Vali Yavuz pazarcı esnafıyla bir araya geldi
Gündem, 23 Haziran 2023 11:33Vali Seddar Yavuz bugün İzmit Perşembe Pazarını ziyaret ederek esnafla bir araya geldi.
İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Pazarcı Odası Başkanı Ramazan Kumsar ve ilçe pazarcılar odası başkanları tarafından karşılanan Vali Yavuz, esnafla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.
Daha sonra Pazar alanına giren, burada esnaf ve vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaşan Vali Yavuz, tezgâhları gezerek esnafın taleplerini dinledi, hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.
Keyifli geçen ziyarette pazarını yapan vatandaşlarla da bir süre sohbet eden, hal ve hatırlarını soran Vali Yavuz, Pazar alanında bulunan Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Odası’nı da ziyaret etti.
Burada Pazar esnafının istekleri, sıkıntıları ve şikayetlerine ilişkin bilgiler alan Vali Yavuz, kısa bir açıklamada bulunarak şunları kaydetti: “Bugün pazarcı esnafımızın ihtiyaçları, sorunları ve taleplerini dinleyip, istişarelerde bulunmak üzere bir araya geldik. Pazarcı esnafımızı gezerek onların hal ve hatırlarını sorduk. Şehrimiz her açıdan Türkiye’de örnek bir şehirdir. Biz de Valilik olarak her daim esnaflarımızın yanındayız. İhtiyaçları dinledik, sorunları tespit ettik. Taleplerin çözümü noktasında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.
Kocaeli’nin önemli bir tarımsal potansiyele sahip olduğuna değinen Vali Yavuz; Kocaeli bilinenin aksine tarım ve hayvancılık şehri diye bilinen bir çok şehirden daha fazla küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığına sahiptir. Bunun dışında Kandıra bölgesi de başta olmak üzere önemli miktarda tarımsal ürünler üretiliyor ve üretilen ürünler kurulan semt pazarları vesilesiyle halkımıza ulaştırılıyor.
Gıda arz güvenliğine dikkat çeken Vali Yavuz; Herkesin bildiği gibi bu yüzyılın ve gelecekteki en önemli problemlerden bir tanesi hiç şüphe yok ki gıda arz güvenliğidir. Gıda arz güvenliğinin sekteye uğramadan devam edebilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Tarım Bakanlığımız, Valiliğimiz, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz çiftçimizle beraber neler yapabileceğimizi araştırıyor, inceliyor, bununla ilgili çeşitli destekleri sağlamaya devam ediyoruz. Ben özellikle vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda daha ucuz sebze meyve ve diğer ürünleri tedarik etmek için büyük bir fedakarlık gösteren üreticilerimize, çok kıymetli Pazarcı Odası Başkanımız nezdinde tüm pazarcı esnaflarımıza, emeği, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum. Çok zor bir iş yaptıklarının farkındayım. Halkımızın daha kaliteli ve daha ucuz ürünlere erişmesi bakımından da pazarcı esnafımızın rolünü takdirle karşılıyor, her daim yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz.” diyerek bol ve bereketli kazançlar diledi. Ziyaret ve konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.
Gündem, 23 Haziran 2023 11:33
Yorumlar (0)
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
Yerel Destek Programı YEDEP 2026’da başvuru süresi uzatıldı
İşte TBMM'ye susmaya gidenler!
Kredi kartı limiti düzenlemesine tepki: Vatandaşın kemerinde sıkacak delik kalmadı
Pankarttan korktular, yolu polisle kestiler!
İzmit’te metro tesisinin pisliği denize mi akıyor?
AKP’de o ilçe başkanına istifa et mi denildi?
Dört parti ittifak mı yapacak?
MHP’li başkan Turhan’a Dilovası spor bayrağı
Kocaelililer, Milli Direniş Günü’nde ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü
İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilen o profesörle ilgili yeni karar
Kocaeli Valiliği’nden yeni uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!
Gazeteci Uğur Ulusoy’un 2’inci kitabı yayında
İzmit ile o belediye kardeş olacak!
Çayırova’da İYİ Parti’ye yeni üyeler
İktidarın en büyük rakibi emekliler!
Büyükakın’dan Berat Kandili mesajı
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalar katlandı
