GTÜ akademisyeni profesör Rezan Demir Çakan’ın uluslararası başarısı
Eğitim, 06 Şubat 2024 01:29GTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rezan Demir Çakan, "Twinning for Rechargeable Sodium-Ion Battery Research (TwinBat)" projesi ile Avrupa Komisyonu'ndan Twinning Aksiyonu fonu almaya hak kazandı.
Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rezan Demir Çakan’ın yürüteceği ve üç yıl sürecek olan projenin öncelikli hedefi, GTÜ' yü sodyum iyon bataryalar başta olmak üzere, batarya araştırmaları alanında Türkiye'de bir cazibe merkezi haline getirmek ve ortaklarının birlikte yürüteceği çalışmalarla Türkiye'deki sodyum bazlı batarya sektörüne dinamizm kazandırarak akademi ve sanayi arasındaki bağları güçlendirmektir.
Bu fon kapsamında GTÜ, CNRS-LRCS, TIA ve HUB'da, üç yıl boyunca, çok sayıda çalıştay, yaz okulu, eğitim programı ve konferans düzenlenecek; Gebze Teknik Üniversitesi ve Türkiye'deki diğer akademik kurumların üyelerinin yanı sıra batarya ekosistemindeki farklı dış paydaşlar da değişim programları aracılığıyla konsorsiyum ortaklarının olanaklarından yararlanabilecektir.
Twinning Aksiyonu, "Widening" ülkelerinde yer alan araştırma kurumlarının bilim ve teknoloji kapasitesinin ve araştırma profilinin geliştirilmesi amacıyla uluslararası kabul görmüş iki Avrupa kurumu ile eşleştirilmesi esasına dayanmaktadır. Sodyum-iyon bataryalar için hem laboratuvar esaslı çalışmalara hem de endüstriyel ölçekte hücre geliştirmeye odaklanan proje, Fransa'dan Laboratoire de Réactivité et Chimie des Solides (CNRS-LRCS) ve sodyum-iyon batarya üreticisi (TIA) ile Almanya'dan Humboldt-University Berlin (HUB) konsorsiyum ortaklığından oluşmaktadır.
Eğitim, 06 Şubat 2024 01:29
Yorumlar (0)
Kocaeli Üniversitesi MHP’li Sezer’in babasının çiftliği mi?
Santral Rampası’nın çıkış istikameti yeniden trafiğe açıldı
Bakanın gözlerinin içine bakarak işler yolunda gitmiyor dedi
Tarımsal ürün arzının arttığı dönemde gıda enflasyonu yüksek seyrini koruyor
Binlerce kişiye afet eğitimi verildi
Sepetçi Köyü’nde şenlik var!
Dilovası'nda Kızılay'a 73 ünite kan bağışı
Şehit askerin adı Çayırova Şekerpınar’daki o polis merkezinde yaşayacak
Ömer Çeker: Çalışanlar, emekliler yüksek enflasyon karşısında çaresiz
Başkan Gökçe de CHP’den istifa edip YENİ Parti dedi!
BTP Kocaeli’de üyelik seferberliği!
Kocaeli’nde Safiport’un trafik çilesi bitmiyor!
Yeni sezon öncesi Kocaelispor adına konserli buluşma
Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor
Büyükşehir’den İzmit’te yoğun çalışma
İşte ağustos ayı kira artış oranı
SEDAŞ, trafo binalarını yeniliyor
Kocaeli Aydınlar Ocağı yöneticileri Doç. Dr. Mustafa Eren’in kapısını çaldı
Hava sıcaklığı daha da artacak mı?
En faydalı ekmek hangisi?
Tutuklama son çare olmaktan çıktı!
Saadet’in Kocaeli’ndeki o toplantısında neler konuşuldu?
Vefat eden Kıbrıs gazisi Erencan son yolculuğuna uğurlandı
Emeklinin ocak ayı maaşı ne kadar olacak?
CHP'de eski Kocaeli milletvekilinden çağrı!
Buna siyasi döneklik denilmez mi?
Değirmendere’de sokak basketbolu heyecanı
Karamürsel Plaj Yolu Caddesi daha konforlu oldu
İzmit’te 4-12 yaş arası çocuklara iyi haber!
Bahçeli, PKK liderinin gördüğü yasaya destek istedi
Aylardır maaşlarını alamıyorlar
Kandıra sahillerinde yasaksız gün yok!
Bu yolda önlem alınmalı!
Son anketten hangi parti birinci çıktı?
Antik Balık’ın 4’üncü şubesi Başiskele sahilinde açıldı
AKP'liler başkanları tehdit ederek mi transfer ediyor?
Gölcük Değirmendere’de konser coşkusu
Büyükakın: Kocaeli, sporun ve gençliğin başkenti
Erdoğan muhalefete yüklendi
