Kamuda mülakatla atama devam ediyor
Gündem, 31 Mayıs 2023 00:06Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuda mülakatla atamanın kaldırılacağı yönündeki seçim vaadine rağmen seçim sonrası ilk atama mülakatla yapıldı.
T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz yıl aralarında müdür, müdür yardımcısı ve şef kadrolarının da bulunduğu toplam bin 200 kadro için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açtı. Binlerce personelin başvuru yaptığı görevde yükselme ve unvan değişikliği için yazılı sınav 24 Eylül 2022'de yapıldı.
2 MAYIS'A ERTELENMİŞTİ
Mazeret beyan edip mülakat sınavına katılamayanlar için 2 Mayıs'ta bir sınav daha açıldı. Mazeret sınavının 18 Nisan'dan 2 Mayıs'a kadar yapılmaması ise sınav sonuçlarının açıklanmasının seçim sonrasına bırakılmak istendiği yorumlarına neden oldu.
2 Mayıs'taki mazeret sınavının son bulmasıyla bakanlık personeli, mevzuat gereği 10 iş günü içerisinde açıklanması gereken sonuçları beklemeye başladı.
Ancak, sınav sonuçlarının açıklanması bakanlık tarafından seçim sonrasına bırakıldı. Bakanlık, yaklaşık 20 günlük gecikmeyle sözlü sınavın sonuçlarını dün kamuoyuna duyurdu. Yazılı sınavda 80 ve üzeri puan alan adayların büyük çoğunluğu mülakat sınav sonuçlarını görünce hayal kırıklığına uğradı.
90 ÜZERİ PUAN ALANLAR ELENDİ
Tercih yapabilmek için mülakat sınavında en az 70 puan alması gereken adayların birçoğu kendisine 70'in altında puan verildiğini görünce sınav sonuçlarına tepki gösterdi.
WhatsApp gruplarında organize olan bakanlık personeli, sınav sonuçlarını kendi arasında paylaşmaya başlayınca, yazılı sınavda yüksek puan alan onlarca adayın mülakat puanıyla elendiği ortaya çıktı.
Personelin son tespit ettiği tabloya göre, yazılı sınavda 90 ve üzeri alan en az dokuz aday, 80 ve üzeri puan alan en az 61 personel de 70 ve altındaki sözlü puanlarıyla elenmiş oldu. Bu sayının daha da fazla olabileceği belirtildi.
Gündem, 31 Mayıs 2023 00:06
Yorumlar (0)
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
