Böyle giderse camilerde düğünde yapacaklar!
Eğitim, 06 Haziran 2024 14:51Bursa’da ÇEDES kapsamında düzenlenen yıl sonu etkinliği için kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı camiye götürüleceği ortaya çıktı. Bilindiği gibi camilerde siyasi propaganda dahi yapılıyor. Her kulun eşit olduğu camide iktidarda yer alanlar övülüyor, vatanımızı kurtaran, devletimizi kuran Atatürk'ün adı bile anılmıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum' (ÇEDES) projesi, son zamanlarda yaşanan tartışmalara ve skandallara neden oluyor.
ÖĞRENCİLER CAMİYE GÖTÜRÜLECEK
Bursa'da Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen bir yazıda, ÇEDES kapsamında düzenlenecek olan 'yılsonu etkinliği'nde öğrencilerin camilere götürüleceği ortaya çıktı. Planlanan etkinlik, oğlan çocukları için 12 Haziran'da Fetih Camisi'nde, kız çocukları için ise 13 Haziran'da Ensar Camisi'nde gerçekleştirilecek.
EĞİTİM-ÖĞRETİMİ AKSATMAYACAĞI VURGULANDI
Deniz Güngör'ün haberine göre, 31 Mayıs'ta okullara iletilen yazıda, etkinliğin Gürsu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenmek istendiği ifade edildi. Yazıda, etkinliğin yasal düzenlemelere uygun olacağı ve eğitim-öğretimi aksatmayacağı vurgulandı.
Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından yapılan açıklamada, etkinliğin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izniyle İlçe Müftülüğü tarafından düzenleneceği hatırlatıldı. Açıklamada, tüm okullara gönderilen bu yazının, tarikat ve cemaatlerin etkin olduğu bir projede siyasi iktidarın kendi insan tipolojisini yaratma çabası olarak değerlendirildiği belirtildi. Okulların ve öğretmenlerin, evrensel kabul görmüş değerleri çocuklara aktarmanın ve rehberlik etmenin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, Bakanlığın bu tür etkinliklere onay vererek laikliğe aykırı bir tutum sergilediği ifade edildi.
Açıklamada son olarak, öğrencilerin siyasi ve ideolojik hedefler doğrultusunda istismar edilmesine sessiz kalınmayacağı ve velilerle birlikte bu tür adımların yakından takip edileceği vurgulandı.
SİYER-İ NEBİ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Milli Eğitim Bakanlığı'nın sivil toplum kuruluşlarıyla imzaladığı protokoller sonucu okullarda düzenlenen etkinlikler de devam ediyor. Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde bulunan İstiklal İlkokulu'nda 29 Mayıs'ta "Siyer-i Nebi" ödül töreni düzenlendi. Törende, Kuran-ı Kerim tilaveti, ney dinletisi, öğrenci gösterileri ve Muhammed Peygamberin sözlerinin okunduğu gösteriler düzenlendi ve toplamda 88 öğrenciye 13 bin TL ödül verildi.
Törene tepki gösteren Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, okullarda dini içerikli etkinliklerin yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Durdu, bu tür etkinliklere karşı yakından takip edeceklerini kamuoyuna duyurdu.
Eğitim, 06 Haziran 2024 14:51
Yorumlar (0)
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
17 yaşındaki Derinceli yazardan imza günü ve resim sergisi
Otelde 20 yaşındaki genç kızla basılan başkan CHP'den şutlandı!
Avrupa Günü Kocaeli Sanayi Odası Konseri ile kutladı
Müsilajın nedeni kanalizasyon suları mı?
Kurban kesmeyi öğrendiler
