Kocaeli’de ulaşım zammı geri alınsın
Gündem, 29 Haziran 2024 11:30Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) haziran ayı toplantısında alınan ulaşıma zam kararına ilişkin yazılı açıklama gerçekleştirdi. Zamlar geri alınsın denildi.
Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz imzalı açıklamada "Ücretlerin hızla eriyor, AKP Temmuz’da ücretlere zam yapmayarak yoksulluğu katlamak istemektedir. Tek Adam yönetiminin bu zamlarını kabul etmemek için, yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret için birleşelim ve mücadele edelim." ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın tamamı şu şekilde;
Her geçen gün gelen zamlarla emekçiler için hayat daha da çekilmez hale gelmektedir. Temmuz ayına yaklaştığımız şu günlerde asgari ücret başta olmak üzere ücretlere zam yapmamasında direnen AKP iktidarı, temel tüketim ve hizmet kalemlerine zam yağmuruna devam etmekte sakınca görmemektedir.
Bu zamların merkezi hükümet veya belediyeler aracılığıyla olması, sonucu değiştirmediği gibi bütünüyle kamusal hizmet kullanılamaz hale gelmektedir. Olan yine işçiye emekçiye, emekliye olmaktadır.
Kocaeli’de daha bir yıl dolmadan toplu taşıma bir kez daha zamlandı. En son 7 Ağustos 2023 tarihinde toplu taşıma ücretlerine yüzde 63 zam yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplantısında alınan kararla bu kez ulaşıma yüzde 53,82 oranında zam yapılarak şehir içi bilet fiyatları 13 TL’den 20 TL’ye yükseltildi. Böylelikle bir yıl tamamlanmadan Kocaeli’de ulaşım yüzde 116,82 oranında zamlanmış oldu. Emekçilerin aldığı ücret her geçen gün erirken ardı ardına gelen zamlar yoksulluğu katlamaktadır.
Yerel yönetimlerin kamu hizmeti olarak sunmaları gereken ulaşım hakkı maalesef ki AKP iktidarlarında emekçiler için önemli bir gider kalemine dönüşmektedir. Tasarruf genelgesiyle servis hakları gasp edilmek istenen işçi ve emekçiler başta olmak üzere, servis kullanmayan her emekçi artık işe gidip gelirken en az 40 TL yol ücreti ödemek zorunda kalacaktır.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesini yöneten işçi emekçi düşmanı zihniyet yandaşlara karşı son derece cömert davranırken, emekçilerin ulaşım hakkını ranta dönüştürmekten çekinmemektedir. Sayıştay raporlarından da anlaşıldığı üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi belediyeye, dolayısıyla halka ait birçok olanağı yandaş kurum ve kişilere harcaması kabul edilemez.
Neresinden bakarsak bakalım AKP ve onun Tek Adam yönetimi halka açlık ve yoksulluğu reva görmektedir. Elektrik dağıtım şirketlerinin rekor karlarına karşılık elektriğe son olarak yüzde 38 zam yapılması, ilimizde toplu taşıma ücretlerinin bir yıl içerisinde yüzde 116,82 zam yapılması kabul edilemez.
Ücretlerin hızla eriyor, AKP Temmuz’da ücretlere zam yapmayarak yoksulluğu katlamak istemektedir. Tek Adam yönetiminin bu zamlarını kabul etmemek için, yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret için birleşelim ve mücadele edelim.
ÜCRETLERE YAPILMAYAN ZAM KENT İÇİ ULAŞIMA VE ELEKTRİĞE YAPILDI
ZAMLAR GERİ ALINSIN
Gündem, 29 Haziran 2024 11:30
Yorumlar (0)
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
