Golcük Belediyesi’nden afet ve acil durumlar için önemli iş birliği
Gündem, 13 Temmuz 2023 15:57Gölcük Belediyesi, afet ve acil durumlara her an hazır olmak amacıyla Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti(TRAC) Gölcük Şubesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokolün ardından belediye tarafından temin edilen telsizleri GESOTİM ekiplerine teslim edildi.
Gölcük Belediyesi; ilçedeki vatandaşların güvenliği ve afetlerle mücadele konusunda önemli bir adım attı. Afet ve acil durumlara her an hazırlıklı olmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Gölcük Belediyesi, TRAC Gölcük Şubesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, TRAC Gölcük Şubesi Başkanı Umut Öcal, GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, yönetimi ve gönüllüler katıldı. Protokol ile Gölcük Belediyesi ve TRAC; afetler ve acil durumlarda; can ve mal emniyeti, arama kurtarma, olaylara müdahale etme ve eğitim alanında iş birliği yapacak.
ACİL DURUMLAR İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
İmza töreninde konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Acil durumlarda iletişim becerileri hayati önem taşıyor. İmzaladığımız protokol sonrasında yapacağımız işbirliği ile afet durumlarında daha etkili bir iletişim ağı oluşturacağız. TRAC Gölcük Şubesi ile bilgi alışverişi yaparak yürüteceğimiz çalışmalar afet ve acil durumlar karşısında imkan ve kabiliyetlerimizi geliştirerek her an hazırlıklı olmasını sağlayacağız. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
.gif)
AFET VE ACİL DURUMLARIN HER TÜRLÜSÜNE HAZIRLIK
Protokolle Gölcük Belediyesi ve TRAC Gölcük Şubesi; afetler ve acil durumlar gibi beklenmedik olaylar ya da can ve mal emniyeti, milli güvenlik ile ilgili durumlarda, can ve mal kurtarma, olaylara müdahale etme ve ilk yardım yapılması, personelin eğitimi, bilgi paylaşımı kullanılan araç-gereç ve malzemelerin standart hale getirilmesi, müşterek tatbikatların yapılması, hizmetlerinin yürütülmesine yönelik ihtiyaç duyulacak araç, gere ve personelin taraflarca sağlanabilmesi konularında mevzuat çerçevesinde karşılıklı yardımlaşma ve iş birliği yapacak.
GESOTİM’E GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN TELSİZ DESTEĞİ
Protokolün imzalanmasının ardından Protokol sonrasında Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) Başkanı Necmi Kocaman ve yönetimine; acil durumlarda belediye ekipleri ile kesintisiz iletişim sağlayabilmesi için, Gölcük Belediyesi tarafından temin edilen ASELSAN telsizleri teslim edildi. Telsizler ile müdahale kabiliyetlerinin daha da geliştiğini dile getiren GESOTİM yönetimi, destekleri için Başkan Sezer’e teşekkür ettiler.
Gündem, 13 Temmuz 2023 15:57
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
