Vatandaşlara maske takın uyarısı!
Gündem, 22 Ocak 2024 11:44Covid-19, influenza, domuz gribi ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle vatandaşı uyaran CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, ülke genelindeki yaşanan salgın hastalıklarla nedeniyle yoğun bakımlarda yaşanan yatak yetersizliği ve alınması gereken önlemler noktasında Sağlık Bakanlığını da uyardı.
Türkiye'nin ciddi bir sağlık kriziyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulunan Kanko, Son birkaç ayda Covid-19, influenza, domuz gribi ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hastaların bu salgında bu hastalıkların hepsini bir arada geçirdiğine dikkat çekti.
Vatandaşları ve Sağlık Bakanlığını bu konuda dikkatli olmaya çağıran Kanko yaptığı açıklamada; “Hastanelerin yoğun bakım birimlerindeki yatak ihtiyacı alarm veriyor ve hastalığın şiddeti biz hekimleri endişelendiriyor. Hastalık haftalarca sürebiliyor ve bazen iyileşmiş gibi görünse de tekrar edebiliyor" diyen Kanko, özellikle yoğun öksürük ve halsizlik gibi belirtilerin uzun süre devam ettiğini belirtti.
.jpg)
Özellikle kış aylarında artan mevsimsel hastalıkların yanı sıra Covid-19, influenza, domuz gribi gibi ağır seyreden hastalıkların yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak için alınması gereken önlemlere dikkat çeken CHP’li Vekil, toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri ve hastanelerde maske kullanımının hayati önem taşıdığını vurguladı. Okulların tatil edilmesinin salgının yayılma hızını azaltabileceğini ifade eden Kanko, salgının kronik hastalar ve gebeler için özellikle tehlikeli olduğunu söyleyerek, "Gerekli tedbirlerin hızla alınması ve ülke genelinde etkili bir test ve tedavi uygulamasına geçilmesi hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.
Gündem, 22 Ocak 2024 11:44
Yorumlar (0)
Dilovası Belediyesi’nden özel gereksinimli çocuklar ve ailelerini sevindiren gezi
Körfez’de eski başkan Cömert vefat etti
Kocaeli Kitap Fuarı’na böyle gidin!
Balıkçıların yüzünü güldüren destek
Altın fiyatları yükselişe geçti!
Parkta temizlik yaparken 400 bin TL’lik altın buldu!
Açlık sınırı eylül 37 bin 801 TL'ye çıktı
Durmak yok başkanları tutuklamaya devam!
Böyle devlet yönetilmez
Kandıra’da inşaatta acı olay
Birbirinden önemli isimler Kocaeli’de okurlarıyla buluşacak
İzmit Belediyesi’nden ödüllü resim yarışması
Radyoloji raporları hayati risklere yol açıyor
Genç seçmen anketinden ne çıktı?
Çayırova’da miniklere veterinerlik dersi!
Gebze Ticaret Odası Meclisi’nde Başkan Aslantaş ne dedi?
Kitap Fuarı’na hafta sonları ücretsiz vapur seferleri
İzmit Belediyesi yöneticileri Muğla’daki o programda hazır bulundu
Çayırova’da İYİ Partili başkandan ağır koku tepkisi
Ayhan Zeytinoğlu işgücü verilerini değerlendirdi
Kocaeli Devlet Hastanesi’nde Gebe Okulu açıldı
Vali Aktaş’tan 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ziyaret
Sabancı Holding, yine dünyanın en iyi işverenler listesinde
İşsizlik rakamları açıklandı
Cuma günü İzmit’in merkezindeki ağaçlar kitaplarla süslenecek
7 katlı bina çöküp 5 kişi öldükten sonra 1 yıl geçti hiçbir mağduriyet giderilmedi
Eski Fuar alanında yeni proje: Sahafçılar Çarşısı
Eşel Mobil sistemi pompaya yansıyacak!
Sosyal yardımda utandıran rekor
Eski Dostlar balık ziyafetiyle yeni döneme merhaba dedi!
Bu kadar alçalacaklarını tahmin etmiyordum
Gülümse Kafe Alikahya açılıyor
Motosiklet, scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkmaları yasak
Bıçkıdere Göleti’nde Gülümse Balık ve Kahvaltı Evi açılıyor
Dilovası’nda MHP’ye 201 yeni üye
Kocaeli için kuvvetli yağış uyarısı
Kocaeli’de etkili olan sağanak yağışa karşı kriz merkezi kuruldu
Kocaeli Kitap Fuarı ile ilgili tüm detaylar bu haberde!
Zeytinoğlu ve Tuğrul, meclis üyeleri ile OSB başkanlarıyla bir araya geldi
