Kocaeli Manav Kıyafetleri Sergisi’nin ziyaret tarihi uzatıldı
Gündem, 10 Aralık 2023 00:13Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi desteği ile YEDEP (Yerel Destek Programı) kapsamında “Kocaeli Yerel (Manav) Kıyafetlerinin Kültür Varlığı Olarak Kazanılması Ve Tescillenmesi Projesi” Çakmaklar Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Çevre ve Kültür Derneği tarafından SEKA Kâğıt Müzesi’nde 8-9 Aralık tarihlerinde sergilendi. Gelen talep üzerine sergi 13 Aralık tarihine kadar devam edecektir.
ÇAKMAKLAR KÖYÜ DERNEK BAŞKANINDAN PROJE DEĞERLENDİRMESİ
Çakmaklar Köyü Dernek Başkanı Özcan Demirtaş proje kapsamında Kocaeli genelinde kırsalda bir tarama yapıldığını, özellikle köylerde olan, daha önceden dikiş kursu gibi tecrübeleri olan kadınlardan destek alındığını ve manavlara ait kıyafet görselleri topladıklarını söyledi. Özellikle kırsalda bulunan eski evlere girilerek geçmişe ait taramalar yapılarak, birçok sandık açılarak içlerinde taramalar yapıldığını ve bazı kıyafetler atalara ait anılar içerdiği için sadece görüntülendiğini söyleyerek katkı sunan herkese teşekkür etti.
.gif)
ÇAKMAKLAR KÖYÜ MUHTARI BEKİR ÖNÜR PROJE AÇIKLAMALARI
Çakmaklar Köyü Muhtarı Bekir Önür köy muhtarlığı olarak her zaman dernek çalışmalarına destek olduklarını ve bundan sonra da destek olacaklarını ileterek kültürel değerlerimize sahip çıkalım çağrısında bulundu.
KOCAELİ MANAV KÜLTÜRÜ DERNEKLER FEDERASYONU BAŞKANI ŞÜKRÜ BAŞARAN’IN PROJE DEĞERLENDİRMESİ
Federasyon Başkanı Şükrü BAŞARAN Federasyona üye derneklerin projelerine her zaman katkı sağladıklarını ve Manav Kültürüne ait şimdiye kadar birçok değer için yapılan çalışmalar var fakat yapılması gereken de bir o kadar çalışma var diyerek bu konuda tüm yerel yönetimlerin, basın kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşların, iş insanlarının ve halkımızın desteği olmazsa olmazdır dedi. Bugün Manav kıyafetleri olan keten bezinden baş örtüsü, göynekler, mintanlar, zıbın, don, iç giyimler ile pamuklu-yünlü hırkalar, mintanlar, baş örtüleri, gömlekler, ferace ve ayaklar için yün çorabı, kara lastik yemeni bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır diyerek Çakmaklar Köyü Derneğine kültürel çalışmalara verdikleri katkıdan dolayı teşekkürlerini iletti.
ÇAKMAKLAR KÖYÜ DERNEK YÖNETİMİNDEN TEŞEKKÜR MESAJI
Çakmaklar Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Çevre ve Kültür Derneği Yönetimi YEDEP projesinde kendilerine destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ettiler.
Gündem, 10 Aralık 2023 00:13
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
