’de insanların su fiyatlarından haklı olarak şikayetçi olduklarını, kendisinin seçilmesi halinde su fiyatlarını kademe kademe düşüreceğini açıklamıştı.
Gündem, 30 Haziran 2024 18:18
Yorumlar (0)
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
