GTÜ ve TSE arasında iş birliği protokolü
Eğitim, 26 Temmuz 2023 14:56GTÜ ve TSE standardizasyon süreçlerinde birlikte çalışmak için protokol imzaladı.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında kurumların altyapı, eğitim ve araştırma konularında katma değer oluşturarak birlikte çalışılması için protokol imzalandı. GTÜ ve TSE, üniversitenin standardizasyon süreçlerine dahil olmasını öngören protokolü imzalayarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Üniversite, Sanayi ve Kamu arasında bağ kurulması, laboratuvar altyapılarının kullanılması imkanlarının araştırılması, eğitim programlarının oluşturulması ve öğretim üyeleri, araştırmacılar ve uzmanlar arasında doğrudan temas ve birlikte çalışmanın teşvik edilmesi alanlarında protokol uygulanacak.
GTÜ ve TSE protokolü için GTÜ Senato Salonu’nda İmza Töreni düzenlendi. Törene GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, GTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Durmuş ve Prof. Dr. Hasari Çelebi, Havacılık ve Uzay Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Kandemir, Biyoteknoloji Enstitü Müdürü Prof. Dr. Elif Damla Arısan, TSE yetkilileri katıldı.
.gif)
TSE Başkanı, Üniversiteyle İş Birliğinin Önemine Değindi
İmza Töreninde TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE’de yapılan yeni çalışmalardan söz ederek standardizasyon çalışmalarında dışa bağımlılığı ortadan kaldırmanın önemini vurguladı. Bu konunun milli bir mesele olduğunu belirten Şahin, üniversitelerle yaptıkları bu iş birlikteliklerinin gelecek dönemlerde insan kaynağını artırmada, daha kısa sürelerde standart oluşturmak ve güncellemede önemli katkılar sunacağını söyledi. Ülkede ihracatının artırılması için dünya standartlarını belirleyen kuruluşlarla iş birlikteliklerini sürekli arttırdıkları ifade eden Şahin, bu konuda ülkemizin bilgi ve donanımına ihtiyaç duyan ülkelere de destek olduklarını söyledi. Standart çalışmalarının ayrıca bir güvenlik meselesi olduğunu ifade eden Şahin, Türkiye'deki bilginin dışarıya çıkmasını engellemek adına bir altyapı oluşturmak için de yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade etti.
Rektör, Ülkemizin Standartlar Konusunda Aldığı Yolun Önemini Vurguladı
Törende konuşan ve standartlar konusunda ülkemizin aldığı yolun çok değerli olduğunu söyleyen GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, bilinçlilik düzeyinin de her sektör ve insan kaynağı açısından da önemli olduğunu belirtti. Uluslararası standartlarda üniversitenin yaptığı çalışmaların paydaşlarına her zaman açık olduğunu dile getiren GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, ARGE ve insan kaynağı açısından destek olmaktan memnun olacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından imza törenine geçilerek iki kurum arasındaki iş birliği için protokol gerçekleştirildi.
Eğitim, 26 Temmuz 2023 14:56
Yorumlar (0)
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
17 yaşındaki Derinceli yazardan imza günü ve resim sergisi
Otelde 20 yaşındaki genç kızla basılan başkan CHP'den şutlandı!
Avrupa Günü Kocaeli Sanayi Odası Konseri ile kutladı
Müsilajın nedeni kanalizasyon suları mı?
Kurban kesmeyi öğrendiler
