150 bin liralık 0 faizli evlilik kredisi bekleyenlere kötü haber
Ekonomi, 07 Eylul 2023 01:26Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjde olarak açıklanan yeni evlenecek çiftlere özel faizsiz kredi kampanyasını bekleyenlere kötü haber geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinde gençlere yönelik 150 bin liralık faizsiz kredi vaadiyle ilgili “Evlenecek gençlerimize uygun fiyatlı kredi gündemimizde. Bir sonraki toplantıda detayları duyuracağız” açıklamasını yapmıştı.
Gazete Pencere'nin haberine göre, TL’deki değer kaybı ve artan enflasyon nedeniyle vaat edilen faizsiz 150 bin liralık kredi eridi. 150 bin liralık kredinin açıklandığı nisandan bu yana enflasyon yüzde 25 artış gösterdi. Bu sürede dolar kuru da 19,20’li seviyelerden 27 liraya dayandı.
BÜYÜK DEĞER KAYBI
TL’deki değer kaybı ve artan enflasyon mal ve hizmetlerin fiyatlarını artırırken, paranın ve alım gücünün de değerini eritti 150 bin lira, “müjde”nin duyurulduğu nisan ayında 7 bin 790 dolar ediyordu. Aradan sadece 4 ay geçti. Dolar bugün 27 lira sınırında. Yani verilmesi planlanan para bugün dolar bazında 5.500 dolar seviyesinde.
Dolardaki artış doğrudan enflasyon oranına da yansıdı. Enflasyon, dolardaki artışın etkisiyle başta akaryakıt olmak üzere birçok mal ve hizmetin fiyatını artırdı. Sadece son 2 aydaki enflasyon artışı yüzde 19’u buldu. Enflasyon, günden güne alım gücünü eritirken, 150 bin liralık meblağ evlenmek isteyen gençlere ilaç olmaktan çok uzakta. Ağustos ayındaki artış kalemlerine bakıldığında ise evlenecek kişilerin harcamalarının başında gelen ev eşyası ana grubu yıllık yüzde 58,85’lik artış kaydetti.
Ekonomi, 07 Eylul 2023 01:26
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
