GTÜ öğrencilerinin başarıları ödüllendirildi
Eğitim, 21 Haziran 2023 19:58GTÜ'de bilim ve teknolojiye destek olmak amacıyla TÜBİTAK projeleri ve burs programları ile destek alan ve TEKNOFEST’te dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
TÜBİTAK BİDEB 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje desteği, ARDEB 1002 proje desteği ve TÜBİTAK BİÇABA, STAR, 2210 Yüksek Lisans ve 2211 Doktora burs programları kapsamında burs desteği almış tüm Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri ile TEKNOFEST 2023'e katılan ve ödül alan tüm öğrenci ve kulüplerin başarı ve çabalarını takdir etmek üzere Ödül Töreni düzenlendi. GTÜ’de başarılı çalışmalara imza atan öğrenciler, TÜBİTAK tarafından sağlanan proje desteği sayesinde önemli bir başarı elde etti. Bu başarılarını kutlamak ve teşvik etmek amacıyla GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle öğrencilere ödülleri takdim edildi.
BİLİM, TEKNOLOJİ VE YENİLİK…
Törende konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, öğrencilerin büyük başarılarının ve üstün gayretlerinin kendilerini gururlandırdığını ifade ederek başladığı konuşmasında; “Bilim, teknoloji ve yenilik üniversitemizin temel direğidir. Üniversitemizin sözde değil özde bir araştırma üniversitesi olduğunun en büyük kanıtlarından birisi de öğrencilerimizin özgün projeleriyle bilime katkıda bulunmaları, bunun yanı sıra TEKNOFEST gibi uluslararası platformlarda ödüller alarak isimlerini duyurmalarıdır” ifadesinde bulundu.
BAŞARILAR ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK
Teorik bilginin projeye dönüşümü ve akademik çalışmaların sürdürülebilir başarılara evrilmesinde grup çalışmasının önemli rolü olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mantar, bu anlamda ödül veya destek almadığı halde tüm katılımcı öğrencilerin kazanan olduğunu vurguladı ve ekledi: “Sizlerin başarıları, sadece sizin değil, ülkemizin de geleceğini şekillendirecektir. Bilimin ve teknolojinin sunduğu imkanları en iyi şekilde kullanarak, toplumsal sorunlara çözüm üretecek, yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştireceğinize inancım tamdır.”
.gif)
BAŞARILAR BİREYSEL KAZANÇ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMELİ
Rektör Mantar, “Geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve teknoloji liderleri olarak sizlerden, elde ettiğiniz bu başarıları sadece bireysel kazançlar olarak görmemenizi ve topluma fayda sağlamak amacıyla kullanmanızı bekliyoruz. Bilim ve teknoloji, insanlığın sorunlarına çözümler sunmanın yanı sıra, sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için de kullanılmalıdır. Sizlerden, bu değerlere bağlı kalarak çalışmalarınıza devam etmenizi ve toplumun refah için yenilikçi projeler üretmenizi bekliyoruz. Öğrencilerimizi ve tüm akademik ve idari personelimizi bir kez daha tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.
Törende öğrenci takımlarına sağladığı destek ve katkılardan dolayı GTÜ Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Türkmen’e Teşekkür Plaketi takdim edildi.
Törende ödül alan takımlar ve öğrenciler:
TEKNOFEST 2023’e katılan ve ödül alan takımlar:
2023 Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi Biyoinformatik Analiz Geliştirme Kategorisinde Birinci olan GTUBIO Takımı
2023 Hyperloop Geliştirme Yarışmasında İkinci olan ALFA ETA-H Takımı
2023 Uluslararası İHA Yarışmasında Performans ödüllerine hak kazanan GTU-AQUA, GTU-ASSOS ve GTU KUZGUN Takımları BİÇABA programı kapsamında destek alan 20 öğrenci
2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)- Star Lisans 2022/2. Dönem destek kazanan 21 öğrenci
2210 Yüksek Lisans Burs Programları 2023/1 Dönem destek kazanan 5 öğrenci
2211 Doktora Burs Programları 2023/1 Dönem destek kazanan 11 öğrenci
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında proje desteği almaya hak kazanan 63 öğrenci.
GTÜ'den yapılan açıklamada, "Üniversitemizi gururlandıran tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." ifadesi kullanıldı.
Eğitim, 21 Haziran 2023 19:58
Yorumlar (0)
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
Büyükada Kocaelilileri bekliyor!
Kartepe stadyum yolu yapboz tahtasına döndü!
O başkan da gözaltına alındı
Başkan Hürriyet okullarda engellenen beslenme saati projesini böyle hayata geçirecek
Hiç mi rencide olmuyorsunuz bundan?
Çayırova Kent Meydanı projesinde sona gelindi
Türkkan, İzmit Körfez Dip Çamuru TBMM gündemine taşıdı
Emekli öğretmenden Özel'e: Aç geziyorum
Başkan Bulut: Kocaeli iş dünyası başarı grafiğini yükseltiyor
Mamikler Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temeli Tüysüzler’de atılıyor
Yargı sürecine müdahale ihtimali araştırılmalı
Kocaeli’de sahillere ulaşım 20 Haziran’da başlıyor
500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 85 Kocaeli firması var
AKP'de Erdoğan sonrası liderlik hesapları!
Gölcüklüler bu konsere davetli!
Kocaeli vekili Kanko’dan TBMM’de SMA isyanı
Alpaslan Vural’ın kızı Durul mezun oldu
Gölcük’te İYİ Partililerden Tandoğan çağrısı
Buz pistindeki kafeye 300 bin TL teklif
Kandıra’da 40 yıl sonra keten üretimine yeniden başladı
Tartışılan o savcı terfi ettirildi!
Emekli maaşı ile ilgili rakam verildi
Benzinde bir indirim daha
