Vekili tehdit eden mafya lideri hakkında takipsizlik kararına tepki
Gündem, 30 Kasım 2023 19:33HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisini tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya takipsizlik verilmesine Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösterdi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Kocaeli Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine hakaret eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya takipsizlik verilmesine Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösterdi. Gergerlioğu, "Böyle bir rezalet ve skandala sadece ben değil bu ülkenin 600 milletvekilinin de karşı çıkması gerekir bu Meclisin saygınlığına dikkat etmesi için” dedi.
KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
MHP’li Devlet Bahçeli’yi eleştirdiğini ancak yanıtın suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan geldiğini ifade eden Gergerlioğlu, “Ben kendisiyle muhatap olmadığım için suç duyurusu yaptım ve jet hızıyla Ankara Cumhuriyet Savcısı İlyas Ay takipsizlik kararı verdi, hakaret ve tehdit içeren bir sosyal medya paylaşımı yaptı. Neden vermiş? ‘İsminiz belirtilmiyor’ diyor, aslında benim ismim de belirtiliyor Meclisteki arkadaşlarıma da atıf var ve Çakıcı’nın lekelenmeme hakkına dikkat etmiş savcı bey. Ben kendisini HSK’ye şikâyet etmiştim daha önceleri, dosya yine aynı savcıya verilmiş ve takipsizlik verdirmesi sağlanmış” diye konuştu.
"HERKESİN KARŞI ÇIKMASI LAZIM"
Durumu rezalet olarak değerlendiren Gergerlioğlu, “Organize suç örgütü liderliğinden mahkûm olmuş bir kişi bu Meclis’in bir milletvekiline tehdit ve hakaretler yağdırsın, bir hafta içinde bu ülkenin bir savcısı takipsizlik kararı versin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yapsın, Adalet Bakanlığı bir açıklama yapsın. Böyle bir rezalet ve skandala sadece ben değil bu ülkenin 600 milletvekilinin de karşı çıkması gerekir bu Meclisin saygınlığına dikkat etmesi için” diye kaydetti.
"SAVCI GÖREVDEN ALINMALI"
Ardından HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, söz aldı. Beştaş, “Çok önemli: Bu ülkede bir suç örgütü lideri olarak bilinen bir şahıs Parlamentoda 600 kişiden birini tehdit ediyor; Ömer Faruk Gergerlioğlu. Ben o zatın ismini söylemeyeceğim çünkü muhatap almıyorum. Burada elimde söyledikleri var; alenen tehdit var, hakaret var ve ölümle tehdit var. Ve sadece o değil ‘Senin gibi arkadaşların da.’ diyor, elimizde dilekçe ve açıklama var" dedi.
Beştaş konuşmasının devamında savcının derhâl görevden alınması çağrısı yaptı. Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir haftada takipsizlik kararı verilmiş, bir milletvekiline tehdit ve hakaret. Yargıtay kararını göstermiş ve demiş ki: Matufiyet şartının olayda gerçekleşmediğinden bahisle, bir gerekçe bu; diğeri de lekelenme hakkı, o tehdit eden zatın lekelenme hakkı. Matufiyet, hukuk dilinde, şahsa söyleyip söylemediğinin belli olmadığı demek. Ya, Gergerlioğlu adı 3 kere geçiyor ya; savcı kör mü, görmüyor mu bunu? Dünyanın neresinde olsa, bir milletvekiline böyle bir tehdit yapılsa anında ilgili şahıs tutuklanır ya. Ben Adalet Bakanına derhâl bu savcıyı görevden alması gerektiği çağrımızı yapıyorum; bunu sineye çekmeyiz. Solda birileri gülümsüyor, demek ki onları destekliyor o şahıs. Ben şunu söylüyorum: Bu grubun, korkmadığını, geri adım atmayacağını söylemeye gerek bile duymuyorum” diye altını çizdi.
MHP’Lİ VEKİLE TEPKİ
Beştaş’ın konuşmasını bitirdiği esnada MHP sıralarından bulunan Vahit Kayracı, Beştaş’a bakarak güldü. Beştaş, “Ne sırıtıyorsunuz? Tehdidi destekliyor musun?” diye sorarak, tepki gösterdi. Beştaş, “Taciz ediyor oradan. Sayın Başkan, buradan bir milletvekili başını sallayıp taciz ediyor ya! Burada oturan bir vekil ben bir suç örgütü liderinden söz ediyorum, savcının takipsizlik kararı verdiğini söylüyorum. Bir milletvekilinin tehdit, ölümle tehdit edildiğini ve hakarete uğradığını söylüyorum. Oradan gülerek böyle dalga geçiyor benimle” diye konuştu.
Bu sırada MHP’li Kayrıcı, “Ağlayalım mı?” dedi. Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "‘Katılıyor musun?’ diyorum, ‘Evet, katılıyorum, ne var? Ne diyorsun? Katılıyorum.’ diyor. Bu da kayıtlara geçsin. Yoksa durup dururken aklımızı yemedik. Size rağmen burada birisine sataşacak hâlim yok, öyle bir tarzım da yok. Bu da kayıtlara geçsin. Kendisi bizzat bu tehdidi de hakareti de onaylamıştır ve bunu söyleyen zatın yanındadır” diye belirtti. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise Kayrıcı’yı savundu. Beştaş, “Vekilinize sahip çıkın” demesi üzerine Bülbül Beştaş’a “Saygısız şey” diyerek, hakaret etti.
Gündem, 30 Kasım 2023 19:33
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
