Kocaeli Büyükşehir’in projeleri Türkiye’ye örnek oluyor
Gündem, 26 Temmuz 2023 05:06Samsun’da düzenlenen Uluslararası Tarım Forumu’nda, Kocaeli Büyükşehir’in tarıma yönelik projeleri büyük ilgi gördü
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Samsun’da yurt içi ve yurt dışından 100’den fazla belediyenin katılımıyla “Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRICITIES) 2. Küresel Tarım Forumu” düzenlendi. Forum’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere yönelik hayata geçirdiği tarımsal destek projeleri büyük ilgi gördü.
100 BELEDİYE 30 BÜYÜKŞEHİR
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açılış konuşması yaptığı 2. Küresel Tarım Forumu’na, yurt içi ve yurt dışından 100 belediye ile 30 Büyükşehir Belediyesinin Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Dairesi yöneticileri katıldı. Tarımsal tecrübe ve tekniklerin paylaşıldığı forumda, daha iyi bir tarımsal biyolojik çeşitlilik, daha fazla besleyici unsurlar, tarım toplumları için gelişmiş geçim kaynakları ve daha dayanıklı sürdürülebilir tarım sistemi konularında sunumlar gerçekleştirildi, istişareler yapıldı.
.gif)
BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİ ANLATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, kırsal kalkınmaya yönelik çiftçilere verilen tarımsal destekler, tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili katılımcılara sunum yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik edilen çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP) ve Türkiye'nin en büyük Tıbbi Aromatik Bitkiler Distilasyon Merkezi hakkında bilgi verdi.
KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ
Yetiştirilen demostrasyon bitkilerden, su buharı yöntemi ile elde edilen uçucu yağlardan, distilasyon (damıtma) merkezinde katma değeri yüksek ürünlerin ilaç, kozmetik ve takviye gıda sektöründe kullanıldığı bilgisini veren Balaban, Yeni Nesil Teknolojik Sistem Organomineral Topraksız Tarım Ar-Ge Serası Projesi, Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi, gübre, modern sera kurulumu, akaryakıt, tohum ve fide başta olmak üzere, diğer destekleri görseller eşliğinde anlattı. Katılımcı belediyeler, Kocaeli’de çiftçilere yönelik kırsal kalkınma destek projeleriyle ilgili detaylı bilgi aldı. Projelerin diğer illerde uygulanması için iş birliği yapılması kararlaştırıldı. Forum sonunda, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğince, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına verilen teşekkür plaketini Balaban aldı.
BELEDİYELER KARŞILIKLI İŞ BİRLİĞİ YAPACAK
Forumda, tarımla ilgili gelişmelerin takip edilmesi ve projelerin uyum içinde yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, 30 Büyükşehir Belediyesince karşılıklı bilgi ve teknik paylaşımlar yapıldı, projelerin iş birliği içinde uygulanması kararlaştırıldı. Kuraklık, açlık, toprak, su ve diğer kaynakların doğru kullanımı, iklim değişikliği ve sıfır atık konusunda çalışmalar ele alındı. Örnek uygulamalar takip edilerek, tarım, gıda güvenliği, lojistik ve sürdürülebilirlik konularında yeni metotları araştırmak ve geliştirmek ve üyeleri bilgilendirmek amacı ile faaliyetler ve yayınlar yapılması kararlaştırıldı.
Gündem, 26 Temmuz 2023 05:06
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
