O derneğin başına bir profesör seçildi
Gündem, 11 Mayıs 2023 15:49Kocaeli Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği (KÖGYAR-DER), 4.Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Yapılan kongrede Kocaeli’nin tanınan ve sevilen eğitimcisi ve bilim kadını Prof.Dr. Gönül Kaya Özbağ başkanlığa yeniden seçildi.
Prof. Dr. Gönül Kaya Özbağ’ın dernek başkanlığına seçilmesi ile birlikte dernek asli vazifesini yapmaya başlayacak. Akademisyen ağırlıklı bir yönetim oluşturuldu. Kocaeli tarihinde ise ‘prof’ ünvanlı ilk kadın dernek başkanı olan Prof.Dr. Gönül Kaya Özbağ, ‘Topluma ve insanlığa faydalı işler yapmak için var gücümüzle ve ekibimizle birlikte çalışacağız’ dedi. Kurulumunda yer alan eski başkan ve yönetiminden hiç kimse derneğin yönetimine alınmadı. Yönetim tamamen yenilendi.
YENİ YÖNETİM OLUŞTURULDU
Kocaeli Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği'nde Başkan Prof.Dr. Gönül Kaya Özbağ güven tazeledi. Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan olağanüstü kongrede başkanlığa seçilen Özbağ, 07.05.2023 tarihinde gerçekleştirilen 4. Olağan Kongre'de yeniden başkanlığa seçildi. Kaptan Öğretim Görevlisi Ozan H. Arıcan, Mali Müşavir Arife Duygu Terzi, iş insanları Fırat Türker ve Selin Türker, Öğr.Gör.Dr. Ali U. Ünal, Şebnem Erkebay ve Arif O. Öztürk, Kocaeli Üniversitesi personeli D. Ali Yanık ve Avukat Adem Çeçen, gibi isimlerden oluşan güçlü yönetim kurulu kadrosu dikkat çekti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleşen ve başkanlıkta geçen kısa dönemin sunumunun yapılarak, geleceğe dair proje ve temennilerin konuşulduğu kongre, diğer STK'lardan sürpriz misafirlerle geniş bir katılıma sahne oldu. Salona teşrif ederek, tebriklerini ve destek mesajlarını ileten ve gençlerle ilgili birlikte yapılabilecekleri konuşan ve bu anlamlı güne değer katan ilimizin diğer STK'ları şunlar oldu.
.gif)
STK’LAR KATILDI
Körfez Güney Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Yaşar, Kocaeli Bağımsız Şair ve Yazarlar Dernek Başkanı Dila Dilek Mert ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Söğüt, Genç Azerbaycanlılar Dernek Başkanı Halime Alademir, Kocaeli Tokatlılar Dernek Başkanı Turan Şahin, Kocaeli Çukurovalılar Dernek Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli Nigdeliler Dernek Başkanı Cumali Bozok, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği üyeleri ve Eğitim Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Sendika Şube Başkanı Dürdane Kanlıkavak ve yönetimi programa katılım sağladı.
TÜRKER, ‘AKADEMİSYEN AĞIRLIKLI YÖNETİM’
Dernek yönetiminde yer alan genç girişimci iş adamı Fırat Türker ise, yaptığı değerlendirmede, “Bu dernek Kocaeli üniversitesinden akademisyenler ağırlıklı bir yönetim oldu. İsteğim bu ülkede liyakatli insanların liyakatli yerlerde olmasıdır. Başkanımızın böyle bir derneğin başında olması; gerçekten çok önemlidir. Güzel hizmetlere imza atacaktır. Dernek; hakikaten dernekçilik faaliyeti yürütecektir” dedi.
Gündem, 11 Mayıs 2023 15:49
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
