Akkurt, KOTO adına bakanlığın o toplantısına katıldı
İş Dünyası, 23 Ekim 2023 05:22Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği ve 21 Odanın temsilcisinin davet edildiği Emlak Sektörü İstişare Toplantısı’na KOTO 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu) Komite Üyesi Hadiye Akkurt’da katıldı.
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın başkanlığında, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar, Genel Müdür Yardımcısı Soner Kaya ve Daire Başkanı Özgür Karacaoğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda, emlak sektörünün sorunları ve buna yönelik çözüm önerileri ele alındı.
AKKURT, KOTO ADINA RAPORU PAYLAŞTI
Toplantıda yaptığı konuşmada, KOTO’nun konuya dair kapsamlı raporunu paylaşan Akkurt, “Sektörün öncelikli sorunlarını; belediye- tapu müdürlüklerinden bilgi ve belgeye erişim problemleri ile yetkisiz aracılık faaliyetleri oluşturuyor. Yetkisiz kişilerin engellenmesi amacıyla denetimlerin artırılması, meslek birliğine ilişkin düzenlemelerin yapılması ve arabuluculukta yetkili emlakçıların da bulunması gerekliliği de çözüm önerilerimizi oluşturuyor” dedi.
HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ?
Toplantıda ayrıca, 1 Kasım’da yürürlüğe girecek olan ilanlara ilişkin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) üzerinden yapılabilecek düzenlemeler, yabancı emlak işletmeleri sayısındaki önemli artışlar, tüketicilerin bilinçlendirilmesi adına kamu spotu oluşturulması, sözleşmelerin elektronik ortamda yapılabilmesi, TTBS modülünde ihtiyaç duyulan iyileştirmeler, ilan portallarındaki mağaza isimleri, müteahhitlerin 2. el ilanları, TOBB’da sektör meclisi kurulması ihtiyacı, mesleki yeterlilikte 6 ay staj zorunluluğunun yetersiz olması, en az 1 yıla çıkarılması konusu ve mesleki yeterlilikte eğitim şartlarının ve içeriklerinin daha üst seviyelere çıkarılması konusu görüşüldü.
.jpeg)
İş Dünyası, 23 Ekim 2023 05:22
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
