Mülakat uygulamasıyla gençlerin hakkını çiğniyorsunuz!
Siyaset, 23 Şubat 2024 11:07Mülakat uygulamasına devam edilmesinin ve öğretmen atamalarının yapılmamasının nedenlerinin araştırılması önergesi üzerine konuşan DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, mülakat uygulaması yüzünden atanamayan öğretmenlerin intihar ediğini ve bu uygulamayla gençlerin hakkının çiğnendiğini söyledi.
Mülakat rezaletlerinin iyice çığırından çıktığını belirten Gergerlioğlu, “Artık trajikomik safhaya vardı. Şu fotoğrafa bir bakın. Geçtiğimiz günlerde yaşandı bu olay, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde noter işçi alımı için kura çekiyor. Sonrasında bir isim çıkıyor, kura çekimine devam ediliyor, aynı isim 2'nci kez çıkıyor. "Bu nedir?" Ne oldu? Anlamak mümkün değil, büyük bir rezalet. Ne iştir? Üniversite açıklama yapıyor, özrü kabahatinden büyük. Efendim, 2 kez başvurmuş, o yüzden kuraya 2 kez isim girmiş. Her tarafınız dökülüyor, bakın her tarafınız dökülüyor. Zaten bu ciddiyetsizlik neyin ne olduğunu gösteriyor.” dedi.
HAK ÇİĞNİYORSUNUZ, HARAM YİYORSUNUZ, GENÇLERİN HAKKINA GİRİYORSUNUZ!
27'nci Dönemde de mülakat rezaletleri hakkında konuşmalar yaptığını hatırlatan Gergerlioğlu, “Bir keresinde ben konuşma yaparken AK PARTİ sıralarından bir vekil demişti ki "Ne yapalım, önceden de yapılıyordu!" Yani "Önceden de yapılıyordu, şimdi hak bizde, şimdi de biz yapıyoruz." diyorlar. Maşallah, itiraf! Önceden yapılıyor diye doğru mu? Ya da şimdi yapılıyor diye doğru mu? Hak çiğniyorsunuz, haram yiyorsunuz, gençlerin hakkına giriyorsunuz! Bakın, en az on altı yıl okuyor gençler, kimisi on sekiz-yirmi beş yıla varan zamanlar sürüyor... İnsanlar okuyorlar, ter döküyorlar; yani bitmiyor, üniversite sınavlarına giriyor; bitmiyor, KPSS dershanelerine gidiyor; bitmiyor, yüksek puan alıyor; 1'inci, 2'nci oluyor, mülakata giriyor, 52 puan alıyor.... Böyle rezalet olmaz. Ben önceki dönem Sayın eski Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a gittim, "Sayın Bakan, bu iş nedir, ne iştir?" dedim. İnanın ki bana itiraf etti: "Ya, biz mülakat öncesi güvenlik soruşturması yapıyoruz." dedi; yalansa söylesin, buyursun söylesin. Mülakat öncesi güvenlik soruşturması yaptıklarını itiraf ettiler.” ifadelerini kullandı.
MÜLAKAT YÜZÜNDEN ATANAMAYAN GENÇLER İNTİHAR EDİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Gergerlioğlu, "Seçimden sonra mülakatı kaldırıyoruz." dedi. Peki, seçim sonrası ne oldu? Seçim sonrası, "Efendim mülakatı kaldıramıyoruz." deyip devam ettiler. “Sayın Bakan Yusuf Tekin, niye kaldırmıyorsunuz?" dendiğinde, itiraf gibi bir cevap verdi: "Efendim, merak etmeyin; biz, artık mülakat gibi mülakat yapacağız." dedi. Yani demek ki öncesinde ne olduğu belli olmayan mülakatlar yapıldığını Sayın Bakan da kabul ediyor. Her şey apaçık ortada. Bakın, hak yiyorsunuz, hak, vebal, günah, suç; hangi dilden anlıyorsunuz? Yüzlerce genç intihar ediyor. En son intihar eden gençlerden biri "Atanamayan öğretmen intihar etti." başlıklarıyla haberlere yansıdı. Bu gençlerin vebalini kim ödeyecek?” şeklinde konuştu.
TORPİLİ ARAŞTIRACAKLARINA, ORTAYA ÇIKARANDAN HESAP SORMA DERDİNE DÜŞMÜŞLER
Ekim 2022'de Turizm Bakanlığında 465 alım yapıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Alım yapılırken büyük torpil, iltimas geçilmiş, gazetecide bunu haber yapmış. Bakan Nuri Ersoy hemen soruşturma başlatmış. Soruşturma başlatınca da zannedeceksin ki buradaki usulsüzlükler incelenecek. Ne olmuş biliyor musunuz? Mülakata girenler çağrılmış "Dilekçeni sen mi yazdın, gazeteci mi yazdı?” diye sorulmuş. Yani Bakan da usulsüzlük araştıracak, maşallah! Kim haber verdi, ne oldu, ne bitti, gazeteci mi yazdı, derdi bu. Buradan ne çıkar. Yapılan torpilleri, adam kayırmaları araştırın! Torpili kimin ortaya çıkardığını ne yapacaksınız?” dedi.
HAZRETİ MEVLÂNA “TORPİL VE İLTİMAS YAPIN” DEMEMİŞTİ
Gergerlioğlu, Ak Parti Grubu adına konuşan Konya Milletvekili Orhan Erdem’in söylemleri üzerine, “Mülakattaki torpil ve iltimasa değinmiyorsunuz” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi. Hazreti Mevlâna’nın “Her mum, bir mumu yakarak ışığından bir şey kaybetmez.” sözlerini beyan eden Erdem’e karşılık veren Gergerlioğlu, “Hazreti Mevlâna -Torpil ve iltimas yapın- dememişti.” şeklinde konuştu. Torpil ve iltimasın çığırından çıktığını vurgulayan Gergerlioğlu, öğretmenlerin intihar ettiğini belirterek, “İntihar eden öğretmenlerin vebalini hissetmiyor musunuz?” sorusunu yöneltti.
Siyaset, 23 Şubat 2024 11:07
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
