Diyanet'ten 8 milyonluk et anlaşması
Gündem, 12 Haziran 2024 14:34Diyanet, ihtisas merkezinin 6 aylık gıda ihtiyacını karşılamak için 8 milyon liralık bir sözleşme imzaladı. Anlaşma kapsamında, menüde yiyecekler için istenen özellikler dikkat çekti.
Yüksek harcamalarıyla sık sık gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, altı aylık "gıda malzemesi alımı" ihalesi için 7 milyon 885 bin 525 TL'lik bir sözleşme imzaladığı ortaya çıktı.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın Kamu İhale Bülteni'ne dayandırdığı habere göre, Diyanet, 6 Mayıs tarihinde Trabzon'daki Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi için "gıda malzemesi alımı" ihalesine çıktı. 23 Mayıs'ta, 2024 yılının sonuna kadar tüketilecek ürünler için 7 milyon 885 bin 525 TL'lik sözleşme imzalandı.
ALINAN YİYECEKLERİN LİSTESİ
İhale teknik şartnamesinde, alınan tüm yiyecekler detaylı bir şekilde listelendi. 51 personelin çalıştığı ve yaklaşık 25'er kişilik gruplara eğitim verilen ihtisas merkezine, 3 bin 250 kilogram yağsız günlük et, bin 750 kilogram haşlamalık et, 800 kilogram hazır köfte ve bin 500 kilo kıyma dahil olmak üzere toplam 87 kalem gıda malzemesi alındı. Ayrıca, 800 kilo baklava, 750 kilo helva ve bin kilo Kemalpaşa tatlısı da alımlar arasında yer aldı.
‘YÜKSEK KALİTE’ ŞARTI KOŞULDU
Baklavaların yapımında kullanılacak ceviz, fındık ve Antep fıstığının taze ve 1. sınıf kalitede olması şartı getirildi. Tüm etlerin İslami şartlara uygun kesilmiş ve damgalanmış olması gerektiği belirtildi. Şartnamede, "Etlerin rengi pembe kırmızı arası, kıvamı sert, kendine has görünüşte ve kokuda olmalıdır. Gövdenin dış kısımları kısmen bir yağ tabakası ile örtülü olmalı ve etler yüzde 10'dan fazla yağ içermemelidir. Etler erkek hayvan eti olmalı, dişi hayvan eti kabul edilmemelidir. Dana tranç için, etin butun iç tarafında, leğen kemiği ile diz eklemi arasında uzanan kemiksiz adale grubundan olması gerekmektedir. Ete kemik veya kıkırdak parçaları karışmamalıdır" denildi.
Geniş Şartname
87 kalem gıda malzemesinin listelendiği şartnamede, istenen etin türleri tek tek belirtildi.
Gündem, 12 Haziran 2024 14:34
Yorumlar (0)
Gölcük Saygınlar da hizmette
O şirketlerin Genel Müdürleri Vali Aktaş'tan ne istedi?
Koyu renkli ekmeklere yasak geliyor!
İzmit Körfezi’ndeki temizlik dünya gündemine taşındı
İzmit’te Dernekler Masası Başkanı Eray Bodur’dan STK’lara ziyaret
İzmit’e gelen Saadet Partisi lideri Arıkan’dan iktidara sert sözler!
İSU ve İZAYDAŞ elektrik üretiyor
AKP adına büyük bir tehlike öngörüyorum!
Kocaeli’de Kütüphane Haftası’ndaki dopdolu programlar keyifli anlar yaşatacak.
Zamların ardı arkası eksilmiyor
Başkan Büyükakın uluslararası gazetecilere o projeyi anlattı
Derince esnafı da ayakta kalma mücadelesi veriyor
Gebze'de 5 katlı binanın yıkılma nedeni metro
Büyük bir utanmazlık!
Moda Akademisi ile gelen büyük başarı!
Vali Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcısı Çelik’i ağırladı
Doğruysa, yazıklar olsun!
Bozulan yollara hızlı müdahale
Çınar Çocuk Evleri’nde ön kayıtlar başladı
Kocaeli Büyükşehir’den 23 Nisan’a özel ses yarışması
MHP Dilovası KACEP Başkanı Tonbuloğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde şifa buldu
Kocaeli’de faaliyet gösteren OLAB Beauty’den örnek proje
İzmit’te Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu seyirciden tam not aldı
AKP'li Külünk'ün İmamoğlu ve Yavaş hayali!
O markete milyonluk fahiş fiyat cezası
Zor durumdaki esnafa yeni bir yük daha!
Büyükakın, son 6 ayda alınan 222 aracı kalem kalem açıkladı
İzmit Millet Bahçesi’nde buram buram tarih kokan sergi
İmralı'da PKK liderine özel bina yapılıyor!
Merkez Bankası tonlarca altın sattı
Altından dere geçen yolda yağmur suyu birikiyor
Akın Gürlek'in Adalet Bakanı olması darbenin ispatıdır
MHP'de şok istifa!
Minik elleri ile fidan diktiler!
MHP Dilovası’ndan Gebze teşkilatına hayırlı olsun ziyareti
Gıda fiyatlarında korkutan ihtimal!
SEDAŞ’ta çalışma saatleri yeniden düzenlendi
Büyükakın: Türkiye’de başka bir örnek yok
Derince’de aileleri buluşturan spor şöleninde start verildi
