Sarıgül, Kocaeli Büyükşehir adaylığına göz kırptı
Siyaset, 28 Ocak 2024 03:31Yerel seçimlerin yaklaşması ile en heyecanlı günler partilerin aday belirleme süreçlerinin yaşandığı bu günlerde gerçekleşiyor. Son genel seçimle 36 yıl sonra yeniden meclise giren Mustafa Sarıgül, bu defa AKP’nin kalesi olan Kocaeli’ne gözünü dikti, ‘Hiç tereddütsüz varım!’ dedi.
14 Mayıs genel seçimlerine CHP listelerinden katılan Mustafa Sarıgül çektiği Tiktok videoları ile farklı bir propanga taktiği izleyerek insanları şaşırtmış, kimi zaman ise parti fark etmeksizin her vatandaşı güldürerek akıllara sirayet eden bir seçim süreci yaşatmıştı.
Sandıklar açıldığında ise bu taktiğinin işe yaradığı görülmüş ve çalışması sayesinde CHP uzun yıllar sonra Erzincan’dan bir milletvekilini meclise gönderebilmişti.
Sarıgül bu defa gözünü AKP’nin uzun dönemdir yönettiği sanayi kenti Kocaeli’ne dikti. Haber3’ten Aydın Özdalga’ya konuşan Sarıgül, Kocaeli için tereddütsüz aday olabileceğini ifade etti.
“ANKETLERDE AÇIK ARA ÖNDEYİM”
Partiler il il adaylarını açıklarken AKP Kocaeli için yeniden Tahir Büyükakın’ı aday olarak gösterdi. CHP ise Kocaeli’de seçime gireceği adayı henüz açıklamadı. Sarıgül ise CHP’nin Kocaeli için yaptırdığı anketlerde açık ara birinci çıktığını ifade ederek şunları söyledi: “Olay şu. Partimin Kocaeli’nde yaptığı anketlerde açık ara benim adım önde çıkıyor. Hiç tereddütsüz kabul ederim. Partinin bir neferi olarak, verilen her görevi yaparım”
“BENİM YARATTIĞIM HEYECAN..”
Sarıgül, CHP’nin elinde olan mevcut belediyeleri korumanın yeterli olmayacağını, AKP’nin elindeki illerin de alınması gerektiğini ifade ederek: “Seçimlerde hedef sadece eldeki 11 büyükşehri korumak değil, AK Parti'nin elinde olan Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Denizli gibi illeri de almak olmalıdır. Benim burada yaratacağım heyecan, Türkiye’de yankılanır, oylarımızı ciddi şekilde etkiler” şeklinde konuştu.
“BEN YEREL YÖNETİMİ BİLİYORUM”
Kocaeli’de AKP’nin açık ara önde olmasının kendisi için sorun olmadığını belirten Sarıgül, Kocaeli’ne helva yapmasının bilen bir aday olması gerektiği şu sözlerle açıkladı: “Milletvekili seçiminde seçmen partilerin lider ve ideolojisine oy verir. Yerel seçimde ise adayın kenti yönetebilme becerisi öne çıkar. Ben yerel yönetimi biliyorum.
Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını barındırıyor. Ancak ürettiği gelirden hakkettiği payı alamıyor. Ben bu haksızlığı düzeltirim. Kocaeli’nde en kaliteli un, şeker ve yağ var. Gereken helva yapmasını bilen başkan. O başkan da benim”
“BÜTÜN MESELE HAZIR OLMAKTA”
Kocaeli’ni yönetmek isteyen Sarıgül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, William Shakespeare'in sözünü paylaşarak hazır olduğunu şu söz ile belirtti: “Şimdi olacak bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa, bugün olmaz. Bütün mesele hazır olmakta.”
Siyaset, 28 Ocak 2024 03:31
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
