Ağaçlara asılan binlerce kitabı 5 dakikada topladılar
Gündem, 06 Ekim 2023 17:09Kocaeli Kitap Fuarı’nın klasikleşen ağaçların kitap açma etkinliğinde Cumhuriyet Bulvarı’nda ağaçlara asılan 5 bin kitap 5 dakika içerisinde toplandı
Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı yarın (7 Ekim Cumartesi) kapılarını 13. kez kitapseverlere açacak. Merakla beklenen Fuar öncesi, Cumhuriyet Bulvarındaki tarihi çınar ağaçları geleneksel olarak yine kitaplarla süslendi. Sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Bulvarı’na gelen vatandaşlar, ağaçlara asılan 5 bin kitabı dakikalar içerisinde topladı. Vatandaşlarla birlikte alana gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tüm kent sakinlerini Kocaeli Kitap Fuarı’na davet etti.
AĞAÇ DALLARINDAN KİTAP TOPLADILAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl 13’üncüsünü düzenleyeceği Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde Cumhuriyet Bulvarı’ndaki çınar ağaçlarını kitaplarla süsledi. Gelenek haline gelen etkinlik kapsamında saat 06.00’dan itibaren ağaçlara kitaplar asıldı. Kitaplar bulvardaki yerlerini alırken vatandaşlar alana geldi ve almak istediği kitabın başında bekledi. Saat 07.30’da başlayan etkinlikte vatandaşlar 5 bin kitabı ağaç dallarından 5 dakikada topladı. Sevdikleri yazarların kitaplarını toplayan vatandaşlar, yarın başlayacak kitap fuarını da sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.
“VATANDAŞLARIMIZI FUARA DAVET EDİYORUM”
Etkinliğe katılan Başkan Büyükakın, Kocaeli Kitap Fuarı’nın her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü belirterek vatandaşları kitap fuarına davet etti. “Geçen yıl kitap fuarında ziyaretçi sayısında 900 bini geçtik. Bu sene hedefimiz 1 milyon” diyen Başkan Büyükakın, “Bu yıl da pek çok yayınevi fuarımızda yerini alacak. Her zaman ilk gün ki heyecanla bu fuarı gerçekleştiriyoruz. Kitapseverler için bu etkinliği yapıyoruz. Yaparken tüm detaylar düşünüldü. Başta İstanbul olmak üzere çevre illerden ulaşımı da düşündük. Kentin en sevdiği etkinliklerden biri belki de bu etkinlik, biz de en iyi şekilde geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yarın başlayacak kitap fuarımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Büyükakın’a Genel Sekreter Balamir Gündoğdu da eşlik etti.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KİTAP FUARI
Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, 13. kez kapılarını açacak. Kocaelili kitapseverleri kâğıdın büyülü dünyasıyla buluşturacak 13. Kocaeli Kitap Fuarı, 07-15 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezinde 530’un üzerinde yayınevi, sahaf ve STK’nın yanı sıra 750’den fazla etkinlikle kitap tutkunlarına tekrar “merhaba” diyecek.
.gif)
Gündem, 06 Ekim 2023 17:09
Yorumlar (0)
Fon vurgununu eleştirdi, troller saydırmaya başladı!
Bir vatandaşın üzerinden onlarca Roma sikkesi çıktı
Gıda fiyatları rekor kırdı!
Kitaplar baş üstünde taşındı!
Emekli maaşlarının artması için kanun teklifi
Üniversitelerin müfredatına yeni bir ders ekleniyor
Vali Aktaş’tan Cengiz Topel Havalimanı polis noktasını ziyaret
Nadir eserler Kitap Fuarı’nda açık artırmayla satılacak!
Başkan vekili Obuz Tavşantepe’de
Motorinde bir indirim daha bekleniyor
Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere destek
Kredi kartlarına yeni ayar!
Sizde utanma yok!
Yıldız Tilbe'yi kızdırdılar
Gece yarısı Kandıra F Tipi cezaevine getirildi
Meme kanserine pembe ışıklarla dikkat çekildi
İnşallah 100’üncüsü de yapılacak
Bu vekili AKP'den kovarlar!
O şarlatanı ya sen durdur ya gelip biz durduracağız
İYİ Parti MHP'nin önüne geçti!
Enver Yıldırım ekibiyle Dilovası’nın geleceğini masaya yatırdı
Defalarca bindirim, arada indirim!
Kocaeli’nde Hayat Kimya’dan 80 milyon dolarlık yatırım
Bu ilaçlar da geri ödeme kapsamına alındı
Körfez Ticaret Odası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?
Başkan Gökçe din görevlileri ile bir araya geldi
Okul kantinlerinde denetim seferberliği
O ilçede trafikte bekleme azalacak, ulaşım hızlanacak
Kocaeli vekilinin cezaevi ziyareti engellendi, bakın sonra ne oldu!
Binlerce öğrenci eğitimden koptu
Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy’dan Başkan Söğüt’e ziyaret
Gölcük’te çocuklar için özel yatırım
İzmit Alikahya’da da Gülümse Kafe açıldı
Abdurrahim Dede ve Dr. Alaattin Büyükkaya, Kocaeli Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak
Başkan Bıyık’tan Darıca’nın dünya şampiyonuna çiçek!
Yağmurlu hava o gün bitecek!
Ağaçlardaki kitapları kapmak için birbirleriyle yarıştılar
Vergi yükü akaryakıta döndü
Yine CHP'li başkan, yine gözaltı
