Kocaeli İtfaiyesi bir meslek okuludur
Gündem, 27 Ağustos 2023 15:24Türkiye’nin en tecrübeli itfaiye teşkilatları arasında yer alan Kocaeli İtfaiyesi, farklı ülkeler ve farklı illerdeki itfaiyecilere meslek okulu gibi eğitim veriyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘’Afetlere Karşı Dirençli Şehir Kocaeli’’ye yönelik çalışmalarının en önemli ayaklarından birisini de İtfaiye Teşkilatı oluşturuyor. Deneyimli personeli ve geniş ekipman kapasitesiyle Türkiye’nin önde gelen teşkilatları arasında yer alan, sadece Kocaeli’de değil Türkiye’nin neresinde bir yangın, deprem veya afet olursa anında yardımına koşan Büyükşehir İtfaiyesi, verdiği eğitimlerle de adeta bir meslek okulu görevi görüyor. Kocaeli’de yaşayanların can ve mal güvenliği için 7 gün 24 saat esasıyla görev yapan Büyükşehir İtfaiyesi, sadece Türkiye genelinde değil Komodo Adalarından Kıbrıs’a, Şili’den Azerbaycan’a kadar geniş bir coğrafyadan gelen itfaiyecilere de yılda 15 bin eğitim veriyor. Bünyesindeki dalış eğitim merkezinde yetiştirdiği cankurtaranlarla 17 bin 765 kişiyi boğulmaktan son anda kurtaran Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi’ne kent genelindeki 2 bin 400 gönüllü itfaiyeci de destek sağlıyor.
YILIN 365 GÜNÜ EĞİTİM
Türkiye’nin en tecrübeli itfaiye teşkilatları arasında yer alan Kocaeli İtfaiyesi, ulusal ve uluslararası çapta gerçekleştirdiği eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyor. Son teknoloji araç, ekipman ve tecrübeli personeliyle Kocaeli İtfaiyesi, bir meslek okulu gibi 365 gün eğitim faaliyeti gerçekleştiriyor. Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği kapsamında, ülkemizin diğer illerinin yanı sıra farklı ülkelerden gelen itfaiyecilere 2010 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezinde eğitim veriliyor.
.gif)
YILLIK EĞİTİM SAYISI: 15.000
Eğitim faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu, “Kocaeli İtfaiyesi büyük bir okuldur. Eğitim şube müdürlüğümüz kentteki bütün okullarımıza, sivil toplum örgütlerimize STK'larımıza, gönüllülerimize eğitim hizmetlerini yürütüyor. Kocaeli itfaiyesi yıllık 15 bin eğitim veriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı olası bir afete hazırlamak ve yangın bilinci kazandırmaktır” dedi.
26 ÜLKEDEN İTFAİYECİLERE EĞİTİM
İtfaiyeciler için eğitim faaliyetin önemli olduğunu ifade eden İslamoğlu, “Türkiye Belediyeler Birliğiyle beraber 2010 yılından beri yürütmüş olduğumuz proje kapsamında Türkiye'deki itfaiyecilerin eğitim merkezi Kocaeli İtfaiyesidir. Bugüne kadar şehrimize çeşitli il ve ilçelerden gelen 2 bin 186 itfaiyeci meslektaşımıza eğitim verdik. Sadece diğer illerden değil ayrıca Filistin, Komodo Adaları, Şili, Kıbrıs ve Azerbaycan gibi çeşitli yirmi altı ülkeden gelmiş itfaiyeci meslektaşlarımıza da eğitim verdik. Teşkilatımızda görevli mevcut personellerimizin eğitimlerine de sürekli devam ediyoruz. Yaklaşık yıllık 15 bin eğitim KOBİTEM eğitim merkezinde veriliyor. Buradaki asıl amaç personelimizin teknik becerilerini her daim diri tutmak. Bunun için yüksek açı eğitimleri, kimyasal eğitimler, yangın eğitimleri, yüksekten alçaktan kurtarma, trafik kazaları kurtarma eğitimleri, arama kurtarma eğitimleri gibi eğitimler veriliyor” dedi.
17 BİN 765 KİŞİ HAYATA TUTUNDU
Kocaeli İtfaiyesi bu yıl dalış eğitim merkezini de hizmete aldı. Türkiye Su Sporları Federasyonundan alınan yetkiyle cankurtaranlık hizmeti yürütülen denizlerdeki kurtarma görevlileri için dalış merkezinde eğitim verilecek. Kocaeli İtfaiyesi Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde İzmit Körfezi ve Kandıra sahillerindeki on üç bölgede cankurtaranlık hizmeti veriliyor. 2005 yılından bu yana 17 bin 765 kişi bu hizmetle hayata tutundu.
2 BİN 400 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ
Kocaeli İtfaiyesinde canla başla görev yapan gönüllü itfaiyeciler de var. 17 Ağustos depreminin ardından 2001 yılından itibaren 2 bin 400 kişi eğitim alarak gönüllü itfaiyeci oldu. Bunlar zaman zaman İtfaiye ekiplerine yardımcı oluyor. Büyükşehir tarafından 6 adet araç bu gönüllü itfaiyecilere bulundukları yerlerdeki acil durumlara ekipler gelene kadar müdahale edebilmeleri için tahsisi edildi. Kocaeli İtfaiyesi içerisinde önemli bir yeri var. Bu çalışmalarla Kocaeli Büyükşehir, ‘’Afetlere Dirençli Şehir Kocaeli’’ algısının sahada hayata geçmesini de sağlıyor.
Gündem, 27 Ağustos 2023 15:24
Yorumlar (0)
Kardeş oda oldular
Diliskelesi sahilinde ikinci etap projesi için kollar sıvandı
Hıdırellez şenliğinde Büyükakın, kardeşlik mesajları verdi
Çiftçilere 27 milyonluk dev destek
Kocaeli’de 100 şoföre 370 bin TL ceza kesildi
3 milyondan fazla bağımlı var
Kocaeli vekilinden 15 Temmuz çağrısı
Derince Belediyesi’nin araç filosu yenileniyor
Politikacılar gelecek seçimi, devlet adamları gelecek nesilleri düşünür
Kartepe Ulus Pazarı çevresindeki eziyet bitsin çağrısı
Koray Aydın, kürkçü dükkanına geri dönüyor!
Cengiz Çakar oğlunu evlendiriyor
Sürücüler dikkat! D-130 İzmit istikameti 22 Mayıs’a kadar trafiğe kapalı
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
