20 yıl önce bizden fakirdiler şimdi zengin oldular
Gündem, 15 Mart 2024 22:02
Ardan Zentürk, devletin yayımlamış olduğu resmi istatistik rakamlarının Türkiye’nin son 20 yılda tarihin en büyük ekonomik patinajlarından birini gerçekleştirdiğini söyledi. Ardan Zentürk çektiği videoda Türkiye’nin ekonomisine dair açıklamada bulundu.
Ardan Zentürk çektiği videoda 20 yıl önce bizden arkamızda olan yahut yanımızda yer alan bazı ekonomileri bizi fersah fersah geride bırakan zengilneşme yarattığını belirtti.
Zentürk ayrıca özellikle yanlış ekonomi politikalarla sığınmacı sorununun ürettiği kayıt dışı ekonomiyle bağlantılı fakir ekonominin Türkiye’yi giderek belirli bir orta orta düzet gelir ülke konumuna getirdiğini söyledi.
Zentürk, 2002 – 2003 döneminde başlayan bu süreç Türkiye’nin rakiplerine göre dünyadaki küresel gelişmelere göre nasıl büyük bir yanlış ekonomi kararlarıyla büyük bir zamanı kaybettiğini ve fakirleştiğini göstermesi bakımından önemli olduğu belirtti.
Zentürk, bakın Türkiye esasında son 3 senede kişi başına düşen milli gelirinde % 52'lik bir artış sağlamış bu kötü bir şey değil. Ama sağlanan bu yüzde 52'lik artış ancak ve ancak Türkiye'yi 2003 yılında 20 yıl önceki pozisyonuna getirmiş. Biz Son 20 yılda önce yükselen fakat sonra hızla düşüp sonuç itibariyle 2003'ün 2002'nin çok gerisine düşen bir ekonomi olduğu söyledi.
Ardan Zentürk çektiği videoda şu ifadeleri kullandı:
2003’TE KİŞİ BAŞI GSYİH
2003 Türkiye Cumhuriyeti'nde kişi başına Gayri safi milli hasıla 4685 dolar Aynı yıl Bulgaristan 2711 dolar Romanya 2672 dolar neredeyse Bulgaristan'la Romanya kişi başına Gayri safi millİ hasılada yarımı kadar neredeyse yani %65' imiz kadar Macaristan ise 4 409 dolar yani Macaristan'da bizimle hemen hemen aynı durumda.
2023’TE GSYİH MİKTARLARI
Türkiye 13384 dolar biraz önce söyledim. Bulgaristan 1687 dolar gelmiş geçmiş.
Romanya 1.8013 dolar yarımız kadarmış gelmiş geçmiş. Macaristan 2003'te bizimle aynı düzeyde olan Macaristan bugün 21.76 dolara kişi Baş Gayri safi milli hasılada neredeyse bir katımıza doğru yükselmiş durumda.
İşte bu Türkiye'nin esasında 20 yılda ekonomik açıdan çektiği patinaja eş güdümlü olarak nasıl fakirleştiğini göstermesi bakımından önemli bütün.
Gündem, 15 Mart 2024 22:02
Yorumlar (0)
Tuğba Ekinci müstehcenlikten tutuklandı
AGD Kocaeli Liseler Komisyonu’nun yeni dönem planı belli oldu
İzmit’te toplu sünnet coşkusu!
Kocaeli Devlet Hastanesi kreşinde farkındalık etkinliği
Dilovası’nda MHP’liler TOKİ konutlarında stant kurup üye kaydı yaptı
Parti Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırılarından biriyle karşı karşıya
Vali Aktaş, MHP’nin yeni il başkanını da ağırladı
Desteklerle gençler ve kadınlar tarıma teşvik ediliyor
Başkan Gökçe mahalle mahalle geziyor
Eğitimin kalitesi ile değil kıyafetle ilgilenen bakan!
İzmit Çınarlı cami cemaatine kek ve limonata ikram edildi
Kocaeli’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde 2026’nın ikinci hasadı
Melih Gökçek'in mal varlığı araştırılsın diyen hakim açığa mı alındı?
Binlerce gıda işletmesine ceza kesildi
Bal üretiminde dünyada ikinciyiz
Bahçeli, Erdoğan'ın seçilme planına hayır diyebilir mi?
Büyükakın, çocukluğunun geçtiği Karamürsel’de çalışmaları inceledi
Geleceğimiz satıldı
KOTO üyelerine iyi haber!
Geçim sıkıntısı anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı
BBP lideri Destici yarın İzmit’te
Kocaeli’de toplu ulaşımda dev adım!
Motorin 100 TL’ye koşuyor!
Sandıkta kaybedilen belediyeyi böyle mi alacaksınız?
Kocaeli, sporda yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor
Başkan Gökçe, iş insanı Yıldırım’ı ziyaret etti
Kırtasiye masrafı aileleri zorluyor
Öğrencileri ile birlikte okul bahçesine fide dikip ürün yetiştirdi
Zabıta Teşkilatı’nın 200. yılı Körfez’de böyle kutlandı
Bireysel borçlar çığ gibi büyüyor
Umuttepe cami ve otopark projesinde sona gelindi
KOTO üyeleri o konuda bilgilendirildi
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Melih Gökçek'in parsel parsel Ankara'yı nasıl sattığını açıklayacak mı?
Otomotiv dünyasında dikkat çeken gelişme
Yıldız Demir Çelik, o raporu kamuoyu ile paylaştı
Şehir Tiyatroları’nın o oyunu Derince’de sahnelenecek
Bu yolu okulların açılışına yetiştirin çağrısı!
Kartepe Kent Konutları’nda hak sahipleri yarın evlerine kavuşuyor
