Büyükşehir, Dünya Büyükşehirler Birliğine üye oldu
Gündem, 24 Haziran 2023 14:00Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 14. Metropolis Dünya Büyükşehirler Birliği’ne üyelik sertifikasını aldı.
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nce Eurocities ve Metropolis kurumları ortaklığında “Brüksel Kent Zirvesi” düzenlendi. Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen programa katılım sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 14. Metropolis Dünya Büyükşehirler Birliği’ne üyelik sertifikasını aldı.
“BRÜKSEL ŞEHİRCİLİK ZİRVESİ”
Türkiye’deki Büyükşehir arasında projeleriyle örnek gösterilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası arenalarda boy gösteriyor. Bu kapsamda Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nce Eurocities ve Metropolis kurumları ortaklığında “Brüksel Kent Zirvesi” gerçekleştirildi. 3 gün süren zirvede 400 şehirden 1500 katılımcı, 3 genel kurul toplantısı, 25 çalıştay, 8 yan etkinlik yaptı.
.gif)
METROPOLİS DÜNYA KONGRESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Brüksel Şehircilik Zirvesi” kapsamında Olağan ve Olağanüstü 14. Metropolis (Dünya Büyükşehirler Birliği) Dünya Kongresi’ne katılım sağladı. Genel Kurulda 2024-2025 yıllarının programlarının yapılacağı yerler, 2023-2024 bütçelerinin oylanması, gelecek yüzyılın sürdürülebilir şehirleri ve Metropolisin küresel yönetişime katkıları ele alındı.
METROPOLİS ÜYELİK SERTİFİKASI
Brüksel’deki programa AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün bağlı bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı temsil eden Yamak, Genel kurul toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Metropolis’e (Dünya Büyükşehirler Birliği) üyelik sertifikasını teslim aldı.
METROPOLİS NEDİR?
1985’te kurulan METROPOLIS dünyanın dört bir tarafındaki metropol kentleri aynı çatı altında toplayan en büyük kuruluştur. Demokratik yerel yönetimleri destekleyen küresel ağların bir parçası olan METROPOLIS çağımızın kentsel sorunlarına çözüm üretmede temel aktörleri yerel yönetimler olarak kabul etmektedir. Günümüzde Afrika, Amerika ve Karayipler, Asya ve Pasifik ile Avrupa’dan olmak üzere 137 Büyükşehir’i temsil eden birlik aynı zamanda Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatının (UCLG) Metropol kentleri temsil eden bölümünü idare ediyor.
Gündem, 24 Haziran 2023 14:00
Yorumlar (0)
Kaşık kaşık yiyin!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni üzen ölüm
Kılıçdaroğlu, kurultayı ne zaman toplayacak?
Kandıra’da köy yollarına el atıldı
Gölcük’te bayramlaşma heyecanı
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya’dan bayram mesajı: Hizmet yolunda durmadan çalışacağız
Büyükakın’dan yürek ısıtan ziyaretler
İş bulamayan gençler borçlu çıkmamak için bunu yapın!
Sağlıklı beslenmeye dikkat çekildi: Yeni kesilen et hemen tüketilmemeli
Kamil Şirin: Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum
Özgür Özel yeni parti mi kuracak?
Kritik kurban eti uyarısı! Kanser riski taşıyabilir
Telefonlara dev zam yolda!
Derince’de de bayram geldi, yüzler güldü!
Dilovası’nda birlik mesajı
KOTO’daki bayramlaşma iş insanlarını buluşturdu
YSK dışında bir mahkemenin karar vermesi görülmüş şey değil
Özel'den Genel Başkanı üyeler seçsin çağrısı
Darıca trafiğine akıllı dokunuş
Başkan Ömeroğlu’ndan bayramı mesajı
Çayırovalılar bayramlaşma töreninde bir araya geldi
Yeniden Refah’ta Çayırova’ya başkan atandı
İYİ Parti, bu bayramda CHP ile bayramlaşmayacak
CHP'de 2023 Parti Meclisi göreve geri döndü
Kaldırım çalışması bitti, pisliği kaldı
Başkan Söğüt: Bayramımız mübarek olsun
Akaryakıta indirim geliyor!
Kocaeli’de seraları zarar gören üreticilere destek
Araç muayene ücretleri, bütçeleri zorlayan seviyelere ulaştı
Sakatatları çöpe atmayın
Erdoğan'dan affını istedi, siyasete nokta koydu
Sarıdoğan’dan, Büyükakın’a tepki: Şehri de nesli de mahveden sizin politikalarınız!
CHP'ye yapılan operasyon Türkiye'yi yönetenlerin çaresizliğini gösteriyor
Başkan Sezer’den Kurban Bayramı mesajı
