O derneğin başına bir profesör seçildi
Gündem, 11 Mayıs 2023 12:35Kocaeli Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği (KÖGYAR-DER), 4.Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Yapılan kongrede Kocaeli’nin tanınan ve sevilen eğitimcisi ve bilim kadını Prof.Dr. Gönül Kaya Özbağ başkanlığa yeniden seçildi.
Prof. Dr. Gönül Kaya Özbağ’ın dernek başkanlığına seçilmesi ile birlikte dernek asli vazifesini yapmaya başlayacak. Akademisyen ağırlıklı bir yönetim oluşturuldu. Kocaeli tarihinde ise ‘prof’ ünvanlı ilk kadın dernek başkanı olan Prof.Dr. Gönül Kaya Özbağ, ‘Topluma ve insanlığa faydalı işler yapmak için var gücümüzle ve ekibimizle birlikte çalışacağız’ dedi. Kurulumunda yer alan eski başkan ve yönetiminden hiç kimse derneğin yönetimine alınmadı. Yönetim tamamen yenilendi.
YENİ YÖNETİM OLUŞTURULDU
Kocaeli Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği'nde Başkan Prof.Dr. Gönül Kaya Özbağ güven tazeledi. Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan olağanüstü kongrede başkanlığa seçilen Özbağ, 07.05.2023 tarihinde gerçekleştirilen 4. Olağan Kongre'de yeniden başkanlığa seçildi. Kaptan Öğretim Görevlisi Ozan H. Arıcan, Mali Müşavir Arife Duygu Terzi, iş insanları Fırat Türker ve Selin Türker, Öğr.Gör.Dr. Ali U. Ünal, Şebnem Erkebay ve Arif O. Öztürk, Kocaeli Üniversitesi personeli D. Ali Yanık ve Avukat Adem Çeçen, gibi isimlerden oluşan güçlü yönetim kurulu kadrosu dikkat çekti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleşen ve başkanlıkta geçen kısa dönemin sunumunun yapılarak, geleceğe dair proje ve temennilerin konuşulduğu kongre, diğer STK'lardan sürpriz misafirlerle geniş bir katılıma sahne oldu. Salona teşrif ederek, tebriklerini ve destek mesajlarını ileten ve gençlerle ilgili birlikte yapılabilecekleri konuşan ve bu anlamlı güne değer katan ilimizin diğer STK'ları şunlar oldu.
.gif)
STK’LAR KATILDI
Körfez Güney Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Yaşar, Kocaeli Bağımsız Şair ve Yazarlar Dernek Başkanı Dila Dilek Mert ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Söğüt, Genç Azerbaycanlılar Dernek Başkanı Halime Alademir, Kocaeli Tokatlılar Dernek Başkanı Turan Şahin, Kocaeli Çukurovalılar Dernek Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli Nigdeliler Dernek Başkanı Cumali Bozok, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği üyeleri ve Eğitim Bir-Sen Kocaeli 2 No’lu Sendika Şube Başkanı Dürdane Kanlıkavak ve yönetimi programa katılım sağladı.
TÜRKER, ‘AKADEMİSYEN AĞIRLIKLI YÖNETİM’
Dernek yönetiminde yer alan genç girişimci iş adamı Fırat Türker ise, yaptığı değerlendirmede, “Bu dernek Kocaeli üniversitesinden akademisyenler ağırlıklı bir yönetim oldu. İsteğim bu ülkede liyakatli insanların liyakatli yerlerde olmasıdır. Başkanımızın böyle bir derneğin başında olması; gerçekten çok önemlidir. Güzel hizmetlere imza atacaktır. Dernek; hakikaten dernekçilik faaliyeti yürütecektir” dedi.
Gündem, 11 Mayıs 2023 12:35
Yorumlar (0)
Kandıra’nın tüm sahillerinde denize girmek yasak!
IBAN uyarısı! Paranız buhar olmasın
Bir tekstil devi daha iflasın eşiğinde
Kartepe’de nefes kesen yarış!
Emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak?
Daha ne kaldı ayaklar altına almadığınız?
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
