Doların 39 lira olacağı net tarihi açıkladı
Siyaset, 01 Ekim 2023 07:55Küresel piyasalarda dolar kurunun hızla yükselmesi, altın fiyatlarını da etkiliyor. Altın ons fiyatı düşerken, gram fiyatı ise dolar kurundaki artıştan dolayı yüksek seyrediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hem dolar hem de altın piyasasındaki son durumu ve beklentileri değerlendirdi.
Küresel ekonomide dolar kurunda başlayan ani çıkış durdurak demeden hızla devam ediyor. Yatırımcıyı tedirgin eden bu durum öte yandan altın cephesinde sert düşüşleri tetikliyor. Uzmanların teyakkuzda olduğu bu günlerde yatırımcının kafası karışık. Panik haliyle altınını satanlar dolar kuruna yatırım yapmakta çekinenler, dolarda yükselişin daha çok gidemeyeceğini düşünüp elindekileri varlığı satma yoluna gidenler için ünlü ekonomist kritik uyarılarda bulundu.
DOLAR 39 TL OLACAK
Selçuk Geçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, dolar kurunun yıl sonuna doğru daha da yükseleceğini ve 39 TL’yi görebileceğini söyledi. Geçer, bu durumun altın ons fiyatını düşürse de gram fiyatını yükselteceğini belirtti.
Geçer, Amerika’da enflasyonun gerilemesinin doların değer kaybetmesine yol açabileceğini ancak Türkiye’de doların düşme olasılığının çok düşük olduğunu ifade etti. Geçer, Türkiye’de doların uzun vadede değer kazanarak yükselmeye devam edeceğini öngördü.
Geçer, altın fiyatlarının düşme sebebinin küresel ekonomideki gelişmeler olduğunu açıkladı. Geçer, altın ons fiyatının 29 Eylül Cuma günü itibariyle 1.867,75 dolardan işlem gördüğünü hatırlattı. Geçer, altın gram fiyatının ise 1.647,29 TL’den alıcı bulduğunu söyledi.
Geçer, yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Geçer, panik yapmadan piyasaları takip etmelerini ve doğru zamanda doğru karar vermelerini tavsiye etti.
“DOLAR UZUN VADEDE DEĞER KAZANARAK YÜKSELECEK!”
Selçuk Geçer sözlerinde doların 39 TL'yi göreceği o tarihe de işaret etti. “Yıl sonuna doğru artan baskının etkisiyle ons altında düşüş trendi başlasa dahi dolar kurunda ciddi yükselişler görülecek. Öyle ki 2024 ve 2025 yıllarında dolar zirveye konacak.” Selçuk Geçer sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Amerika'da enflasyonun gerilemesi durumunda doların değer kaybetme ihtimali bulunsa dahi Türkiye'deki doların düşme olasılığı çok düşük. Türkiye'de doların değer kaybetmesi beklenmiyor ve uzun vadede yükselmesi öngörülüyor."
Siyaset, 01 Ekim 2023 07:55
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
