Derince’de çöken binadaki iş cinayetine dikkat çekerek yetkililere selendiler
Siyaset, 30 Haziran 2023 13:53Kocaeli Emek Gençliği Derince'de yıkım aşamasında çöken binada gerçekleşen iş cinayetine dair yazılı açıklama yaptı. Emek Gençliği iş cinayetininin sorumlularının açığa çıkarılması ve çocuk işçiliğin son bulması için yan yana gelme çağrısı yaptı.
Açıklamanın tamamı şu şekilde;
Geçtiğimiz günlerde Derince’de bir evin yıkımı sırasında biri çocuk olmak üzere iki işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Binanın yıkımı gerçekleştirilirken alınmayan önlemler yaşanan iş cinayetinin önünü açmıştır. Üstelik firma 15 yaşında bir genci çalıştırarak çocuk işçiliğinin de önünü açmaktadır. Orhan Gazi Anadolu Lisesinde okuyan 15 yaşındaki genç, hayatını idame ettirebilmek için çalışmak zorunda kalan milyonlarca gençten biriydi. İş cinayetinde hayatını kaybetmesi iktidarın gençliğin yaşam alanlarını her gün tahrip ettiğinin, gençliği daha çocuk sayılacak yaşlarda çalışmak zorunda bıraktığının göstergesidir. Yıkımı gerçekleştirip, iş cinayetine neden olan firma ne zamandır çocuk işçi çalıştırmaktadır?
Tek katlı binanın yıkımı sırasında çökmesi ve bu iş cinayetinin yaşanması gereken önlemlerin alınmadığını açıkça göstermiştir. Yıkım kararı, idarenin kamu gücünü en yoğun ve etkili biçimde kullandığı durumlardan biridir. Bu nedenle belediyeler yıkım işlemini firmaya devretse dahi sorumluluktan kurtulamaz. Yıkım işlemini gerçekleştiren firmayı denetleyecek olan da belediye olmasına rağmen işi devrettiği firma çocuk işçi çalıştıran, işçi sağlığı ve güvenliğini hiçe sayan kanuna ve yönetmeliğe aykırı iş yapan bir şirkettir. Bu şirketle kaç yıldır çalışılmakta ve bu şirketin belediye ile nasıl bir bağı vardır?
Yaşanan bu iş cinayetinin ardından ne yıkımın bulunduğu ilçenin belediyesinden ne de yıkım şirketinden herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Yıkım gerçekleştirirken hangi önlemler alınmıştır? Yıkım işlemi özel bir firma tarafından gerçekleştirilse de belediye gerekli denetimi yapmış mıdır?
Emek Gençliği olarak bu iş cinayetinin aydınlatılması, yıkımda sorumluluğu olan kurum ve kuruluşların açığa çıkarılması, çocuk işçiliğinin son bulması için yan yana gelmeye çağırıyoruz.
Siyaset, 30 Haziran 2023 13:53
Yorumlar (0)
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
