Yanardağ'dan önce AKP'nin yüzde 95'i gözaltına alınmalı
Siyaset, 27 Haziran 2023 05:22Ümit Özdağ, tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''önce AKP'nin yüzde 95'i gözaltına alınmalı'' dedi.
Hakkında Abdullah Öcalan ile ilgili söyledikleri sebebiyle soruşturma başlatılan Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında önce gözaltı kararı alınmış, sonra da tutuklanmıştı.
Soruşturma süreci devam ederken, Merdan Yanardağ’dan kendisine tepki gösteren İYİ Partililere “Ümit Özdağ bu programı da izlemiş herhangi bir rahatsızlığı yok. Ümit Özdağ’dan daha milliyetçi olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da kendisine ait sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Özdağ açıklamasında “İmralı’da Öcalan ile anayasa yazan AK Parti’nin Yanardağ’ı gözaltına alması için önce AK Parti yöneticilerinin yüzde 95’ini gözaltına alması gerek.” ifadelerini kullanmıştı.
''AKP'NİN MERDAN YANARDAĞ'I GÖZALTINA ALMASI İÇİN ÖNCE AKP'NİN YÜZDE 95'İNİ GÖZALTINA ALMASI GEREK''
Bunun üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Özdağ, ''Merdan Yanardağ’ın programını izlemedim. Ancak tartışmalar başladıktan sonra ne demiş diye basından okudum. Abdullah Öcalan’ın şerefsiz bir vatan haini olduğu ve idam edilmesi gerektiği konusundaki görüşüm hiç değişmedi. Yanardağ’ın bir kelimesine dahi katılmıyorum. Ancak İmralı’da Öcalan ile anayasa yazan AK Parti’nin Yanardağ’ı gözaltına alması için önce AK Parti yöneticilerinin yüzde 95’ini gözaltına alması gerek. Zafer Partisi ideolojik köşeli partidir. Bazıları gibi nereye koysan oraya uymaz, Diyarbakır’da ayrı, Edirne’de ayrı konuşmaz. Zafer Partisi’nde sadece Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği yapılır ve Atatürk’ten taviz verilmez, Atatürk adına özür dilenmez. Atatürk özür dilenecek hiç bir şey yapmamıştır'' ifadelerini kullandı.
Siyaset, 27 Haziran 2023 05:22
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
