Özel kurslar bir kez daha KOTO’da toplandı
İş Dünyası, 18 Aralık 2023 11:53Kocaeli Ticaret Odası 23. Meslek Komitesi, bünyesinde faaliyet gösteren Özel Kurslar, sektörel istişare toplantısında bir araya geldi. Komite Başkanı İsmail Aydemir’in Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Yılmaz, Meclis Üyeleri Alparslan Naipoğlu, Handan Kümeli, Komite Üyeleri Mehmet Eray Camgöz ve Fatih Korkmaz ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, özel kursların yetkilileri katıldı.
Sektörün güncel sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantı Komite Başkanı Aydemir’in konuşmasıyla başladı. İkincisi gerçekleştirilen toplantının, ilki gibi üst düzey verimlilikte geçmesini dileyen Aydemir, “Grubumuzu oluşturan tüm alt zümrelerle istişare toplantılarında bir araya gelerek, komitemizin çalışma konularını yön veriyoruz. Bu nedenle bu buluşmalar ve sizlerin katkısı çok önemli” dedi.
GÖRÜŞÜLEN KONULAR VE TALEPLER
Özel eğitim kurumları temsilcilerinin görüş ve önerilerini paylaşması ile devam eden toplantıda aşağıdaki konular ele alındı; fen bilimleri ve sosyal bilim grupları altında iki bölümden tek ders verebilen özel eğitim kurumlarının, tüm dersleri verebilmesinin sağlanması, kurs öğretmenlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmasına rağmen öğretmen kimlik kartı alamamalarının neden olduğu sorunlar, MEB’e bağlı öğretmenlerin özel okullara sunduğu belirli saatlerde ders verebilme imkanlarının aynı şartlar haiz kalarak özel öğretim kurumlarında da verebilmesinin önünün açılması, kurs müdürlerinin haftalık ders saati sayısının artırılması talebi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı barkod sisteminin özellikle veliler tarafında yaygınlaştırılması, yasal olmayan ders evi, kütüphane, koçluk danışma merkezi adı altında hizmet veren ve milli eğitimden öğretmen çalıştıran yada milli eğitim öğretmenlerinin oluşturduğu özel ders büroları olarak hizmet veren kurumların, aynı zamanda dijital platformlarda online eğitim veren oluşumların takip edilerek MEB tarafından kayıt altına alınmasını talebi, Olağanüstü dönemde belediyelere sağlanan kanun hükmünde kararname ile verilen kurs açma yetkisinin, kayıt altında olan özel öğretim kurslarında neden olduğu haksız rekabet, pandemide yapılan KDV indiriminin devam etmesi, KDV’nin % 8 den % 1’e kalıcı olarak indirilmesi talebi, tek taraflı sözleşme ile ayrılan personellere 1 yıl herhangi bir özel okulda görev verilmemesine ilişkin cezai hüküm uygulamasının devam etmesi, ayrıca İŞKUR tarafından işbası eğitim programı ve benzeri programlar kapsamında kurumlarda eğitim personelinin görevlendirilemeyeceği ile ilgili düzenlenen yönetmeliğin eğitim personelinin görevlendirilebileceği şeklinde düzenlenmesi talebi.
İş Dünyası, 18 Aralık 2023 11:53
Yorumlar (0)
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
