TÜGVA SETA ve TÜRGEV'de mi vatana ihanet ediyor?
Gündem, 20 Mayıs 2024 06:30Geçtiğimiz günlerde Bilal Erdoğan’ın Etno Spor konfederasyonu başta olmak üzere TÜRGEV ve SETA’nın da aralarında olduğu iktidara yakın birçok kurumun AB’den yüklü miktarda fon aldıkları ortaya çıkmıştı. Altaylı AKP’ye yakın kurumların fon almasına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Gazeteci Metin Cihan geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği kaynaklarından elde ettiği verileri X hesabından paylaşmış ve burada AKP’ye yakın birçok kurumun AB’den fon aldıklarını ortaya çıkarmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı, günlük yaptığı siyasi değerlendirmelerde bu konuya değinerek yorumlarda bulundu.
Birçok gazeteciye yurt dışından, gazetecilik faaliyetlerini yapmaları için fon aldıkları için suçlama yöneltildiğini aktaran Altaylı, bunu yapan gazetecilere Türkiye’yi içeriden yıkmak için dışarıdan destek aldıkları söylemlerinin kullanıldığını ifade etti.
Gelinen noktada bu suçlamaları itham edenlerin hepsinin fon aldığını ve fondaş olduklarını aktaran Altaylı, TÜRGEV, TÜGVA, Etnospor okçuluğun içeriden aldıkları desteklerin yanı sıra yurt dışından da fon alarak bu işin ağababalığını üstlendiğini açıkladı.
Bunun tipik bir AKP mantalitesi olduğunu aktaran Altaylı şu ifadeleri kullandı:
“Yurtdışından fon almak eğer vatana ihanet ise TÜRGEV, TÜGVA, Önder İmam Hatip, Etnospor, SETA…
Bunlar da mı vatana ihanet ediyor?
Zaten iktidarın nimetlerinden faydalanıyorsunuz, bırakın fonu da başkası alsın.”
AJANLIKLA SUÇLAYANLAR FON ALMIŞ
Geçtiğimiz günlerde gazeteci Metin Cihan, Avrupa Birliğinin internet sitesinden yaptığı araştırmalar neticesinde kamuoyunda çokça konuşulacak verileri X sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Başta SETA ve Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Etnospor’un AB’den milyonlarca lira değerinde fon aldığı ortaya çıkmıştı.
SETA ise 2019 yılında bir rapor yayınlamış ve birçok gazetecinin yurt dışı kaynaklı çalıştığını yayınlayarak gazetecileri ajanlıkla itham etmişti. Bu rapora birçok gazeteci ve muhalefet partisi eleştiride bulunmuştu.
Sonradan ortaya çıkan belgelerde gazetecileri sırf yurt dışından gazetecilik faaliyetlerini sürdürmeleri için aldıkları paralar nedeni ile ajanlıkla suçlayan SETA’nın AB’den fon aldığı ortaya çıkmıştı.
FATİH ALTAYLI
Yıllar boyunca TV ekranlarında programlar sunan Fatih Altaylı geçtiğimiz yıllarda TV hayatına son vermiş ve kendi adını taşıyan YouTube kanalında gündeme dair yorumlarda bulunuyor.
Gündem, 20 Mayıs 2024 06:30
Yorumlar (0)
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
Büyükada Kocaelilileri bekliyor!
Kartepe stadyum yolu yapboz tahtasına döndü!
O başkan da gözaltına alındı
Başkan Hürriyet okullarda engellenen beslenme saati projesini böyle hayata geçirecek
Hiç mi rencide olmuyorsunuz bundan?
Çayırova Kent Meydanı projesinde sona gelindi
Türkkan, İzmit Körfez Dip Çamuru TBMM gündemine taşıdı
Emekli öğretmenden Özel'e: Aç geziyorum
Başkan Bulut: Kocaeli iş dünyası başarı grafiğini yükseltiyor
Mamikler Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temeli Tüysüzler’de atılıyor
Yargı sürecine müdahale ihtimali araştırılmalı
Kocaeli’de sahillere ulaşım 20 Haziran’da başlıyor
500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 85 Kocaeli firması var
AKP'de Erdoğan sonrası liderlik hesapları!
Gölcüklüler bu konsere davetli!
Kocaeli vekili Kanko’dan TBMM’de SMA isyanı
Alpaslan Vural’ın kızı Durul mezun oldu
Gölcük’te İYİ Partililerden Tandoğan çağrısı
Buz pistindeki kafeye 300 bin TL teklif
Kandıra’da 40 yıl sonra keten üretimine yeniden başladı
Tartışılan o savcı terfi ettirildi!
