Hizmet-İş’ten Başkan Hürriyet’e eleştiri
Gündem, 19 Mayıs 2023 19:18Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i eleştirdi.
Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy'un 2 yıl önce İzmit Belediyesi’nde çalışırken ‘kurumu rencide ettiği ve hırsızlık yaptığı’ iddiasıyla işten atılan İsmail Özkol’un, mahkemelerce tüm suçlamalardan aklanması ve işe dönüş davasını kazanması ile ilgili yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:
İsmail Özkul gibi iftiraya uğrayarak ve algı oluşturularak, haksız ve hukuksuz şekilde işten atılan işçilerin, ailelerinin ve çocuklarının ahı, bu adaletsizliği yapan İzmit Belediyesi yöneticilerinin mezarına kadar gidecek.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet seçildiği günden başlayarak kendi gibi düşünmeyen emekçileri siyasi tercihlerinden dolayı fişlemiş, geçmiş dönemde belediye yönetimiyle yakın çalışan ve kendine biat etmeyen yüzlerce işçiyi iftiralarla ve algılarla işten çıkarmış, mobbingle işten ayrılmaya zorlamıştır.
Geçmiş de bu konu onlarca haber ve basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşılmıştır. Seçim döneminde işçilere mesajlarda, sosyal medya platformlarında ve yüz yüze görüşmelerde adeta cennet vaat eden Başkan Hürriyet, geldiği ilk günden bugüne işçilere zulüm, baskı ve tehditle adeta cehennemi yaşatmıştır.
Yine işçilere ücretleri konusunda teminat veren ve Kocaeli sınırları içinde en yüksek ücreti vereceğini söyleyen Başkan Hürriyet, geldiği noktada Kocaeli ilçe belediyeleri içinde en düşük ücreti vererek işçileri hayal kırıklığına uğratmıştır.
Bugün emekli olmak isteyen işçileri bütçede para yok diye emekliliğe sevk etmeyen, emekli olanların tazminatlarını aylarca ödemeyen İzmit Belediye Başkanı, ne hikmetse kendi reklamını yapmak için isminin yazıldığı kumanya poşetlerini Kocaeli’de seçim sandıklarındaki tüm görevlilere göndermiştir.
Başkan Hürriyet, işçilere ödemediği tazminat için yine algı oluşturarak, devletin AK Partili belediyelere EYT için kredi verdiğini, İzmit Belediyesi’ne bu konuda ayrım yapıldığını iddia etmektedir.
Yerel yönetim seçimlerine az bir zaman kalmıştır. Vatandaşlarımız belediye başkanlarının karnesine not vermeye başlamıştır. 4 yıldır İzmit’in her kesimini geren, egosu ile insanları küçümseyen, uyumsuz ve gergin tavrı ile Sayın Hürriyet’in karnesindeki notların ne kadar düştüğünü aday olduğu taktirde hep beraber göreceğiz.”
Gündem, 19 Mayıs 2023 19:18
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
