Suyun sürdürülebilir yönetimi için uzmanlar yetiştirilecek
Eğitim, 22 Temmuz 2023 14:57Proje paydaşları arasında GTÜ’nün de bulunduğu “Sürdürülebilir Su Yönetimi Doktora Programı” projesi Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından destek aldı.
2023 yılı Şubat ayında Marie Sklodowska-Curie Aksiyonları kapsamında HORIZON-MSCA-COFUND-2022 çağrısına İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) yürütücülüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ortaklığında başvurusu gerçekleştirilen WATER4ALL: Sürdürülebilir Su Yönetimi Doktora Programı projesi Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.
Projenin amacı, çağımızın en önemli sorunu olan suyun sürdürülebilir yönetimi için interdisipliner, inter-sektörel ve uluslararası bir yaklaşımla doktoralı uzmanlar yetiştirmektir. Bu proje kapsamında 20 doktora öğrencisine 48 ay boyunca eğitim, araştırma ve seyahat için burs imkanı sağlanacaktır. Programa İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki farklı disiplinlerden ve çalışma alanlarından toplam 19 supervizör destek vermektedir. Program ayrıca Türkiye, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önde gelen endüstri ve araştırma kurumlarının kısa süreli ziyaret desteğiyle güçlendirilmiştir ve öğrencilere inter-sektörel ve uluslararası deneyim kazanma fırsatı da sağlayacaktır.
.jpg)
Water4All Doktora Programı yapısı, sürdürülebilir su yönetiminin farklı açılarını dikkate alacak şekilde farklı disiplinlerin (çevre bilimleri ve mühendisliği, malzeme bilimi, uzaktan algılama/sensör teknolojileri, enerji sistemleri mühendisliği, şehir ve bölge planlama vb.) işbirliğini merkezine alarak modüller halinde tasarlanmıştır. Öğrenciler akademik eğitimlerinin yanı sıra, ortak dersler modülü çerçevesinde döngüsel ekonomi, sürdürülebilirlik, açık erişim, iletişim ve sunum becerileri, cinsiyet eşitliği, girişimcilik, proje yönetimi ve fikri mülkiyet hakları ile ilgili eğitimlere de katılacaktır. Proje çıktılarının yayılımı, doktora öğrencilerinin çalışmaları hakkında bilgi verecekleri düzenli olarak düzenlenen seminerler ile tüm doktora öğrencileri, akademik danışmanlar, eş danışmanlar, endüstri mentorları, ve sektör temsilcilerini bir araya getirmek için her yıl düzenlenecek bir sempozyum ve okul ziyaretleri ile sağlanacaktır.
GTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Alireza Khataee, Prof. Dr. Melek Özkan, Dr. Öğr. Üyesi Emel Topuz ve Dr. Öğr. Üyesi Derya Ayral Çınar supervizörlüğünde toplam 4 doktora öğrencisi, bu program kapsamında desteklenecektir.
Eğitim, 22 Temmuz 2023 14:57
Yorumlar (0)
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
17 yaşındaki Derinceli yazardan imza günü ve resim sergisi
Otelde 20 yaşındaki genç kızla basılan başkan CHP'den şutlandı!
Avrupa Günü Kocaeli Sanayi Odası Konseri ile kutladı
Müsilajın nedeni kanalizasyon suları mı?
