Hüseyin Baş dolar seçimden sonra 25 lira olacak demişti
Siyaset, 07 Haziran 2023 16:52Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam ederken Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı (BTP) Hüseyin Baş’ın Ocak ayında yaptığı bir uyarı bugün gerçek oldu.
Hüseyin Baş 27 Ocak’ta, “seçimden sonra dolar ata binmiş süvari gibi şahlanacak” başlıklı bir video paylaşmıştı. BTP lideri o videoyu bugün, “pek sevmem ben demiştim demeyi ama bakın burası çok önemli…” notuyla yeniden paylaştı.
“20 YIL YAPMIYOR SEÇİME 3 AY KALA YAPIYOR”
Video Hüseyin Baş’ın şu sözleriyle başlıyor; “O kadar cömert bir Cumhurbaşkanımız var ki... Faizleri indiriyor, konut kredilerinin faizlerini indiriyor, konut projeleri açıklıyor, asgari ücreti yükseltiyor, emekliye zamlar yapıyor, memura zamlar yapıyor… O kadar cömert, o kadar eli açık ama seçime 3 ay kala yapıyor. 20 yıl yapmıyor, seçime 3 ay kala yapıyor!”
“HÜKÜMETİN ASGARİ ÜCRET ORTALAMASI 300 – 350 DOLAR”
Videoda dikkat çekici bir dolar-asgari ücret kıyaslaması da yapan Hüseyin Baş, “Şu anda asgari ücret 8 bin 500 lira. Bu 430 dolar civarı bir şey. Türkiye'de asgari ücret hiçbir zaman 430 dolar seviyesinde kalamadı ve bugün ihracatçılar, ‘biz bu rakamlarla ihracat yapamayız, ülkeye döviz sokamayız, bu maliyetler bizi kurtarmıyor' diyorlar. Buradan şunu anlayabilirsiniz, Türkiye'de asgari ücretin belirlenmiş fiyatı, bu hükümetin 20 yıllık ortalamasına baktığımızda 300 ila 350 dolar artası bir seviyedir. Bu şu demektir, 8 bin 500 lira dolar kaç lira olursa 300 dolar ediyor? 26- 27 lira olursa!” değerlendirmesi yapıyor.
“HAYAT PAHALILIĞININ ALTINDA EZİLECEK OLAN YİNE BİZİZ”
Bu tablonun doların 25 liranın üstüne çıkması anlamına geldiğini belirten Hüseyin Baş, ‘dolar seçimden sonra 25 liranın üstüne çıkacak’ diyor ve şöyle devam ediyor; “Demek ki bu dolar seçimden sonra 25 liraların bile üstüne çıkacak. 25 liranın üstüne çıkan dolar ne demek biliyor musun? Türkiye'de yeni bir enflasyon dalgası demek. Bu enflasyon dalgası son bir yılda yaşadığımız enflasyon dalgasının neredeyse tıpa tıp aynısı olan bir enflasyon dalgası. Bu enflasyon dalgasının, bu hayat pahalılığının altında ezilecek olan yine biziz., yine toplum, yine vatandaş.”
Siyaset, 07 Haziran 2023 16:52
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
