İmamoğlu'ndan 19 Mayıs isyanı
Gündem, 19 Mayıs 2023 13:04Ekrem İmamoğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende “Bu düzen böyle olmaz.” dedi.
Bugün Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda ilk adımı attığı gün olan 19 Mayıs; Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenin ardından açıklamalarda bulundu.
"BU PESPAYE DÜZENİN DÜZELTİLMESİ ŞART"
Milli bayramlar için yapılan törenlerin sıradanlaştırıldığını ve devletin üzerine düşeni yapmadığını belirten İmamoğlu, şunları kaydetti:
"Ben hiçbir kurumu ve makamı küçümsemiyorum asla, elinden geleni yapan kurum yöneticileri var. İstanbul'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu bayramın hamisi. Olmaz. Olamaz. Bir ülke tepeden tırnağa bu bayramı hissetmiyor ve bunun anlamını yaşamıyorsa, burada büyük bir eksiklik vardır.
“FETÖ’CÜ ANLAYIŞLA DEVLETE DAYATILMIŞ”
O dönemde bu işin FETÖ'cü anlayışla devlete dayatıldığı konusunda net tespitler var. Ama sonrasında bu işi düzeltmek yerine, bayramları anlamlı bir biçimde yaşatılması konusunda insanlarımızın daha üst seviyede, devletin en tepesinden hepimiz de içinde, kol kola omuz omuza olma duygusunu yaratmak adına, statükocu bir kafa ve anlayışla bayramları kısırlaştırma, sadeleştirme hatta neredeyse öylesine bir çelenk töreni yapalım, spor il müdürü koysun gidelim, sonra bir yerde girelim bir salona 3-4 okul gösteri yapsın gidelim. Bu değil. Milli bayramlar Diyarbakır'da da, Trabzon'da da, Adana'da da Eskişehir'de de gençleri bir araya getirecek. Ama biz bayramları sıradanlaştırıyoruz.
Bu milletin 2 dini, 4 milli bayramı vardır. Milletin neredeyse yüzde 99'unu kapsar. Böylesi kapsayıcı törenlerin bu şekilde hala düzeltilmeden devam etemsini kasıtlı buluyorum, anlamsız buluyorum. Bu pespaye bir düzendir ve düzeltilmesi şarttır.
"KORSAN ÇELENK TÖRENİ YAPIYORUZ"
Şu anda devletin Spor İl Müdürlüğünün çelenk töreni sonrasında, bizim koyduğumuz çelenklerin korsan olduğunu biliyor musunuz. Korsan bir çelenk töreni yapıyoruz. Devletin hiçbir görev talimatında yok.
Biz bu töreni yaparken 3-4 sene hırpalandık, çelenklerimiz koyulmadı. Sonra baktılar ki; bunlar direniyor vazgeçmiyor, şimdi korsan yapmamıza dönük bir hamle yapılmıyor, sadece izleniyor. Devletimizin bazı kurum görevlileleri de, gördüğünüz gibi törenden sonra çekilip gidiyorlar; biz kalıp devam ediyoruz.
“DÜZELSİN İSTİYORUZ"
Ayıptır, yazıktır. Lafa gelince başka türlü, uygulamaya gelince başka türlü davranışı bu milletimizi teraziye koyar ve tartar. Ama biz tartsın da istemiyoruz, bu düzelsin istiyoruz."
Gündem, 19 Mayıs 2023 13:04
Yorumlar (0)
Hüseyin Baş: Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler geliyor
Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı hapse atıldı
Kocaeli’nde afet risklerine karşı ortak mücadele
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı yeni dönemi planlıyor
Başkan Ömeroğlu muhtarları dinledi
Çayırova’da okul kantinlerine denetim
Kocaeli vekili Gergerlioğlu açıkladı: 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı veri
Kandıra’nın büyükleri Saygınlar Kahvaltısı’nda bir araya geliyor
Kaçak hafriyata 9,3 milyon liralık ceza
Emekliye ayrılan Gebzeli eğitimci Tonyalı böyle uğurlandı
Benzine de okkalı zam yolda!
Başiskele’deki o cadde 4 gün trafiğe kapalı
Kocaeli, Türkiye’ye gelen gemi sayısının yüzde 18’ini karşılamaktadır
Derince’de AKP’li eski başkan yardımcısı Özer vefat etti
AKP'li belediyelerde Suriye'ye yardım yarışı
Vatandaşın borcu katlandı
Asrın soygunu fon vurgunu siyaset ayağı olmadan yürütülemez!
UlaşımPark’tan sınırları aşan başarı!
Öğrencilere poğaça ve ayran ikram edildi
O partide başkanları üyeler seçecek
Büyükakın’dan başarılı sporculara: Sizlerle gurur duyuyoruz
Ragbi Erkek Milli Takımı, İzmit Cephanelik Spor Tesisleri’nde ağırlandı
Karamürsel’de polis memuru evinde intihara teşebbüs etti
Kocaeli’nde deprem sırasında iletişim K-Ulak ile sağlanacak!
PALMET ve Kocaeli Üniversitesi’nden stratejik iş birliği
Sağlık Müdürü Pehlevan, Milletvekili Hülagü ile hastaneleri ziyaret etti
Kandıra Sapağı’nda yayaları tehlikeye atan düzenleme
Deprem 5 ili salladı
Vali Aktaş, kızını evlendiren Başkan İbrahimoğlu’nun mutluluğuna ortak oldu!
İşte yıkılıp yeniden yapılan Kuruçeşme Merkez Camii’nde son durum!
Çayırova’daki Doğa Madencilik Meslek Lisesi’nde kaba inşaat tamam
Hangi dağda kurt öldü! AKP ve MHP'li başkanlara gözaltı
Körfez Belediyesi yetkilileri okullardan ellerini çekmiyor!
Gölcük’te bu sefer Balkanlar ve dijital medya konuşuldu
İzmit'te oynanacak dev maç öncesi ulaşım planı tamam
Önce indirim sonra bindirim
Okullarımız akran zorbalığından kurtarılmalıdır!
Bu oyunu bozmak zorundayız
Diyanet'in dudak uçuklatan geliri!
