AKP’li belediyelerin görevi vekillere kıyak yapmak mı?
Gündem, 02 Mayıs 2024 23:03Kocaeli’de de AKP’li vekillerin yakınlarının yüksek maaşlarla belediyelerde işbaşı yaptıkları ortaya çıkmıştı. Benzer durumun başka illerde de yaşandığı gözler önüne serildi. AKP’li belediye başkanları vekillerin yakınlarına kıyak yapmak için mi, yoksa adil bir şekilde halka hizmet etmek için mi o makamlara geliyorlar? Ya da belediyeler, AKP’li vekillerin yakınlarına küp doldurma imkanı sağlanan kurumlar mı? Hakka hizmet, halka hizmet, adalet bu mu? Ortada adalet olmadığına göre AKP'nin adının Adaletsiz Kalkınmasız Parti olarak değiştirilmesi gerekmez mi?
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AKP Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in yeğeninin, belediye bünyesinde önce sözleşmeli personel olarak göreve başladığını, ardından memur pozisyonuna yükseltildiğini öne sürdü.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AKP Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in yeğeninin belediye bünyesinde önce sözleşmeli personel olarak göreve başladığını daha sonra ise memur pozisyonuna yükseltildiğini iddia etti.
Köksal yaptığı yazılı açıklamada, akraba kayırma eğilimi içinde olmadıklarını belirterek, "Afyonkarahisar'daki yönetime ilişkin sorumluların, son seçimde gördükleri büyük yenilginin ardından, belediyemize dair asılsız iddialar ile bize karşı suçlamalarını artırdı" ifadelerini kullandı.
Kendilerini suçlayan bu kişilerin geçmişte akrabalarına belediyede iş sağladıklarını belirterek, yerel yönetimdeki eski iktidarları döneminde yakınlarını belediyeye nasıl yerleştirdiklerini vurguladı.
SÜRECİN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI
Belediyenin Su İşleri Müdürlüğü tahakkuk biriminde 13 Haziran 2023'te işe başlayan söz konusu kişinin, diğer çalışanlardan daha az kıdeme sahip olmasına rağmen, "akrabalık ilişkileri nedeniyle" sayaç okuma görevine getirildiği iddia edildi. Aynı bireyin, 15 Eylül 2023 tarihinde ise memur olarak görevlendirildiği belirtildi. Köksal, Su Tahakkuk Birimindeki sorumluluktan, asfalt şantiyesindeki memur ihtiyacı sebebiyle göreve atandığı iddiasını dile getirdi.
KÖKSAL LİYAKAT VURGUSU YAPTI
Köksal, "Daha önce de akrabaların belediyede işe yerleştirildiğini biliyoruz ancak, Afyonkarahisar Belediyesi olarak eş, dost, akrabalık ilişkilerine değil, liyakate dayalı bir yönetim sergileyeceğimizin altını çizmek istiyoruz," şeklinde konuştu. 31 Mart 2024'ten önce yapılan atama ve görevlendirmelerin şeffaflıktan uzak olduğunu belirten Köksal, kendi dönemlerinde bu tür olayların yaşanmayacağına dair vaatte bulundu.
“TROLLÜK YAPAN BANKAMATİK MEMURLARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Köksal, son olarak "Bakan, milletvekili ya da AK Parti yöneticilerinin akrabaları olmaları nedeniyle işe alınan, maaşlarına karşılık trollük yapan bankamatik memurlarına müsaade etmeyeceğiz. İşsiz gençlerimiz varken, kimseye ayrıcalık tanımayacağız" diyerek, tepkisini net bir şekilde ifade etti.
İBRAHİM YURDUNUSEVEN'DEN KÖKSAL'A YANIT
Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “AK Partili vekil belediyede yeğenini memur yapmış” açıklamasına yanıt veren AKP Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, yeğeninin hedef gösterilerek algı yönetimi yapılmasını şovmenlik olarak değerlendirdi. Yeğeninin Almanya'da kurs aldığını ve Sıhhı Tesisat Yüksekokulu Mezunu olduğunu belirten Yurdunuseven,"Benimle aynı soyadında olduğu için cezalandırılarak asfalt şantiyesinde görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.
Gündem, 02 Mayıs 2024 23:03
Yorumlar (0)
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
