Başkan Bulut’tan müjde: Kooperatifçilik eğitimleri KOTO’da düzenlenecek
İş Dünyası, 22 Haziran 2023 13:26KOTO Başkanı Necmi Bulut, Ticaret Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Oda’nın Kooperatifçilik Eğitimleri düzenleme hakkı kazandığını müjdeleyerek, “Kooperatiflerimiz bu eğitim için başka illere gitmek zorunda kalmayacak” dedi
BAYRAMLAŞMAYA DAVET
Kocaeli Ticaret Odası aylık olağan toplantısında konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, gündeme ve Oda’nın çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Meclis üyelerini, 29 Haziran 2023 Perşembe günü yapılacak olan Oda bayramlaşmasına davet ederek konuşmasına başlayan Başkan Bulut, “Hepimizin bildiği gibi toplumları güçlü kılan, bir arada olmamızı sağlayan bireylerin aralarındaki bağların sağlamlığıdır. Bu sağlamlığın test edildiği, birbirimize destek vererek, bir ve beraber olduğumuzu idrak ettiğimiz en anlamlı günler de kuşkusuz bayramlarımızdır. Kurban Bayramı, paylaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı ifade eder. Şimdiden her birinizin kurban bayramını kutluyorum. Bayramın 2. Günü 12:30’da gerçekleşecek olan gelenekselleşen Kocaeli Ticaret Odası bayramlaşmamıza bekliyorum” dedi.
BİR GÜN KAPANMA KARARI 2024’E ERTELENDİ
Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması uygulamasının, 1 Temmuz 2024’e ertelendiği bilgisini de paylaşan Başkan Bulut, “Bakanlık tarafından 1 Temmuz 2023’te uygulamaya gireceği açıklanan ‘Pazar günü çalışma yasağının uygulama başlangıç tarihinin 01.07.2024 olarak değiştirildiği bildirilmiştir” dedi. Yeni asgari ücretle ilgili değerlendirmelerini de paylaşan Bulut, “Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Seçimden sonra oluşan ekonomi yönetiminin, hızla gerekli tedbirleri alarak asgari ücretin satınalma gücündeki kaybı önleyici, fiyat istikrarını sağlayıcı ve enflasyonu makul süre içinde tek haneli rakamlara indirebilecek düzenlemeler yapmasını umutla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
‘BAŞKA İLLERE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK’
14 Ocak 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kooperatifçilik Eğitim Yönetmeliği ile birlikte zorunlu hale gelen 40 saatlik eğitimlerin KOTO’da verileceğini müjdeleyen Başkan Bulut, “Yönetmelikle birlikte; esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet, tarım satış, tarım kredi ve pancar ekicileri kooperatifleri, inşaat ruhsatı alınmış ve ortak sayısı 50 veya daha fazla olan yapı, turizm geliştirme ve gayrimenkul işletme konularında faaliyet gösteren kooperatifler, ortak sayısı 50 veya daha fazla olan taşıma konularında faaliyet gösteren kooperatifler, faaliyet konusuna bakılmaksızın 20 milyon Türk lirası ve üstü net satış hasılatı olan kooperatifler, faaliyet konusuna bakılmaksızın 1.000 ve daha fazla ortağı bulunan kooperatiflerde yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyeleri 40 saatlik eğitim almak zorunlu hale getirilmiştir. Kocaeli Ticaret Odası olarak Ticaret Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile kooperatif temsilcilerine yönelik sertifika verme hakkı kazandık. Başka bir ile gitmeye gerek kalmadan ilimizde faaliyet gösteren kooperatiflerimiz Odamızda düzenlenecek eğitimlere katılım sağlayabilecek. İlimize hayırlı olsun” dedi.
İş Dünyası, 22 Haziran 2023 13:26
Yorumlar (0)
PKK lideri ile ilgili DEM'lilerden al haberi!
Sahaflara büyük ilgi
Basketbol takımı bu yıl Glint Çayırova Belediyesi adıyla mücadele edecek
Tahir başkana vefa çağrısı: Numan Gülşah’ın adını verin
Erdoğan partiyi kapatsa daha çok oy alır
Vali Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Yazıcı’yı ağırladı
Gazeteci Hakan Çelik’ten Kitap Fuarı övgüsü
Moda Akademisi’nde yeni adaylar, yeni hedefler
Vatandaş borç batağında ve faize çalışıyor
Savaş ortamında bile rastlanmayacak bir durum
Kocaeli’nde asırlık ağaçlar tomografi yöntemiyle korunacak
Arındırma operasyonu için en tepede güçlü irade lazım
Vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsun
Fon vurgununu eleştirdi, troller saydırmaya başladı!
Bir vatandaşın üzerinden onlarca Roma sikkesi çıktı
Gıda fiyatları rekor kırdı!
Kitaplar baş üstünde taşındı!
Emekli maaşlarının artması için kanun teklifi
Üniversitelerin müfredatına yeni bir ders ekleniyor
Vali Aktaş’tan Cengiz Topel Havalimanı polis noktasını ziyaret
Nadir eserler Kitap Fuarı’nda açık artırmayla satılacak!
Başkan vekili Obuz Tavşantepe’de
Motorinde bir indirim daha bekleniyor
Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere destek
Kredi kartlarına yeni ayar!
Sizde utanma yok!
Yıldız Tilbe'yi kızdırdılar
Gece yarısı Kandıra F Tipi cezaevine getirildi
Meme kanserine pembe ışıklarla dikkat çekildi
İnşallah 100’üncüsü de yapılacak
Bu vekili AKP'den kovarlar!
O şarlatanı ya sen durdur ya gelip biz durduracağız
Başkan Bulut’tan KOTO üyelerine çağrı
İYİ Parti MHP'nin önüne geçti!
Enver Yıldırım ekibiyle Dilovası’nın geleceğini masaya yatırdı
Defalarca bindirim, arada indirim!
Kocaeli’nde Hayat Kimya’dan 80 milyon dolarlık yatırım
Bu ilaçlar da geri ödeme kapsamına alındı
Körfez Ticaret Odası Meclisi’nde hangi konular ele alındı?
