Öğrencilerin hazırladıkları robotlar GTÜ’de yarıştı
Eğitim, 14 Mayıs 2024 13:37GTÜ öğrencileri tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Kelebek Robot Olimpiyatları her yaştan teknoloji severi GTÜ Kampüsünde buluşturdu. Olimpiyatlarda 670 yarışmacının robotları kıyasıya yarıştı.
Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen Uluslararası Kelebek Robot
Olimpiyatları(KelebekRO)’nın beşincisi bu yıl 11-12 Mayıs tarihlerinde geniş katılımla gerçekleştirildi. 670 yarışmacı ve yaklaşık bin 200 misafiri ağırlayan KelebekRO'ya Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mikdat Aydın katılarak genç bilim severlere destek oldular.
GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlikte yarışmacılar fuaye alanında tasarımlarını sergileyip, parkurlarda ise kıyasıya yarıştılar. Etkinliğin açılış töreninde konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, dünya genelinde robotik ve otomasyonun kapsamından söz ederek, ülkemiz içinde stratejik öneme sahip olduğunu ve eğitim alanında kaçınılmaz gerekliliğini vurguladı. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar etkinlik ile ilgili şu ifadeleri kullandı;" Bu olimpiyatlar, siz değerli gençlerin sadece teknik becerilerini sergilemeleri için bir platform sunmakla kalmaz, aynı zamanda bu becerileri toplum yararına nasıl uygulayabileceğiniz konusunda fikir edinmenize olanak tanır. Burada, sizlerin ürettiği robotlar, her biri kendi kategorisinde benzersiz çözümler ve yaratıcı yaklaşımlar sunarak, hem rekabetin hem de inovasyonun mükemmel bir gösterisini sergileyecek.
Bugün buradaki coşku ve katılım yoğunluğu, ülkemizde robotik ve otomasyon alanına duyulan ilginin ve bu alana yatırım yapmanın öneminin bir kanıtıdır. Bu büyük katılım, etkinliğimizin sadece bir yarışma olmadığını, aynı zamanda bir bilgi ve deneyim paylaşım platformu olduğunu göstermektedir.
.gif)
Etkinliğimizin bu kadar geniş kapsamlı olmasında emeği geçen her bir akademisyenimize, kulüp yöneticisi öğrencilerimize ve destekçilere içten teşekkürlerimi sunarım. Sizlerin özverisi ve desteği olmadan bu olimpiyatların bu seviyeye ulaşması mümkün olmazdı."
KelebekRO'da Çizgi İzleyen, Hünkâr Çayırı, Serbest Kategori, G.T.Ü (Gel-Tasarla-Üret), Mini Sumo, Futra kategorileri olmak üzere altı kategoride yarışan katılımcılardan kazananlar şöyle;
Çizgi İzleyen kategorisinde; Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nden Muhammed Enes Erol 1. olurken, Deniz Yıldızları MTAL’den Zafer Ege Bayrakci ikinci oldu.
Hünkâr Çayırı kategorisinde; bireysel katılan Yusuf Utkan Bayrakdar 1. olurken Özel Bursa KÜLTÜR Okulları’ndan Enes Muhammet Çipal 2. oldu.
Serbest Kategoride; bireysel katılan Mert Demir 1. olurken, Hatice Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Yuşa Han Çığ 2., bireysel katılan Zeynep Filizfidanoğlu 3. Oldu.
G.T.Ü (Gel-Tasarla-Üret) kategorisinde; bireysel katılan Kaan Burak Öztürk 1. bireysel katılan Mertcan Üstündağ 2. olurken, Kadir Mercan 3. oldu.
Mini Sumo kategorisinde; Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden katılan Ege Yılmaz 1. olurken, Özel Başiskele Uğur Okulları’ndan Yiğit Eğilmez 2. ve Deniz Barış Kösten 3. oldu.
Futra kategorisinde; bireysel katılan Yusuf Utkan Bayrakdar 1. olurken, Mucit Akademisi’nden Coşkun Odabaş 2.,bireysel katılan Muhammet Çolak 3. oldu.
Eğitim, 14 Mayıs 2024 13:37
Yorumlar (0)
Bayramda o şekerlere dikkat!
Başkan Çiftçi belediye çalışanları ile bayramlaştı
İzmit Belediyesi Çanakkale Şehitleri anısına helva dağıttı
Altın ve dolar atağa kalkacak!
MHP Dilovası yönetiminden istişare toplantısı
Stadyum yolundaki görünmez tehlike!
Kocaeli Büyükşehir’den 60 saniyede kazandıran yarışma!
Vergi ve cezalarla vatandaşı kaz gibi yoldular!
Sadece iktidar yanlıları hayatından memnun
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı!
Büyükakın: Bu sergide sadece objeler yok, Çanakkale’nin ruhu var
Hürriyet: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
İzmit’te çocuklar bayramda Oyuncak Müzesi’nde buluşacak
Sarıdoğan: Çanakkale ruhu bugün de yol gösterici olmalı
Bu yasağa uymayan sürücüye 26 bin TL ceza kesilecek
Özgür Özel'den yeni Akın Gürlek açıklaması: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor
Bayramda beslenmeye dikkat!
Gölcük’te de Çanakkale şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Gebze Ticaret Odası’ndan Çayırova Sevgi Evleri’ne kapalı spor salonu
Fevziye Parkı estetik bir görünüme kavuştu
Erken seçim AKP için mecburiyet!
Çayırova’da eller Çanakkale Şehitleri için semaya kalktı
Miniklerden Başkan Hürriyet’e bayram sürprizi
Başkan Söğüt: Çanakkale, bir milletin diriliş destanıdır
Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?
Kocaeli’de Kent Bayramlaşması’na yoğun katılım bekleniyor
OYAK Çimento madalya ile ödüllendirildi
Paketli gidalardaki tehlike!
Derince’deki o Pazar Arefe günü kurulacak
Gölcük Çiftlik Mahallesi’nde bayrama böyle mi girilecek?
Kocaeli’de bayram boyunca ulaşım ücretsiz
İzmit’te binlerce kişi bu iftarda buluştu
Bu mağazada Kocaeli’ye özgü ürünler var!
Özel, Gürlek’in mal varlığı iddialarını ID numaralarıyla doğruladı
Bakan Gürlek'ten malvarlığı iddialarıyla ilgili açıklama
Büyükakın’dan 18 Mart mesajı: Eşsiz bir destandır
Dilovası’nda İHH, çocukları sevindirdi
Kağıtspor başarıya doymuyor!
Bu değirmenin suyu nereden geliyor dedirten sözler!
