Ortalığı yangın yeine çevirecek dolar hamlesi
Ekonomi, 24 Eylul 2023 14:26Yatırımcılar 'Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Dolar yükselmeye devam edecek mi?' sorularını araştırırken Selçuk Geçer'den bomba açıklama geldi. Doları olan elinde beklesin! Selçuk Geçer doların duracağı rakamı açıkladı.
Piyasaları değerlendiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda beklediği yeni seviyeyi açıkladı.
Geçen hafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından duyurulan Piyasa Katılımcıları Anketi'nde, yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 68 seviyesine çekmesi, Türk lirasında dalgalanmalara neden oldu. Duyurulan rakam sonrası piyasaları değerlendiren Selçuk Geçer, ABD'de geçtiğimiz hafta duyurulan enflasyonun 3.7 ile projeksiyonların üzerinde gerçekleşmesinin ardından, çekirdek enflasyonun 4.2 ile hedeflenen seviyede stabilizasyonun sağlanamayacağını söyledi.
Dolar kurunda beklediği yeni seviyeleri duyuran Geçer, şunları söyledi:
"Bilindiği üzere, yaz aylarının başlarında Fed'in sıkı para politikalarından sapması, 2023 sonuna kadar faiz oranlarını stabil tutması ve 2024'te faiz indirimlerine geçiş yapması planlanmaktaydı. Fakat, evdeki hesap çarşıya uymadı. ABD'de duyurulan enflasyon rakamları, özellikle kritik kabul edilen çekirdek enflasyonun beklentilerin üzerinde seyretmesi dikkat çekmektedir. Daha öncesinde de belirtmiş olduğum üzere, global ekonomi yeni bir enflasyonist dalga ile karşı karşıya kalabilir. Petrol fiyatlarının 100 doların eşiğine gelmesi ve bu seviyeyi aşması durumunda, bu barajı aşarak küresel ölçekte yeni bir enflasyonist çalkantıya yol açabilecektir. Türkiye'nin durumu zaten bu gelişmelere bağlı olmaksızın durağanlaşmıştır. Fakat, daha da olumsuz bir seyir beklenmektedir.
Altın piyasasında, ons fiyatlarının 2000 dolar seviyelerini tekrar ziyaret etmesi potansiyeli bulunmaktadır. Bu duruma paralel olarak, küresel arenada dolar endeksinde küçük bir gerileme yaşanabilirken, Türk lirası karşısında değerlenmeye devam etmesi, hem ons değerinin artışı hem de döviz kurundaki yükseliş, gram altın değerlerinde ciddi bir artışa yol açabilir. Türk lirasının şu anki değeri, idealin üzerinde seyrediyor ve dolar/TL oranının 42-43 lira seviyelerine gelmesi gerekmekte. Bu durumun gerçekleşeceğini gözlemleyeceğiz; doların değerini arttırmak mecburiyetinde kalabiliriz ve Türkiye'nin isteği ne olursa olsun, doların değerini 42 liralara çekmek zorunda kalabiliriz."
Ekonomi, 24 Eylul 2023 14:26
Yorumlar (0)
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
