Kamuda mülakatla atama devam ediyor
Gündem, 31 Mayıs 2023 17:54Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuda mülakatla atamanın kaldırılacağı yönündeki seçim vaadine rağmen seçim sonrası ilk atama mülakatla yapıldı.
T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz yıl aralarında müdür, müdür yardımcısı ve şef kadrolarının da bulunduğu toplam bin 200 kadro için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açtı. Binlerce personelin başvuru yaptığı görevde yükselme ve unvan değişikliği için yazılı sınav 24 Eylül 2022'de yapıldı.
2 MAYIS'A ERTELENMİŞTİ
Mazeret beyan edip mülakat sınavına katılamayanlar için 2 Mayıs'ta bir sınav daha açıldı. Mazeret sınavının 18 Nisan'dan 2 Mayıs'a kadar yapılmaması ise sınav sonuçlarının açıklanmasının seçim sonrasına bırakılmak istendiği yorumlarına neden oldu.
2 Mayıs'taki mazeret sınavının son bulmasıyla bakanlık personeli, mevzuat gereği 10 iş günü içerisinde açıklanması gereken sonuçları beklemeye başladı.
Ancak, sınav sonuçlarının açıklanması bakanlık tarafından seçim sonrasına bırakıldı. Bakanlık, yaklaşık 20 günlük gecikmeyle sözlü sınavın sonuçlarını dün kamuoyuna duyurdu. Yazılı sınavda 80 ve üzeri puan alan adayların büyük çoğunluğu mülakat sınav sonuçlarını görünce hayal kırıklığına uğradı.
90 ÜZERİ PUAN ALANLAR ELENDİ
Tercih yapabilmek için mülakat sınavında en az 70 puan alması gereken adayların birçoğu kendisine 70'in altında puan verildiğini görünce sınav sonuçlarına tepki gösterdi.
WhatsApp gruplarında organize olan bakanlık personeli, sınav sonuçlarını kendi arasında paylaşmaya başlayınca, yazılı sınavda yüksek puan alan onlarca adayın mülakat puanıyla elendiği ortaya çıktı.
Personelin son tespit ettiği tabloya göre, yazılı sınavda 90 ve üzeri alan en az dokuz aday, 80 ve üzeri puan alan en az 61 personel de 70 ve altındaki sözlü puanlarıyla elenmiş oldu. Bu sayının daha da fazla olabileceği belirtildi.
Gündem, 31 Mayıs 2023 17:54
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
