Hizmet-İş’ten Başkan Hürriyet’e eleştiri
Gündem, 19 Mayıs 2023 15:20Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i eleştirdi.
Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy'un 2 yıl önce İzmit Belediyesi’nde çalışırken ‘kurumu rencide ettiği ve hırsızlık yaptığı’ iddiasıyla işten atılan İsmail Özkol’un, mahkemelerce tüm suçlamalardan aklanması ve işe dönüş davasını kazanması ile ilgili yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:
İsmail Özkul gibi iftiraya uğrayarak ve algı oluşturularak, haksız ve hukuksuz şekilde işten atılan işçilerin, ailelerinin ve çocuklarının ahı, bu adaletsizliği yapan İzmit Belediyesi yöneticilerinin mezarına kadar gidecek.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet seçildiği günden başlayarak kendi gibi düşünmeyen emekçileri siyasi tercihlerinden dolayı fişlemiş, geçmiş dönemde belediye yönetimiyle yakın çalışan ve kendine biat etmeyen yüzlerce işçiyi iftiralarla ve algılarla işten çıkarmış, mobbingle işten ayrılmaya zorlamıştır.
Geçmiş de bu konu onlarca haber ve basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşılmıştır. Seçim döneminde işçilere mesajlarda, sosyal medya platformlarında ve yüz yüze görüşmelerde adeta cennet vaat eden Başkan Hürriyet, geldiği ilk günden bugüne işçilere zulüm, baskı ve tehditle adeta cehennemi yaşatmıştır.
Yine işçilere ücretleri konusunda teminat veren ve Kocaeli sınırları içinde en yüksek ücreti vereceğini söyleyen Başkan Hürriyet, geldiği noktada Kocaeli ilçe belediyeleri içinde en düşük ücreti vererek işçileri hayal kırıklığına uğratmıştır.
Bugün emekli olmak isteyen işçileri bütçede para yok diye emekliliğe sevk etmeyen, emekli olanların tazminatlarını aylarca ödemeyen İzmit Belediye Başkanı, ne hikmetse kendi reklamını yapmak için isminin yazıldığı kumanya poşetlerini Kocaeli’de seçim sandıklarındaki tüm görevlilere göndermiştir.
Başkan Hürriyet, işçilere ödemediği tazminat için yine algı oluşturarak, devletin AK Partili belediyelere EYT için kredi verdiğini, İzmit Belediyesi’ne bu konuda ayrım yapıldığını iddia etmektedir.
Yerel yönetim seçimlerine az bir zaman kalmıştır. Vatandaşlarımız belediye başkanlarının karnesine not vermeye başlamıştır. 4 yıldır İzmit’in her kesimini geren, egosu ile insanları küçümseyen, uyumsuz ve gergin tavrı ile Sayın Hürriyet’in karnesindeki notların ne kadar düştüğünü aday olduğu taktirde hep beraber göreceğiz.”
Gündem, 19 Mayıs 2023 15:20
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
