12 Eylül iki karanlık tarihin adıdır
Siyaset, 12 Eylul 2023 21:14İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, 12 Eylül 1980 darbesinin 43. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur mesajında, "12 Eylül Türkiye’de iki karanlık tarihin adıdır. İlki Türkiye için en acı günlerden biri olan 12 Eylül 1980 darbesidir. Karanlık 12 Eylüllerin ikincisi ise 12 Eylül 2010’dur." diyerek iki karanlık tarihe dikkat çekti.
Acur mesajında, "12 Eylül Türkiye’de iki karanlık tarihin adıdır. İlki Türkiye için en acı günlerden biri olan 12 Eylül 1980 darbesidir. Sağcısıyla solcusuyla gencecik insanlarımızın idam sehpalarına götürüldüğü, annelerimizin-babalarımızın büyük acılar çektiği, sonrasında kurulan otoriter düzenle birlikte antidemokratik bir dönemin başladığı 12 Eylül 1980’de kanlı darbeye imza atanları, onların destekçilerini lanetliyoruz. Başbuğ Alparslan Türkeş’in de dediği gibi, ‘En kötü demokrasi en iyi darbe idaresinden daha evladır.’ İYİ Parti olarak her türlü darbenin, her türlü antidemokratik girişimin karşısında olacağız.
Karanlık 12 Eylüllerin ikincisi ise 12 Eylül 2010’dur. Ne yazık ki AK Parti iktidarı, demokratik gözüken birçok madde ile birlikte yargımızı FETÖ’nün kontrolüne sokan anayasa değişikliğini referanduma götürmüş, bu referandumla birlikte FETÖ önce yargıda, daha sonra da TSK’da etkin olmuştur. 12 Eylül referandumu ülkemizi ne yazık ki 251 şehit verdiğimiz kanlı darbe girişimine götürmüştür. Ne yazık ki bugünkü antidemokratik düzenin başlangıçlarından biri de 12 Eylül 2010’dur.
12 Eylül 1980 darbesinin 43. yıldönümünde darbecileri lanetlerken, demokrasi seviyemizin AK Parti tarafından 80 döneminden farksız bir hale getirildiğini de görmekteyiz. Kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığı, yargı bağımsızlığının olmadığı, özerk olması gereken kuruluşların Cumhurbaşkanına bağlandığı bir Türkiye’yi ne yazık ki hak etmiyoruz. Bu otoriter anlayışın başta ekonomi olmak üzere birçok sorunu da beraberinde getirdiğine inanıyoruz. İYİ Parti olarak darbelerle özde değil, sözde mücadele edilmesi gerektiğini, bunun yolunun da öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sistem olduğunu savunuyoruz." dedi.
Siyaset, 12 Eylul 2023 21:14
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
