KSO’nun 8 yıldır sürdürdüğü Meslek Erbabı Projesi tamamlandı
İş Dünyası, 16 Haziran 2023 10:13Kocaeli Sanayi Odası’nın meslek liselerine yönelik 8 yıldır yürüttüğü Meslek Erbabı Projesi tamamlandı. Projenin 8 yıllık çıktıları ve öğrenciler üzerindeki etkileri kapanış toplantılarından değerlendirildi
Kocaeli Sanayi Odası (KSO)’nın 2015 yılından bu yana meslek liselerine yönelik yürüttüğü ve bu anlamda Türkiye’deki ilk olan Meslek Erbabı Projesi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin bitmesi ile birlikte sona erdi. Kocaeli Sanayi Odası ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan bir protokol ile KSO Bilgi İşlem Personeli Rahmi Çelikel koordinatörlüğünde yürütülen proje ile mesleki lise öğrencilerine meslek erbapları tarafından tecrübeleri aktarıldı. Meslek liselerinde hayata geçirilen projenin İzmit Başöğretmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki okul koordinatörlüğünü Ayfer İlbay, Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul koordinatörlüğünü ise Oğuzhan Balaban üstlendi. Proje kapsamında bilişim dünyasının çok tecrübeli iş insanları ve uzman çalışanları derslere katılarak tecrübelerini öğrenciler ile paylaşma fırsatı buldu. Bununla birlikte mimar, sanatçı, danışman, öğretim üyesi ve uzman memur olmak üzere toplanda 51 meslek erbabı öğrencilerle buluşma imkanı yakaladı.
ÖĞRENCİLER PROJEYİ BENİMSEDİ
Proje başlangıcından bu yana toplamda 137 ders, 21 konferans, 2 Bilişim Vadisi gezisi, 2 teknopark gezisi, 1 SANTEK gezisi, 1 sanayi müzesi gezisi, 2 simülatör gezisi ve 1 fuar gezisi yapılarak proje zenginleştirildi. Proje etkinliğini ölçmek amacıyla öğrencilere her bir etkinlik için anket uygulaması yapıldı. Anketler yüzde 85’lik memnuniyet oranı ile projenin öğrenciler tarafından benimsendiğini ve başarılı bulunduğun ortaya koydu. Proje süresince öğrenciler ve erbaplar arasında kurulan bağlantılar sayesinde staj ve istihdam imkanı da sağlandı.
8 YILIN DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI
Proje için her iki okulda da ayrı ayrı kapanış toplantıları düzenlendi. Sabancı MTAL kapanış toplantısı Kocaeli Sanayi Odası Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Projenin kapanış toplantısına her iki okulun öğretmenleri ve proje koordinatörü KSO temsilcisi Rahmi Çelikel katılarak, 8 yıl boyunca elde edilen istatistikleri, projenin öğrenciler ve öğretmenler üzerindeki olumlu etkilerini be projenin öğrencilere katkılarını değerlenirdi. Mesleki eğitim sisteminde Meslek Erbabı Projesi ve benzeri uygulamaların muhakkak yapılması gerekliliği konusunda fikir birliğine varıldı. Başöğretmen MTAL’de gerçekleşen kapanış toplantısında okul müdürü Ergin Aktop tarafından Rahmi Çelikel'e projeye dair verdiği çaba ve emek dolayısıyla plaket takdim edildi.
.gif)
İş Dünyası, 16 Haziran 2023 10:13
Yorumlar (0)
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
