Kanko’dan Kandıra köylerine çıkarma
Siyaset, 16 Nisan 2023 01:04
CHP Kocaeli Milletvekili adayı Prof. Dr. Muhip Kanko Tekzen ve Akçaova köylerinde bölge halkı ve civar köy muhtarları ile buluştu, köylerin yeniden tüzel kişiliklerine kavuşturulması için partinin yürüttüğü çalışmaları aktardı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayı Prof. Dr. Muhip Kanko, Kandıra köylerine çıkarma yaptı. Akçaova ve Tekzen köylerinde Kanko ile CHP İl SKM Başkanı Nazım Gençtürk, CHP İl Başkan Yardımcısı Naim Keskin, CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, ilçe yönetimi, Kandıra Belediye Meclisi üyesi Mustafa Türk Akçaova Köyü’nde katıldıkları iftar programında bölge halkı ile bir araya geldi. CHP’liler, iftar sonrasında Akçaova Köyü Muhtarı Remzi Yüce, Avdan Köyü Muhtarı Muhammer Bozdağ, Yağcılar Köyü Muhtarı Şerafettin Gökçe, Akıncı Köyü Muhtarı Nuh Mehmet Ertan, Şeref Sungur Köyü Muhtarı Ergün Akıncı, Bollu Köyü Muhtarı Hüseyin Seyrek ve köy sakinlerinin taleplerini dinlediler.
.gif)
TARIM VE HAYVANCILIK YOK OLDU
Köylerin mahalle statüsüne alınması sonrası büyük zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden bölge halkı köylerin yeniden tüzel kişiliğe geçmesini talep etti. Uzun yıllar işledikleri topraklarında, meralarında, kendi evlerinde sahipsiz bırakıldıklarını ifade eden köylüler yaşadıkları zorluklar sebebi ile birçok kişinin bölgeden ayrıldığını belirtti. Köy yaşamı kültürünün yok olma derecesine gelmesi sebebi ile kendi ürettikleri topraklarda söz sahibi olmadıklarını söyleyen bölge halkı tarım ve hayvancılığın yok olma seviyesine geldiğini söyledi.
KÖYLER YENİDEN TÜZEL KİŞİLİK OLACAK, 2B SORUNU ÇÖZÜLECEK
Köylerin yeniden tüzel kişiliğe kavuşturulması için CHP programının hazırlandığını ve konuyu meclise taşıyacağını ifade eden Kanko, “Uzun yıllardır gerek TBMM’de, gerek belediye meclislerinde tüm kadrolarımız bu konu ile ilgili mücadele ediyor. Şuyulandırma ile köylüler sahibi oldukları mülklerinden bile çıkarıldı. Köylerin yeniden tüzel kişiliğe kavuşturulması için yıllardır sizlerin sesi olduk. Aynı şekilde orman köylülerinin 2B arazi sorunlarının çözümü için de etkin mücadele yürütülecek. Artık değişim zamanı. 14 Mayıs’tan sonra köy halkı kendi topraklarında söz sahibi olacak, ürettiği, ektiği topraklarda yabancılaştırılmayacak, üretimin gerçek söz sahibi olacaklar. Hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.
Siyaset, 16 Nisan 2023 01:04
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
