Özel, Akşener’den adayını geri çekmesini istedi
Siyaset, 22 Şubat 2024 15:52CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı desteklediklerini belirtirken, Balıkesir için ise İYİ Parti Meral Akşener’den adayını geri çekmesini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınında konuştu.
İYİ Parti'nin Balıkesir adayı Turhan Çömez'i çekmesini talep eden Özel, "Balıkesir'e borcum var, Ahmet'e borcum var der mi? Ahmet Akın ve Balıkesir'e müştereken borcumuz var. Bence sayın Akşener bunu yapar" diye konuştu.
Özel, 2019’da ittifak çerçevesinde adaylarını geri çektikleri Balıkesir’de bu kez İYİ Parti’den bir jest beklediklerini belirtti.
İSTANBUL VE İZMİR YORUMU
İstanbul ve İzmir’deki seçim yarışıyla alakalı değerlendirmede bulunan Özel, “İstanbul’da çok önemli bir rekabet var. Çok önemli bir başarı elde edeceğiz. İmamoğlu kazanacak. Çok rahat kazanacak” diye konuştu. Özel, İzmir için ise “CHP’nin amiral gemisi” tanımlamasında bulundu.
GEBZE'DE ERKAN BAŞ KARARI
Özgür Özel, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde belediye başkan adayı olan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı destekleyeceklerini açıkladı.
“AĞLAYA AĞLAYA BALIKESİR'İ ÇEKTİK”
1 Nisan sabahı, CHP’den seçilen belediye başkanlarının, malvarlıklarını belediye girişine asacaklarını açıklayan Özgür Özel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
Balıkesir, çoktan hak ettiğimiz bir yer. Balıkesirlilerin Ahmet Akın'a hakkını teslim edeceklerini düşünüyorum. Geçen seçim kazanmaya gidiyordu, İYİ Parti Balıkesir'i istedi, ağlaya ağlaya Balıkesir'i çektik. Bir başkası istedi, oraya koyduk. O kişi hem seçimi kaybetti hem de sonra AKP'ye geçti.
“RESMEN SEÇİMİ AK PARTİ'YE HEDİYE ETTİ”
Özgür Özel, “Turhan Çömez'den bir beklentiniz yok mu?” sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
“Olmaz olur mu? Aslında çok değer verdiğim 'ablam' dediğim sevgili Meral Akşener, hakikaten siyaset ilişkisinin dışında yıllarca birlikte çalıştık. Abla-kardeş ilişkisi içinde olduk. O bir gün şöyle bir şey demişti, ben o jesti hep bekliyorum; Ahmet Akın oradaydı. Bizi gösterdi. "Bunların hiçbirine bir borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet. Ben o borcu bir gün öderim." dedi. Ahmet çok üzgün duruyordu. Ahmet elinde kazandığı büyükşehri 'çekileceksin' dedik, ağlaya ağlaya bıraktı, ağlaya ağlaya Balıkesir'i verdik. Resmen seçimi AKP'ye hediye etti, sonra da AKP'ye geçti.
Meral Hanım bütün Türkiye'de rekabet ediyor. Siyasetlerini yapıyorlar. Ama 'Bu genç arkadaşıma ve Balıkesir'e bir borcum var." der mi? Benim tanıdığım Meral Akşener yapar. İstanbul'da en güçlü adaylarını çıkardılar. Hepsine tamam ama Ahmet Akın ve Balıkesir'e bizim borcumuz vardı. Şimdi Balıkesir ve Ahmet Akın ile helalleşme zamanı. Bence Sayın Genel Başkan bunu yapar"
Siyaset, 22 Şubat 2024 15:52
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
