Teröristi seçim öncesi TRT’ye çıkarmak ifade özgürlüğü sayıldı
Polis & Adliye, 15 Ocak 2024 05:57PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın 23 Haziran 2019’da TRT'ye çıkarılması ve Anadolu Ajansı'nın, Öcalan'ın mektubunu servis etmesi üzerine iki kurum hakkında yapılan şikayet karara bağlandı.
Hakkında kırmızı bülten bulunan Osman Öcalan, 23 Haziran 2019’da İstanbul seçimlerinden önce TRT'ye çıkarılmış, seçimden günler önce de Anadolu Ajansı, Öcalan'ın mektubunu servis etmişti.
Halk TV'nin haberine göre, büyük tepki toplayan olaylar sonucunda, iki kurum hakkında şikayetler yapılmıştı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı yapılanları 'ifade özgürlüğü' olarak tanımlayarak şikayetleri karara bağladı.
31 Mart 2019’daki yerel seçimleri İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu kazanmış ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 'usulsüzlük' iddiaları bulunduğunu öne sürerek seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.
SEÇİMDEN GÜNLER ÖNCE YAYINA ÇIKARILMIŞTI
23 Haziran 2019 tarihinde yenilenecek seçim öncesi, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkması büyük bir tepki toplamıştı.
Hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve yakalama kararı olan Öcalan'ın kamu yayıncısı TRT'de açıklamalarda bulunması üzerine muhalefet "Terörün propagandası" şeklinde karşı çıkarken, seçimlere üç gün kala Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın İmralı ziyareti sonrasında Öcalan'ın mektubunun Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuna servis edilmesi de gündem yaratmıştı.
Öcalan'ın söz konusu açıklamalarda, yerel seçimlerde Kürt halkının taraf olmaması ve Ekrem İmamoğlu'na oy vermemesi çağrısı üzerine, muhalefet tarafından "İktidarın seçimi kazanmak için terör propagandasına göz yumması" şeklinde eleştirilerin hedefi olurken, Ankara Cumhuriyet Savcılığı, TRT ve Anadolu Ajansı hakkında yapılan şikayetleri bugün karara bağladı.
"ÖCALAN'IN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VAR"
Savcılık, şikayetle alakalı konu için soruşturmaya yer olmadığını vugularken, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması ve Abdullah Öcalan’ın mektubunun AA’dan servis edilmesinin, Öcalanlar’ın ifade özgürlüğü ve basının haber verme özgürlüğü çerçevesinde kaldığını belirterek, AA ve TRT'nin yaptıklarının basın özgürlüğü olduğunu açıkladı.
Polis & Adliye, 15 Ocak 2024 05:57
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
