Kocaeli Türk Ocağı’ndan 3 Mayıs Türkçüler Günü mesajı
Gündem, 03 Mayıs 2024 14:12Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Ali Yıldız adına 3 Mayıs Türkçüler Günü nedeniyle mesaj yayınlandı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Bugün, yüreğimizi dolduran gururu ve hüzünu bir arada yaşıyoruz. 3 Mayıs Türkçüler Günü. Bu anlamlı gün, Türk milletinin birlik ve beraberliğine adanmışlığın, Türkçülük ideallerinin ve Türk milliyetçiliğinin ışığını yakan büyük ruhların anısına kutlanırken, aynı zamanda tarihimize kazınan acı hatıraları da tazeliyor.
1944 yılında başlayan ve Türk milliyetçiliğinin önde gelen isimlerini hedef alan "Türkçülük - Turancılık" davası, Türk milletinin haysiyetine yapılmış bir saldırıdır. Dava, Türk milliyetçiliği fikirlerini savunan fikir adamlarını hedef alarak, onları hapse atarak ve işkence yaparak sindirmeye yönelik bir girişimdi.
Türk Milliyetçiliğinin mihenk taşı Nihal ATSIZ Bey başta olmak üzere Zeki Velidi TOGAN, Reha Oğuz TÜRKKAN, Cihat Savaş FER, Nurullah BARIMAN, Fethi TEVETOĞLU, Nejdet SANÇAR, Cebbar ŞENEL, Cemal Oğuz ÖCAL ile Türk Milliyetçiliğinin gür sesi, son Başbuğ’u Alparslan TÜRKEŞ gibi isimler yer alıyordu. Bu karanlık dönemde, bu büyük Türk düşünürleri, Türk milletinin birliği ve bütünlüğü için canını dişine takmıştı.
Bu dönemde yaşananlar, Türk milliyetçiliğinin çetin mücadelelerle dolu tarihinde önemli bir yer tutar. Mütefekkrlerimiz, yüzyıllardır devam eden Türk milletinin birliğini ve kimliğini savunmak adına tarihi bir mücadele vermişlerdir. Gördükleri acımasız işkenceler ve haksızlıklara rağmen dimdik ayakta duran bu yiğitler, Türk milletinin onurunu korumak için bedeni ve ruhi sağlıklarından olmuş, yine de zulm altında ezilmeyi reddetmişlerdir.
Bugün 3 Mayıs’ta, Türk milletinin birlik ve beraberliği için mücadele eden tüm kahramanları ve bu uğurda hayatını feda edenleri rahmetle anıyoruz. Türklük uğruna madalya beklemeksizin gösterdikleri fedakarlıkları ve cesaretleri, Türk gençleri için her zaman en değerli miras olacaktır.
3 Mayıs Türkçüler Günü vesilesiyle, Türk milletinin şanlı tarihine geçmiş, Türk milliyetçiliğinin abidelerine olan minnet ve şükranlarımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Ruhları şâd olsun.
Bugün burada onlardan herhangi biri yaşıyor olsa söyleyecekleri son sözü bizde gururla tekrar ediyoruz. NE mutlu TÜRK’üm Diyene.
.jpeg)
Gündem, 03 Mayıs 2024 14:12
Yorumlar (0)
Yüzlerce firma iflasa karşı ayakta kalma mücadelesi veriyor
Hızlı tren biletlerine bir zam daha
AKUT gönüllülerinden Vali Aktaş'a ziyaret
Dilovası’nda evi yanan ailenin imdadına MHP’liler yetişti
Gitmek istediği yönü bulamayan görme engelli vatandaşa ışık oldular
Kandıra sahillerine biyolojik atık su arıtma tesisi
KOTO Başkanı Bulut, MHP MYK üyesi Öztürkçü’yü ağırladı
Zeytinoğlu: Cari denge 4 milyar 194 milyon dolar açık verdi
Derince'deki hastanenin durumu içler acısı!
Kocaeli’de bu tesisle üreticiye 10 milyon TL’lik ek gelir
İnşaat sektörü de çöktü
Paranızı kaptırmamak için ATM'ye yaklaştığınızda bunu yapın!
Doğalgazda tedirgin bekleyiş
Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş’ten 17 Ağustos’ta çağrı
Akaryakıt fiyatları durdurulamıyor!
İzmit Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Yıldıray Erdoğan vefat etti
Yasak olmasına rağmen denize girdi, kayalıklarda mahsur kaldı
Kocaeli Sanayi Odası o iddiayı yalanladı
YENİ Parti ve CHP'yi yaylım ateşine tuttu
Çayırova’daki meslek lisesi inşaatında son durum ne?
Millet Özgür Özel'e güveniyor mu?
Deprem şehitleri Gölcük’te dualarla anılacak
Erdoğan'ın damadı yine vergi rekortmeni oldu
Mehtap turu keyfi!
Başkanvekili Lütfü Obuz güne Park ve Bahçeler Müdürlüğü ziyareti ile başladı
Çevreyi kirleten firmaya 900 bin TL ceza
Dilovası’nda MHP’ye ziyaretçi akını!
Başkan Hürriyet’ten haber var
KOTO Başkanı Bulut, hükümlü istihdamı protokolünün altına imzasını attı
Kocaeli’de bilim, doğa ve gökyüzü bu şenlikte buluşacak!
İSU’dan Körfez'de 57 bin metreyi aşan kapsamlı altyapı hamlesi
Belediyenin milyonluk ihalesi yabancıya gitmedi!
Yanlış politikalar milleti yoksullaştırdı
Mali Müşavir Hasan Çiçek hayatını kaybetti
Rektörün koyunlu paylaşımı tartışma çıkardı!
Bana zor tahammül ettiler
Antikkapı’da tepki çeken görüntü! Bunun adı bayrağa saygısızlık
İmamoğlu CHP'den istifa etti
Türk bayrağına saldırı kameraya takıldı
