Bayram sonrası dolar ve altının rotasını çizdiler
Ekonomi, 28 Haziran 2023 08:35Dolar, Euro ve altının önlenemez yükselişi sürüyor. Piyasanın iki kritik ismi İslam Memiş ve Selçuk Geçer'den peş peşe uyarılar geldi. Geçer doların gerçek değerini de açıkladı.
Haber3'te yer alan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentilerin altında kalan politika faiz kararı sonrasında zirveye tutunan hem döviz hem de değerli metallerden Türk Lirası'na karşı üst üste acı rekorlar gelmeye devam ediyor.
Türk Lirası karşısında rekora doymayan ve bayram tatili nedeniyle bu hafta saedece 1,5 gün işlem gören piyasalarda rekorlar yine üst üste gelmişti. Piyasalar 3 Temmuz Pazartesi'ye kadar kapalı olacak.
Seçimlerin ilk turunun olduğu 14 Mayıs’ta 19,60 seviyesinde seyreden Dolar 26,25 TL'yi, Euro/TL de 28,61 TL'yi, Gram altın da 1.640 TL'yi görerek Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentilerin altında kalan politika faiz kararı sonrasında zirveye tutunan hem döviz hem de değerli metallerden Türk Lirası'na karşı üst üste acı rekorlar gelmeye devam ederken para ve değerli metaller piyasalarının iki uzman ismi ünlü analist Selçuk Geçer ve İslam Memiş bayram sonrası için piyasa tahminlerini açıkladı.
Kurban Bayramı sonrasını işaret ederek doların TL karşısında geleceği seviyeyi açıklayan ekonomist Selçuk Geçer, çarpıcı değerlendirmede bulundu.
Dolara kuru ile ilgili açıklamalarına bir yenisini ekleyen ekonomist Selçuk Geçer, tahminlerinde güncellemeye gitti. Selçuk Geçer, Kurban Bayramı sonrası doların 35-40 TL seviyelerine geleceğini belirtirken, Doların uzun süreden beri baskı altında tutulduğuna dikkat çeken ünlü ekonomist, aslında gerçek değerinin zaten bu seviyeler olduğunu vurguladı.
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş TV100'deki köşe yazısında "Bu haberdeki hiçbir ifade, yatırım tavsiyesi değildir" uyarısında bulunarak piyasalara ilişkin beklentilerini açıkladı.
Memiş borsa için "5.582 puan seviyesinden kapanış yapan endeks, yeni girişler için fırsatlar vereceğini öngörüyorum. Bu yıl ki hedefimde ve stratejimde her hangi bir değişiklik yok." dedi.
Dün 25,23 liraya seviyesinden kapanış yapan dolar/TL kurunu işaret eden Memiş, "önce yatay sonra geri çekilmeleri takip edeceğim. Önemsediğim 24,00 ve 23,70 lira seviyeleri." ifadelerini kullandı.
Elinde dolar bulunduranlara seslenen Memiş, "tatil öncesi parite üzerinden Euro, Sterlin, altın ve gümüş alımı yapacaklar için güzel fırsatlar yakaladığını söyleyebilirim." dedi.
"Dolar mı, Euro mu?" sorusuna da yanıt veren Memiş, "Bende ki cevap Euro" dedi. Altın fiyatlarını da değerlendiren İslam Memiş ons altın için de "1.960 dolar seviyesini hedef olarak belirleyebilir ancak ordan tekrar satış gelebilir.
1.900-1.920 dolar aralığı sonrası, hızlıca 2.150 dolar seviyesini hedef alabilir. Ons tarafında son gezinmeler." ifadelerini kullandı.
Gram altının Dolar/TL kurunu takip ettiğini belirten İslam Memiş, gram altında alım seviyesi için de "Dolar/TL kurunda 24,00 veya 23,70 seviyeleri görülmeli" dedi.
Gümüş yatırımcılarına da seslenen İslam Memiş 22,43 dolar seviyesinden kapanış yapan ons gümüş de 22,00-23,60 dolar aralığını takip edeceğim. Kısa vadeli yükseliş isteği gösterebilir ancak tekrar satışla karşılaşabilir.
22’li seviyeleri artık göremeyebiliriz. Yükseliş trendinde 24-26-28 dolar olarak yol alan bir gümüş bekliyorum." dedi.
Kripto para piyasalarının en büyük dijital parası olan Bitcoin (BTC) tahminini de açıklayan İslam Memiş, "Yılın ilk yarısında 20-25 bin dolar aralığında baskılamışlardı. Kontrolü elden bırakmadan 30-35 bin dolar aralığına yerleşeceğini söyleyebilirim." dedi.
Ekonomi, 28 Haziran 2023 08:35
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
